Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης ζητούν οι ναυτικοί

'Εκτακτη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ.Χρυσοχοϊδη, έχει ζητήσει ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Γιάννης Χαλάς. 

Οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ υποστηρίζουν πως η περικοπή της κρατικής επιχορήγησης του ταμείου κατά 50 εκατ. ευρώ το 2011 ενώ θα έπρεπε να γίνει τμηματικά, θα γίνει τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, με υπαρκτό τον κίνδυνο, να μην μπορούν να δοθούν καθόλου συντάξεις στους ναυτικούς για τους δύο αυτούς μήνες.
Εργαζόμενοι του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου συναντήθηκαν χθες με τον γ.γ. της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) Γ. Χαλά και τον ενημέρωσαν για το τεράστιο πρόβλημα που εκτιμούν ότι θα δημιουργηθεί τους δύο αυτούς μήνες, καθώς ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την περικοπή ενός ποσού από τις συντάξεις των ναυτικών κάθε μήνα, ώστε μέσα σ' ένα εξάμηνο να έχει καλυφθεί το σύνολο των 50 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, όπως τονίζουν, δεν εκδόθηκε η αναγκαία Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης που χρειαζόταν για να προχωρήσει η διαδικασία, με αποτέλεσμα να σημειωθεί αυτή η εμπλοκή.
'Ετσι η παρακράτηση των 50 εκατ. ευρώ υπάρχει κίνδυνος να γίνει τους δυο τελευταίους μήνες, καθώς λήγει η προθεσμία για το 2011. Να σημειωθεί ότι για το 2012 η περικοπή ανεβαίνει στα 100 εκατ.ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...