Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

"Ναυάγιο" στις διαπραγματεύσεις, απεργία στα λιμάνια

Παρά την αισιοδοξία, οι διαπραγματεύσεις της ΠΝΟ με τον υπουργό Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη δεν οδήγησαν σε λύση της απεργίας.

Ο κ. Μουσουρούλης συναντήθηκε με εκπροσώπους των ναυτεργατών, ωστόσο καμία από τις δύο πλευρές δεν έκανε πίσω.

Αυτό σημαίνει ότι η απεργία θα συνεχιστεί μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης και οι ναυτεργάτες θα συνεδριάσουν για να καθορίσουν τη στάση τους.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΝΟ συνεχίζονται για πέμπτη συνεχή ημέρα.

Λίγο μετά από τις 6 τα ξημερώματα κατέπλευσε στον Πειραιά το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Φαιστός Palace», το οποίο μετέφερε νταλίκες φορτωμένες με ευπαθή αγροτικά προϊόντα από την Κρήτη.

Ήδη πάντως, άρχισαν να εκδηλώνονται και οι πρώτες αντιδράσεις από την πλευρά φορέων που θίγονται από την απεργία: ο Σύνδεσμος Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι ήδη "έχει αρχίσει να παρουσιάζει ελλείψεις η αγορά".
Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ  για την απεργία ΠΝΟ

O διάλογος Υπουργείου Ναυτιλίας – ΠΝΟ, μπορεί και πρέπει να καταλήξει σε αντιμετώπιση των προβλημάτων των ναυτικών και σε λύση της απεργίας. Είναι αδιανόητο εργοδότες να οφείλουν δεδουλευμένα έξι μηνών. Το ελληνικό δημόσιο οφείλει να εξοφλήσει τις οφειλές του για τις άγονες γραμμές και, αμέσως, να πληρωθούν οι ναυτικοί. Τα προβλήματα της ακτοπλοΐας δε λύνονται όσο αφήνονται «κάτω από το χαλί»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...