Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2011

16 πλοία με πλαστά πιστοποιητικά!

Στον αρμόδιο Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης διαβιβάστηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, φάκελος δικογραφίας που αφορά στην υπόθεση έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών σε δεκαέξι πλοία από το γραφείο του Ρωσικού Νηογνώμονα στον Πειραιά.

ΣΤο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, το οποίο ανέλαβε την υπόθεση, μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο για το πρώτο τρίμηνο 2011, σε συνδυασμό με στοιχεία που απεστάλησαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και της απάντησης του Ρωσικού Νηογνώμονα, διαπιστώθηκε η πλαστότητα πιστοποιητικών για 16 πλοία των παραπάνω κατηγοριών.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

1 σχόλιο:

 1. Έχουμε επανειλημμένως διατυπώσει την άποψη ότι κακώς, πολύ κακώς και παρατύπως, οι Νηογνώμονες εκδίδουν πιστοποιητικά για ορισμένες κατηγορίες επιβατηγών πλοίων, αφού άλλα προβλέπει το π.δ 103/99 (Κ.Ο 98/18) & άλλα εφαρμόζουν με Υ.Α. που αφορά στους νηογνώμονες, τροποποιώντας στην ουσία το Π.Δ με Υ.Α !!!!!
  Αλήθεια, πόσοι εκ των νηογνωμόνων πληρώνουν στοιχειώδες έστω ποσόν υπέρ δημοσίου ή και τα προβλεπόμενα τέλη έκδοσης των πιστοποιητικών που εκδίδουν? Παρανόμως δε, δεν καταβάλλουν ούτε τα προβλεπόμενα ένσημα υπέρ Δημοσίου και ΝΑΤ για την εγκυρότητα των πιστοποιητικών.
  Μήπως θα έπρεπε το αρμόδιο Γραφείο να εξετάσει ενδελεχώς και την περίπτωση αυτή παράλληλα με τα πλαστά πιστοποιητικά??
  Πολλά εκατομμύρια έχουν μπει σε ιδιωτικές τσέπες και στερήθηκαν από το κράτος που τους έδωσε (εκ του πονηρού) το δικαίωμα να κερδίζουν χιλιάδες ευρώ, χωρίς ανταποδοτικά οφέλη, αλλά & το ΝΑΤ που δυστυχώς υποφέρει & φυτοζωεί.

  ΜΘΧ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...