Σάββατο, 29 Μαΐου 2010

Δεν θα καταπλεύσει στον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο «Zenith» τη Δευτέρα

Την απόφασή της να μην καταπλεύσει το κρουαζιερόπλοιο «Zenith» στο λιμάνι του Πειραιά τη Δευτέρα, ημέρα που έχει κηρύξει 24ωρη απεργία η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) ανακοίνωσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου.

Η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη εγκάλεσε την κυβέρνηση για την την αδυναμία της -όπως αναφέρει- να τηρήσει τον νόμο και την τάξη.
«Έχουν περάσει 40 ημέρες από την εξαγγελία του πρωθυπουργού για άρση του καμποτάζ. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει τίποτα. Η Κυβέρνηση εμφανίζεται αδρανής και άβουλη να αντιμετωπίσει το ζήτημα» αναφέρει η κα Κεφαλογιάννη.
«Τη Δευτέρα θα κατέπλεε το κρουαζιερόπλοιο 'Zenith' στον Πειραιά. Δυστυχώς, αυτό δεν κατέστη εφικτό, εξαιτίας της απεργιακής κινητοποίησης στο λιμάνι. Για μια ακόμα φορά, η Κυβέρνηση δε μπορεί να εξασφαλίσει την τήρηση του νόμου και της τάξης. Η χώρα δεν αντέχει άλλο διασυρμό», πρόσθεσε η τομεάρχης της ΝΔ.
Στο μεταξύ, αντιδράσεις από την Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού προκάλεσε η απεργία της ΠΝΟ με τον φόβο να εγκλωβιστούν τουλάχιστον έξι χιλιάδες επιβάτες από πέντε άλλα κρουαζιερόπλοια που αναμένονται την Δευτέρα στο λιμάνι του Πειραιά.

Για τις αντιδράσεις αυτές η ΠΝΟ, σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Με αφορμή την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, την προσεχή Δευτέρα 31 Μάη, σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων, περιλαμβανομένου και του υπό σημαία Μάλτας κρουαζιερόπλοιου 'Zenith', μετά τα προηγηθέντα Δελτία Τύπου και την χθεσινή Συνέντευξη Τύπου των μελών της Διοίκησης του ΠΝΟ, οι Εμπορικοί Σύλλογοι Αθηνών και Πειραιώς και Σύλλογοι Τουριστικών Καταστημάτων Αθήνας, έκριναν σκόπιμο να απευθύνουν πρόσκληση-κάλεσμα στα μέλη τους, προκειμένου το πρωί της Δευτέρας να συγκεντρωθούν στο Terminal των κρουαζιερόπλοιων για να οργανώσουν υποδοχή των επιβατών».

Η ΠΝΟ αναφέρει ότι θεωρεί πως η κίνηση αυτή «εάν δεν διαστρέφει, τουλάχιστον παραποιεί την κινητοποίηση των συμπολιτών τους ναυτεργατών. Θα έπρεπε οι προαναφερόμενοι Σύλλογοι να μην αγνοούν ότι το δικαίωμα της απεργίας θεμελιώνεται και προστατεύεται από το Σύνταγμα και μάλιστα όταν αυτό ασκείται μέσα στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας, όπως συμβαίνει στην παρούσα περίπτωση.

» Είναι θλιβερό το φαινόμενο ορισμένοι να διακηρύσσουν ότι επειδή ενοχλούνται από την άσκηση του δικαιώματος της απεργίας ενός επαγγελματικού κλάδου, στον οποίο δεν ανήκουν οι ίδιοι, η απεργία αυτή δεν είναι ανεκτή» αναφέρει η ανακοίνωση.

Συμπληρώνει ότι η περίπτωση του 'Zenith' «αποτελεί τον δούρειο ίππο, με τον οποίο επιχειρείται ο διωγμός των Ελλήνων ναυτεργατών από τα πλοία και εφ' όσον το εγχείρημα τούτο αφεθεί να τελεσφορήσει, μύρια κακά έπονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...