Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

Την Ελλάδα πύλη της Cosco στην Ευρώπη βλέπει ο Wei Jiafu

Τον Πρόεδρο της κινεζικής COSCO GROUP, Capt. Wei Jiafu, συνάντησε σήμερα το πρωί η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Τ. Κατσέλη.

Ο πρόεδρος της Cosco και η 20μελής ομάδα στελεχών που τον συνοδεύει συζήτησαν για θέματα ανάπτυξης και επενδύσεων με τον Wei Jiafu να τονίζει το το ενδιαφέρον του για σειρά επενδύσεων στη χώρα.

Στη συνάντηση μετείχαν από ελληνικής πλευράς ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θ.Βενιάμης, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Θ.Φέσσας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ν.Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Β.Ράπανος και ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου Α.Χολέβας.

Εξερχόμενος της συνάντησης ο κ. Jiafu δήλωσε πως στόχος της Cosco είναι να καταστεί η Ελλάδα πύλη της κινεζικής εταιρείας στην Ευρώπη και το λιμάνι του Πειραιά το μεγαλύτερο λιμάνι της Ανατολικής Μεσογείου.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι το λιμάνι του Πειραιά θα είναι η ναυαρχίδα των λιμανιών της Cosco στην Ευρώπη και όχι μόνο, υπογραμμίζοντας πως ο στόχος για το 2010 είναι η διακίνηση μέσα από το Ικόνιο 800.000 εμπορευματοκιβωτίων.

«Θα χρησιμοποιήσουμε την επιρροή μας για να προσελκύσουμε και άλλες ναυτιλιακές εταιρείες για να υποστηρίξουν τη χώρα σας. Θα προσελκύσουμε τα διεθνή κεφάλαια στο λιμάνι σας στη χώρα σας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει στρατηγική θέση και είναι ελκυστική για επενδύσεις. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε το ενδιαφέρον της Cosco για επενδύσεις στη βιομηχανική ζώνη του Θριάσιου, στην εφοδιαστική αλυσίδα (logistics), σε λιμενικές υποδομές και στην ναυπηγοεπισκευή. Ο κ. Ζιαφού έθεσε θέμα επιστροφής στην Cosco ΦΠΑ ύψους 9 εκατ. ευρώ, θέμα για το οποίο η υπουργός Οικονομίας είπε πως θα διευθετηθεί σύντομα.

Η κυρία Κατσέλη καλωσόρισε τον πρόεδρο της Cosco και επισήμανε ότι η Ελλάδα επιθυμεί στενή συνεργασία με την Κίνα, την οποία θεωρεί στρατηγικό εταίρο.

Το απόγευμα ο πρόεδρος του κινεζικού ομίλου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ Γ.Ανωμερίτη και τα διευθυντικά στελέχη του Οργανισμού. Με τους οποίους θα εξετάσει σκέψεις και προτάσεις για την περαιτέρω συνεργασία σε θέματα λιμενικών, εμπορευματικών, ναυπηγοεπισκευαστικών και τουριστικών δραστηριοτήτων.

Στόχος και φιλοδοξία του Μεγάρου Μαξίμου είναι με την επίσκεψη του Κινέζου αξιωματούχου να δημιουργηθεί θετική εντύπωση για τις επενδυτικές προοπτικές στη χώρα.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της Cosco μεθαύριο, Παρασκευή, αντιμετωπίζεται ως μείζων ευκαιρία της κυβέρνησης να αρχίσει με κάτι χειροπιαστό τη συζήτηση για τις αποκρατικοποιήσεις, σε μια περίοδο κατά την οποία επιχειρεί να παρουσιάσει αποτελέσματα στο σκέλος της ανάπτυξης και της προσέλκυσης επενδύσεων στον τομέα των υποδομών.

Έκτη συνεχής ανοδική ημέρα για τον ΟΛΠ
Με φόντο τις εξελίξεις στο Λιμάνι, η μετοχή του ΟΛΠ συνεχίζει και στη συνεδρίαση της Τετάρτης την άνοδό της, "φλερτάροντας" πλέον με τα 15 ευρώ, μιας και καταγράφει άνοδο περί του 3,40%. Παράλληλα, έχουν διακινηθεί 16.748 τεμάχια.

Θυμίζουμε ότι αυτή είναι η 6η συνεχής ανοδική συνεδρίαση για τη μετοχή του ΟΛΠ που κερδίζει συνολικά αυτό το διάστημα κοντά στο 20%! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...