Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011

Διαβεβαιώσεις για τον Ελληνικό Νηογνώμονα

Τη διαβεβαίωσή του προς τους εργαζόμενους του Ελληνικού Νηογνώμονα (Ε.Ν.) ότι το υπουργείο θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε ο οργανισμός να ανακάμψει και να πάρει και πάλι την εξουσιοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να μπορεί να εκδίδει πιστοποιητικά αξιοπλοΐας και για πλοία ευρωπαϊκών κανονισμών, έδωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υφυπουργός, ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα τα γραφεία του Ελληνικού Νηογνώμονα στον Πειραιά και συναντήθηκε με τη διοίκησή του, δήλωσε ότι «δε νοείται μια χώρα σαν την Ελλάδα, που είναι πρωτοπόρα στη ναυτιλία παγκοσμίως, να μην έχει τον δικό της νηογνώμονα».

Σημειώνεται ότι ο ελληνικός ναυτιλιακός τεχνικός οργανισμός, που κλείνει σήμερα 92 χρόνια ζωής, μπορεί να εκδίδει πιστοποιητικά αξιοπλοΐας για πλοία εθνικής νομοθεσίας έως 500 κόρους, αλλά όχι για πλοία που υπάγονται σε ευρωπαϊκούς κανονισμούς, λόγω άρσης της αναγνώρισής του από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 30/08/2010.

Σήμερα για τον Ε.Ν. εργάζονται πάνω από 70 εξειδικευμένοι υπάλληλοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, ενώ διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο επιθεωρητών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εξυπηρετεί 1000 πλοία διαφόρων τύπων, από τα οποία 380 επιβατηγά, 370 αλιευτικά, καθώς και 2.200 μικρά σκάφη (κότερα).

Αυτή την περίοδο ο Ε.Ν. είναι στην διαδικασία εκπλήρωσης των προϋποθέσεων για την αναγνώρισή του από την Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με το νέο και αυστηρό Ευρωπαϊκό Κανονισμό 391/2009.

Πηγή: kathimerini.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...