Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

ΔΗ.ΣΥ. για αίσιο τέλος περιπέτειας 12 Ελλήνων ναυτικών στη Βενεζουέλα

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, μετά την απελευθέρωση των 12 Ελλήνων ναυτικών που κρατούνταν στη Βενεζουέλα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μετά από τις αλλεπάλληλες προσπάθειες και τις έντονες πιέσεις της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη, και του Βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη, προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών και τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Δημήτρη Δρούτσα, η περιπέτεια των 12 Ελλήνων ναυτικών του πλοίου «Maria L.» που κρατούνταν για δύο μήνες από τις αρχές της Βενεζουέλας, έλαβε αίσιο τέλος.

Η απαλλακτική απόφαση των αρχών της χώρας, όσον αφορά την αβάσιμη, όπως τελικά και απεδείχθη, κατηγορία που τους βάραινε, αποκαθιστά την τάξη και απαλλάσσει τους γονείς και τις οικογένειές τους από την αγωνία εβδομάδων. Επισφραγίζει με τον καλύτερο τρόπο το αποτέλεσμα των πιέσεων της Δημοκρατικής Συμμαχίας προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, που τελικά ενεργοποιήθηκε 45 ημέρες μετά την κράτησή τους.

Η Δημοκρατική Συμμαχία εύχεται στους 12 Έλληνες ναυτικούς καλή επιστροφή στην πατρίδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...