Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

«Αθώες» οι ακτοπλοϊκές εταιρείες για την κατηγορία περί σύστασης καρτέλ

Aθωώθηκαν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, αλλά και η Ένωση Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας, από τις κατηγορίες για παράβαση του άρθρου 1 του ν. 703/77 περί σύστασης καρτέλ, με απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Μετά από αυτεπάγγελτη έρευνα στην Ένωση Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας και σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ακτοπλοϊκών μεταφορών στην Ελλάδα, για τυχόν παράβαση του άρθρου 1 του ν. 703/77, όπως ισχύει, και του άρθρου 101 ΣΛΕΕ (πρώην άρθρο 81 ΣυνθΕΚ) η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού αποφάσισε, κατά πλειοψηφία (με την υπ' αριθμ. 507/VI/2010 απόφασή της), ότι στην κρινόμενη υπόθεση δεν διαπιστώθηκε παράβαση του άρθρου 1 του ν. 703/77, όπως ισχύει, και ότι δεν συντρέχει λόγος περαιτέρω δράσης από μέρους της κατά το άρθρο 101 της ΣΛΕΕ.
''Εκτιμώντας συνολικά τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας (συμπεριλαμβανομένων των υπομνημάτων, των μαρτυρικών καταθέσεων και λοιπών επεξηγήσεων που αναπτύχθηκαν από τα εμπλεκόμενα μέρη κατά την ακροαματική διαδικασία), η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε - για τους ειδικότερους λόγους που παρατίθενται στην απόφαση - ότι δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία που να στοιχειοθετούν ότι οι αποφάσεις της Ένωσης και οι αντίστοιχες συζητήσεις των εμπλεκόμενων επιχειρήσεων-μελών του Δ.Σ. στα πλαίσια της Ένωσης σχετικά με το αυξημένο κόστος καυσίμων τη χρονική περίοδο 2006-2008, καθώς και σχετικά με τη συντονισμένη υποβολή ή μη δηλώσεων δρομολόγησης προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας τη χρονική περίοδο 2002-2008, είχαν ως αντικειμενικό ενδεχόμενο τον περιορισμό του ανταγωνισμού, κατά την έννοια των απαγορευτικών διατάξεων του νόμου'' όπως σημειώνεται στην απόφαση.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...