Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2013

Tο Blue Star Paros έκανε ποδαρικό στο λιμάνι του Πειραιά

Το πρώτο πλοίο  της χρονιάς που έσπασε το ρόδι στο λιμάνι του Πειραιά είναι το Blue Star Paros έσκασε στην μπούκα του λιμανιού στις  23.59 και έδεσε στην προβλήτα με την αλλαγή του χρόνου.

Το πλοίο υποδέχτηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Δημήτρης Μπαντιάς.

Ο υπουργός ευχήθηκε στον καπετάνιο και στο πλήρωμα να είναι καλοτάξιδο το πλοίο και έστειλε ευχές σε όλους του ναυτικούς  που ταξιδεύουν στην επτά θάλασσες του κόσμου. Οι ταξιδιώτες  έζησαν μοναδικές στιγμές κάνοντας αλλαγή του χρόνου πάνω στο πλοίο με προορισμό τον Πειραιά.

Το 2013 είναι μία κρίσιμη χρονιά για την ελληνική ακτοπλοΐα και αυτό επισημάνθηκε σε πηγαδάκια πάνω στο πλοίο. Μεταξύ κυβέρνησης και ακτοπλόων βέβαια υπάρχει μία…ψυχρότητα.

Η δημόσια διαβούλευση  του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου που φέρει τον τίτλο «Ανασυγκρότηση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις» ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή   με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) όπου πρόεδρος είναι ο Μιχάλης Σακέλλης, διευθύνων σύμβουλος της Blue Star  να καταθέτει  δημόσια τις παρατηρήσεις και τις ενστάσεις του για μία σειρά διατάξεων του σχεδίου νόμου, οι οποίες πλήττουν τον ακτοπλοϊκό κλάδο.

Στελέχη του συνδέσμου επισημαίνουν ότι  ενώ η ακτοπλοΐα βρίσκεται σε αδιέξοδο «η κυβέρνηση δεν φαίνεται να κατανοεί τη δυσκολία της κατάστασης και το υπουργείο Ναυτιλίας με το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου δημιουργεί επιπλέον προβλήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...