Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Κινδύνευσαν 120 επιβάτες από την προσάραξη του ''Θάσος 6'' στα αβαθή

248 Limenas
Image by jdujic via Flickr
Οι προσπάθειες να αποκολληθεί το κλειστό τύπου φέριμποτ "Θάσος 6", από την ξέρα στην οποία έπεσε, ξεκίνησαν την Τρίτη με το πρώτο φως της ημέρας.

Είχε προηγηθεί η πολύωρη επιχείρηση διάσωσης των 120 επιβαινόντων, που κινδύνευσαν να χάσουν τη ζωή τους μέσα στο λιμάνι της πρωτεύουσας της Θάσου, τον Λιμένα.

Το "Θάσος 6", συγκεκριμένα, ξεκίνησε τη Δευτέρα από την Κεραμωτή με προορισμό τον Λιμένα Θάσου.

Μόλις έφθασε στο λιμάνι του νησιού, το απόγευμα, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες το εμπόδιζαν να δέσει.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜ.ΑΡ: Μεταφορά του λιμανιού της Χαλκίδας στην περιοχή μεταξύ της ΑΓΕΤ και των Ναυπηγείων

Την μεταφορά του λιμανιού της Χαλκίδας  στην περιοχή μεταξύ της ΑΓΕΤ και των Ναυπηγείων προτείνει  η κομματική οργάνωση της ΔΗ.ΜΑΡ Χαλκίδας, με επιστολή που κοινοποίησε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην επιστολή αναφέρονται:

"Η  κομματική οργάνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς Χαλκίδας ως πολιτικός φορέας των πολιτών της Χαλκίδας με αυτή την επιστολή της εκφράζει τη θέση της για το θέμα της μεταφοράς του εμπορικού λιμανιού Χαλκίδας.
  1. Η θέση μας συμφωνεί με την προ 25ετιας αναδειχθείσα αναγκαιότητα μεταφοράς του λιμανιού όπως και τότε  υπεστηριχθει από την Νομαρχία Ευβοίας- Το Δημοτικό συμβούλιο και την λιμενική επιτροπή. (βλ. μελέτες Δ. Κατσαλη και Ελ.Λεοντη)
Η συμφωνία μας αυτή σηματοδοτείται ιδιαίτερα από τα εξής επιχειρήματα ,που συνάδουν με την αναγκαιότητα μεταφοράς του λιμανιού. 
Α. Την απελευθέρωση της εισόδου του πορθμού Ευρίπου.
 

Προσάραξη του Φ/Γ «Αγιος Γεώργιος» στην Καβάλα

English: The port of Kavala, Greece. Български...
Image via Wikipedia
Σε αμμώδη βυθό περίπου εκατό μέτρα από την ακτή προσάραξε χθες το βράδυ το Φ/Γ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν. Πάτρας 54, κατά τη διαδικασία πρόσδεσης στο δυτικό προβλήτα του λιμένα Ν. Καρβάλης, προερχόμενο από την Πάτρα κενό φορτίου, με 10 άτομα πλήρωμα.

Στο σημείο έσπευσαν προς παροχή βοήθειας πλωτό περιπολικό του Λιμενικού, ρυμουλκά και δύτης, ο οποίος διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει ρήγμα, ενώ οι εργασίες αποκόλλησης θα συνεχιστούν σήμερα.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύθηκε ο απόπλους του Φ/Γ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ».

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

Βυθίστηκε ο «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» στο λιμάνι του Κερατσινίου!

Coast Guard abandoned Twins
Image by Stamos_album via Flickr
Κατά τη διαδικασία πρόσδεσης του Ρ/Κ «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» Ν.Π. 8582 συγκρούστηκε με την Φ/Γ-Λάντζα «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ» Ν.Π. 4242, η οποία βρισκόταν στον προβλήτα μώλου ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει εισροή υδάτων και να βρεθεί στο βυθό….

Σύμφωνα με πληροφορίες που αντλούμε από το λιμεναρχείο, δεν τραυματίσθηκε κανείς, ούτε προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ στο σημείο τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα προς αποφυγή τυχόν θαλάσσιας ρύπανσης…
Enhanced by Zemanta

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Εμπρησμό δείχνει η προανάκριση για τη φωτιά στη μαρίνα του Αλίμου

Λίγο μετά τις 7:30 το πρωί οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε στις τέσσερις παρά τέταρτο τα ξημερώματα στη Μαρίνα Αλίμου, στην Προβλήτα Β.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

Διάλογος στην Βουλή για την Ακτοπλοΐα

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή διάλογος των κομμάτων που στηρίζουν τη κυβέρνηση Παπαδήμου ώστε να εξεταστούν στο σύνολό τους τα φλέγοντα θέματα της Ελληνικής Ακτοπλοΐας με στόχο την αναδιαμόρφωση βασικών παραμέτρων του ισχύοντος πλαισίου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της. Στο τραπέζι των συζητήσεων θα πέσουν οι επιπρόσθετες χρεώσεις που διαμορφώνουν προς τα πάνω το κόστος του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου που καλείται να καταβάλει ο επιβάτης, όπου καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσει το πόρισμα μελέτης που έχει εκπονήσει πρόσφατα. Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ Άδωνι Γεωργιάδη, ο Πρωθυπουργός κ Παπαδήμος βλέπει θετικά τη μείωση του ΦΠΑ στους ναύλους των ακτοπλοϊκών πλοίων.

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Σύγκρουση φορτηγών πλοίων στα Στενά του Βοσπόρου

Δυο φορτηγά πλοία συγκρούστηκαν το πρωί της Παρασκευής στα Στενά του Βοσπόρου, ανοικτά της Κωνσταντινούπολης και το ένα από αυτό κινδυνεύει να βυθιστεί αναφέρουν οι τουρκικές Αρχές.

Ωστόσο, παρά το ατύχημα, το πολυσύχναστο θαλάσσιο πέρασμα παραμένει ανοιχτό.

Τα πλοία που συγκρούστηκαν είναι το M/V Kayan Ι υπό σημαία Σιέρα Λεόνε και το M/V Adriablue.

Το Kayan που έχει ρήγμα στη πρύμνη από το οποίο γίνεται εισροή υδάτων ρυμουλκήθηκε σε ασφαλές σημείο μετά τη σύγκρουσή του λόγω των ισχυρών ανέμων.

Η κατάσταση για το πλοίο γίνεται όλο και πιο δύσκολη από ώρα σε ώρα, ανέφερε αργότερα η ναυτιλιακή εταιρεία.

Η σύγκρουση έγινε όταν το Kayan «προσπαθούσε να δέσει στο αγκυροβόλιο του Νότιου Βοσπόρου», όπως ανέφερε η ναυτιλιακή εταιρεία.

Το Adriablue υπέστη ζημιά στο τμήμα του πλοίου όπου βρίσκονται τα διαμερίσματα για το πλήρωμα.

Τόσο ο Βόσπορος όσο και τα Δαρδανέλια δεν επηρεάστηκαν από το ατύχημα και η κυκλοφορία των πλοίων διεξάγεται κανονικά.

1 δισ. ευρώ οι αποζημιώσεις για την τραγωδία του «Concordia»


Το ένα δισεκατομμύριο ευρώ μπορεί να φτάσουν τα αιτήματα αποζημίωσης για την τραγωδία του Concordia, όσα δηλώνουν στον ιταλικό Τύπο στελέχη του τομέα των ασφαλιστικών εταιριών.Η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα γράφει ότι αν κανείς συνυπολογίσει τα αιτήματα αποζημίωσης που θα υποβάλουν οι ναυαγοί, το ιταλικό κράτος και οι περιφέρειες, μπορεί να καταρριφθεί κάθε προηγούμενο ρεκόρ τουλάχιστον στην πρόσφατη ιταλική ιστορία.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΟΛΠ: Αύξηση κινήσεων οχημάτων στα car-terminals

Αύξηση των κινήσεων οχημάτων κατά 9,81% και του transit κατά 33,3% παρουσίασε η κίνηση στα car-terminals του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κατά τη διαχειριστική περίοδο του Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας Διεύθυνσης Αυτοκινήτων.

Τα αποτελέσματα αυτά, παρά τη σημαντική μείωση των εισαγωγών αυτοκινήτων στην Ελλάδα λόγω της πτώσης των πωλήσεων είναι εξαιρετικά θετικά, δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. Γιώργος Ανωμερίτης.

Το διάστημα Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου 2011, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2010 διακινήθηκαν συνολικά 417.659 αυτοκίνητα έναντι 380.346, από τα οποία τα 328.996 ήταν transit, έναντι 246.801 του 2010.

Υπενθυμίζεται ότι στην παλιά καρβουνόσκαλα του Ν. Ικονίου επεκτάθηκε, αφού πρώτα ανακατασκευάσθηκε και οικολογικά αναβαθμίστηκε, ο νέος χώρος διακίνησης αυτοκινήτων του Ο.Λ.Π. Α.Ε., ο οποίος είναι και ο μεγαλύτερος της Ανατολικής Μεσογείου.

Η φόρτωση και μεταφόρτωση γίνεται με λιμενεργάτες του Ο.Λ.Π. Α.Ε., οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν και λειτουργούν βάσει των ευρωπαϊκών προδιαγραφών, υπό την εποπτεία και βοήθεια και των μεγάλων εταιριών κατασκευής και διακίνησης αυτοκινήτων.

Υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια ανυψωτικών μηχανημάτων ΟΣΜΕ

Στο μεταξύ, υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια τεσσάρων καινούριων ανυψωτικών μηχανημάτων ΟΣΜΕ μεταξύ του Γιώργου Ανωμερίτη και της προμηθεύτριας εταιρίας «CARGOTER FINLAND OY».
Η σύμβαση που έχει και τη θετική εισήγηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είναι συνολικού ποσού 3.394.800 ευρώ.

Με την προμήθεια αυτή συμπληρώνεται ο μηχανολογικός εξοπλισμός του νέου σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του Ο.Λ.Π. Α.Ε. στον Προβλήτα Ι του εμπορικού λιμένα.

Για επανασύσταση υπ. Ναυτιλίας έκανε λόγο ο Αδ. Γεωργιάδης

«Όλα τα μηνύματα που έρχονται από την πολιτική ηγεσία και από όλες τις πλευρές είναι ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και επανασύνδεσής του με το Λιμενικό Σώμα», δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης μετά το τέλος εκδήλωσης στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά, στην οποία παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι την Τετάρτη θα ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, προκειμένου να υπάρξει ένα νέο και σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο για τη ριζική αντιμετώπιση των προβλημάτων της ακτοπλοΐας, ενώ αναφερόμενος στην ποντοπόρο ναυτιλία, δήλωσε ότι το υπουργείο έχει επεξεργαστεί ήδη ένα σχέδιο που θα παρουσιαστεί σε δύο εβδομάδες, για το πώς θα μειωθεί η γραφειοκρατία για τη νηολόγηση ενός πλοίου στην ελληνική σημαία. Υποστήριξε ότι σήμερα για να έρθει ένα πλοίο στην ελληνική σημαία χρειάζονται 32 υπογραφές και τρεις μήνες.
Νωρίτερα ο υφυπουργός στην ομιλία του στη λέσχη προς τους Έλληνες εφοπλιστές και τους ναυτιλιακούς πράκτορες, δήλωσε ότι το κράτος είναι παρών και θα πρέπει να μπορέσει να αξιοποιήσει το κεφάλαιο που λέγεται ναυτιλία σε μέγιστο βαθμό.
«Την Ελλάδα την έφτιαξε η θαλασσοκρατορία μας από τους αρχαίους χρόνους» υπογράμμισε ο υφυπουργός και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του υπουργείου και τι έχει γίνει μέχρι τώρα.
Αναφερόμενος στο κεφάλαιο της ναυτικής εκπαίδευσης, ο υφυπουργός ευχαρίστησε θερμά το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για την οικονομική χορηγία ανακατασκευής του Κέντρου Εκπαίδευσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ) και πρόσθεσε ότι, ίσως και αύριο, αναμένεται να υπογραφεί η σχετική σύμβαση με την Ένωση για το θέμα αυτό. Είπε επίσης ότι στο νομοσχέδιο για το θαλάσσιο τουρισμό έχει μπει και η σχετική νομική διάταξη που αναφέρεται στο δικαίωμα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών να ελέγχει η ίδια την οικονομική χορηγία, ανακατασκευής του ΚΕΣΕΝ.
Αναφερόμενος επίσης στην χορηγία του αμερικανικού νηογνώμονα για την ανακατασκευή της σχολής εμπορικού ναυτικού στη Νέα Μηχανιώνα στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι σε μια εβδομάδα θα παραδοθεί η σχετική τεχνική στους Αμερικανούς αξιωματούχους, προκειμένου να αρχίσουν άμεσα τα έργα και το Μάρτιο να λειτουργήσει η σχολή.
Ο υφυπουργός για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε το πρωί στη Σάμο με το πλοίο «Ιεράπετρα» όπου κάτοικοι του νησιού που ζητούν νεότερο και πιο σύγχρονο καράβι δεν το άφηναν να δέσει, τόνισε ότι το συγκεκριμένο πλοίο έχει ελεγχθεί από την επιθεώρηση εμπορικών πλοίων, είναι ασφαλές και έχει όλες τις προδιαγραφές.
Για το θέμα τη ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης ο υφυπουργός Ναυτιλίας δήλωσε ότι ενώ οι τεχνίτες του Περάματος είναι εξαιρετικά ικανοί, δυστυχώς δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου πλοία για επισκευές. Τόνισε ότι το κράτος δεν πρόκειται να μείνει αμέτοχο στο θέμα αυτό και προανήγγειλε ότι την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσει ήδη με δικιά του πρωτοβουλία διάλογος με όλους τους εμπλεκομένους φορείς προκειμένου να υπάρξει μια συμφωνία και ένας κοινός φορέας διαχείρισης, που θα καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα γίνεται μια εργασία στη ζώνη, ώστε να γνωρίζει ο κάθε πλοιοκτήτης τις προϋποθέσεις και τους όρους.
Για το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της πειρατείας στο ποντοπόρα πλοία, δήλωσε ότι έχει ήδη κατατεθεί στη γενική γραμματεία της κυβέρνησης και σύντομα θα πάρει το δρόμο για τη βουλή και μέσα στο Φεβρουάριο αναμένεται να ψηφιστεί.
Αναφερόμενος τέλος στη διάταξη για την πλήρη άρση του καμποτάζ, είπε ότι την άλλη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη βουλή το νομοσχέδιο για το θαλάσσιο τουρισμό στο οποίο περιλαμβάνεται και η σχετική διάταξη και σημείωσε ότι αυτό που χρειάζεται δεν είναι μόνο η νομοθεσία, αλλά και η ανάπτυξη των λιμενικών υποδομών για την ανάπτυξη του προϊόντος της κρουαζιέρας.

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

Και ο 'Ελληνας δεύτερος κυβερνήτης εγκατέλειψε το κρουαζιερόπλοιο

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο μάλιστα, φέρεται να εγκατέλειψε το πλοίο μαζί με τον Ιταλό καπετάνιο..

Ελληνικής καταγωγής είναι ο δεύτερος καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Προορισμός κρουαζιέρας η Θεσσαλονίκη

Διπλή στήριξη, τόσο από την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, όσο και μέσω του Οργανισμού Τουρισμού, θα λάβει η προσπάθεια του Οργανισμού Λιμένος (ΟΛΘ) για την καθιέρωση της πόλης ως προορισμού κρουαζιέρας.


Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

Ναυτικό δυστύχημα κοντά στο λιμάνι του Δυρραχίου

Δύο νεκροί και ένας αγνοούμενος είναι ο απολογισμός ναυτικού δυστυχήματος που σημειώθηκε την Κυριακή στην Αδριατική Θάλασσα, κοντά στο λιμάνι του Δυρραχίου.

Τάνκερ με 15μελές πλήρωμα, υπό σημαία Σιέρα Λεόνε, βυθίστηκε μετά την εκφόρτωση φορτίου πετρελαίου και ενώ έπλεε σε απόσταση 3 μιλίων από την ακτή Πόρτο Ρομάνο του Δυρραχίου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, προηγήθηκε έκρηξη στο δεξαμενόπλοιο.

Σωστικά συνεργεία με τη συνδρομή δύο ελικοπτέρων της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας διέσωσαν 12 μέλη του πληρώματος, εντόπισαν δύο νεκρούς ναυτικούς και μέχρι αργά χθες το βράδυ συνέχιζαν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό ενός αγνοουμένου.

Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

Τρεις νεκροί σε κρουαζιερόπλοιο

English: Costa Concordia Polski: Statek pasaże...
Image via Wikipedia
Τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia προσάραξε κοντά στο νησί Τζίλιο στην Τοσκάνη.

Τρία πτώματα έχουν ανασυρθεί από το νερό, ενώ σύμφωνα με την Ακτοφυλακή, αρχικές πληροφορίες που έκαναν λόγο για έξι νεκρούς δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Επανασύσταση του ΥΕΝ ζήτησε η ΕΕΕ από τον Πρωθυπουργό

Το αίτημά του για επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικού Ναυτιλίας μετέφερε στον Πρωθυπουργό το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ΕΕΕ , κατά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου.
Το αίτημά του για επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικού Ναυτιλίας μετέφερε στον Πρωθυπουργό το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), κατά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΕΕΕ, Θεόδωρος Βενιάμης, η συνάντηση διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα. «Δεν μπορώ να προδικάσω τί θα γίνει με την παρούσα κυβέρνηση, αλλά ο πρωθυπουργός άκουσε με μεγάλη συμπάθεια τις θέσεις μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο θέμα της επανασύστασης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και της άμεσης διασύνδεσής του με το Λιμενικό Σώμα ο κ. Βενιάμης δήλωσε: «Θέλουμε ένα υπουργείο να έχει την πρωτοκαθεδρία, τη διαμορφούμενη παγκόσμια ναυτιλιακή πολιτική. Δεν κάνουμε ούτε προτάσεις, ούτε έχουμε αιτήματα».

«Εμείς αυτό που θέλουμε είναι η επανασύσταση του υπουργείου με το Λιμενικό Σώμα, όπως ήταν, για το καλό της Ελλάδας. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει αν λειτουργήσει ή δεν λειτουργήσει αμιγώς μόνο για τα θέματα ναυτιλίας», πρόσθεσε.

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου για Κυκλάδες και νησιά Ν/Α Αιγαίου

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τις Κυκλάδες, από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΣΥ - Αυγενάκης: Πλήρης κατάργηση του καμποτάζ για να αναπτυχθεί ο τουρισμός

"Η κατάργηση όλων των περιορισμών που προκύπτουν από το καμποτάζ στα πλοία με σημαίες μη ελληνικές ή κοινοτικές, αναμένεται να δώσει μεγάλη ώθηση στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού, αλλά και σε όλα τα συναφή τουριστικά επαγγέλματα".

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευτέρη Αυγενάκη, Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, για την άρση του καμποτάζ και τονίζεται:

"Ο τουρισμός, η «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας, πρέπει να ενισχύεται συνεχώς, καθώς οι νέες τουριστικές τάσεις, αλλά και οι νέες ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη θα πρέπει να ικανοποιούνται πλήρως και στη χώρα μας.

Η Δημοκρατική Συμμαχία υποστηρίζει ότι οι σημερινές οικονομικές συνθήκες που συνθλίβουν τον τουριστικό κλάδο επιτάσσουν μεταξύ άλλων την άρση του καμποτάζ, καθώς θα ενισχυθούν εκτός από τον θαλάσσιο τουρισμό, οι συνδυασμένες μεταφορές, ο κλάδος της εστίασης, αλλά και όλες οι υπηρεσίες που τροφοδοτούν τον τουριστικό τομέα. Αυτονόητη θεωρούμε την παροχή κινήτρων στις εταιρίες για την απασχόληση Ελλήνων ναυτικών, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας, αλλά και να ανοίξει ο δρόμος για τη δημιουργία νέων σε ξηρά και θάλασσα".

Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012

Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων

Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου μετά την εξασθένηση των ανέμων και τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών στις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Ωστόσο δεν πραγματοποιούνται ακόμα τα δρομολόγια των πλοίων από Κυλλήνη για Ζάκυνθο και Κεφαλλονιά και Πρίνου-Καβάλας.

Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

Δεν έδεσαν καλά πλοίο στην Ηγουμενίτσα και το πήρε ο αέρας!

Τα 6 μποφόρ που επικρατούσαν στη θάλασσα της Ηγουμενίτσας ήταν ικανά να παρασύρουν το πλοίο OLYMPUS, που δεν ήταν καλά δεμένο στο παλαιό λιμάνι. Λόγω των ισχυρών ανέμων οι κάβοι κόπηκαν και το πλοίο έμεινε ήταν έρμαιο των ανέμων. Τώρα βρίσκεται ρυμουλκημένο λίγο πιο μακριά από το λιμάνι. Το πλοίο θα δρομολογηθεί σε λίγες ημέρες, ωστόσο θέμα προκύπτει με τον  ασφαλή τρόπο δεσίματος στην προβλήτα. Ευτυχώς, την ώρα που έμεινε ακυβέρνητο, δεν υπήρχαν άλλα πλοία πολύ κοντά του, γιατί, σ' αυτή την περίπτωση, δεν θα αποφεύγονταν τα χειρότερα.

http://www.katoci.com/

Απαγορευτικό απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων

Σε ισχύ τέθηκε το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ Ο ΑΠΟΠΛΟΥΣ

Στρατηγικό σχέδιο για την κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη!


«Πρόσω ολοταχώς» για ανάδειξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε προορισμό κρουαζιέρας βάζει για το 2012 η ΟΛΘ Α.Ε., μέσα από μία σειρά νέων έργων και συμφωνιών, αλλά και παραχωρήσεων μέσω διαγωνισμών, με «κορωνίδα» την παραχώρηση του υφιστάμενου τερματικού σταθμού κρουαζιέρας σε εταιρεία κρουαζιέρας, μέσω διεθνούς διαγωνισμού, αλλά και την πρόσκληση ενδιαφέροντος για παραχώρηση-εκμετάλλευση του κρηπιδώματος 10 στο δεύτερο προβλήτα και χερσαίου χώρου για τη δημιουργία νέου (δεύτερου) τερματικού σταθμού κρουαζιέρας.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...