Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

ΟΛΠ: Σημαντική αύξηση της διακίνησης αυτοκινήτων προς άλλες χώρες

Σημαντική αύξηση παρουσιάζει η συνολική διακίνηση αυτοκινήτων, μέσω του Oργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Ωστόσο, η μεγαλύτερη δραστηριοποίηση στη διακίνηση οχημάτων, παρατηρείται στους προορισμούς για άλλες χώρες ή σε κάποιο άλλο λιμάνι της Μεσογείου, που χρησιμοποίησαν τον Πειραιά ως διαμετακομιστικό κέντρο.

Συνολικά, μέσω του ΟΛΠ, διακινήθηκαν το 2012, 458.755 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 403.970, μεταφορτώθηκαν μέσω του Οργανισμού, με προορισμό κάποιο άλλο λιμάνι της Μεσογείου, ενώ τα 54.785 εισήχθησαν στην εγχώρια αγορά της Ελλάδας.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΛΠ, ο Τομέας Διακίνησης Αυτοκινήτων του Οργανισμού, παρουσίασε συνολική αύξηση 9,8% κατά το 2012, έναντι του 2011.

Η διακίνηση αυτοκινήτων μέσω του ΟΛΠ για άλλα λιμάνια της μεσογείου αυξήθηκε κατά 22,8%, ενώ η εγχώρια διακίνηση μειώθηκε κατά 38,2%.

«Μέσα σε μία χρονιά γενικευμένης κρίσης, με σοβαρότατες επιπτώσεις στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτων, αποδεικνύεται η ορθότητα των πολιτικών μας να καταστήσουμε το λιμάνι του Πειραιά διεθνή κόμβο διακίνησης αυτοκινήτων» δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης και τόνισε, ότι στο αναπτυξιακό σχέδιο του 2013 «θα αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο οι διαθέσιμες εκτάσεις για χρήση Car Terminal, ενώ θα αξιοποιηθεί ο χώρος των όμορων 90.000 τμ που διαθέτει ο ΟΛΠ (πρώην ΟΔΔΥ) για να δημιουργηθεί Logistic Center Αυτοκινήτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...