Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011

Μέχρι αργά το βράδυ θα αράξει στη Θεσσαλονίκη το κρουαζιερόπλοιο «Μινέρβα»

Kreuzfahrtschiff VISTAMAR in StralsundImage via Wikipedia Για πρώτη, αλλά και για τελευταία φορά φέτος, έδεσε το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το κρουαζιερόπλοιο "Μινέρβα", το οποίο με δεδομένο ότι θα αναχωρήσει στις 11 το βράδυ για Μυτιλήνη, δίνει την ευκαιρία στους 335 επιβάτες του να περιηγηθούν στο ιστορικό κέντρο της πόλης, να απολαύσουν τον καφέ τους με θέα το Θερμαϊκό, αλλά και να προμηθευτούν τα απαραίτητα σουβενίρ.

Οι επιβάτες του Μινέρβα, που ξεκίνησε το "ταξίδι" του από την Κωνσταντινούπολη, είναι Άγγλοι, Καναδοί, Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί, ενώ το κρουαζιερόπλοιο, δένει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης μία ή δύο φορές το χρόνο, τα τελευταία 35 χρόνια τουλάχιστον.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο παλαιότερος ναυτικός πράκτορας της Θεσσαλονίκης, Βίκος Παλαντζιάν, υπογράμμισε ότι η φετινή χρονιά δεν ήταν από τις καλύτερες για την κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει ότι τα μηνύματα για την επόμενη σεζόν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Πάντως, μέχρι και τον Νοέμβριο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πρόκειται να δέσουν άλλα τρία κρουαζιερόπλοια. Ειδικότερα, όπως επεσήμανε, στις 25 Οκτωβρίου αναμένεται το αμερικανικών συμφερόντων «Τhe World», το οποίο και θα «ξαποστάσει» στην πόλη της Θεσσαλονίκης για δύο ημέρες, ενώ στις 27 του τρέχοντος μήνα, πρόκειται να αφιχθεί το «Αρίων», που είναι ελληνικώνν
συμφερόντων, με πορτογαλική σημαία.

Η άφιξη του «Αρίων» δεν θεωρείται βέβαιη, αφού σύμφωνα με τον κ. Παλαντζιάν οι κρατήσεις των επιβατών καταγράφονται λίγες και έτσι δεν αποκλείεται και να ακυρωθεί, ακόμα και την τελευταία στιγμή.

Βέβαιη θεωρείται η άφιξη του "Vistamar" στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στις 16 Νοεμβρίου. Το "Vistamar", πραγματοποιεί κρουαζιέρες στο Αιγαίο και τα τουρκικά παράλια και μεταφέρει κυρίως Γερμανούς τουρίστες.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...