Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

O Γ. Οικονόμου φέρνει στην Ελλάδα τον κολοσσό των γεωτρήσεων Ocean Rig


Στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος  για υποθαλάσσιες γεωτρήσεις βρίσκεται  η Ελλάδα και για αυτό οι κολοσσοί του κλάδου βλέπουν με ενδιαφέρον τη μετεγκατάστασή τους στην Αθήνα. Την πρώτη κίνηση έκανε ο Γιώργος Οικονόμου ο οποίος μεταφέρει την έδρα της Ocean Rig, μίας από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρείες γεωτρήσεων, από το Stavanger της Νορβηγίας στην Αθήνα. Στην εταιρεία μεγαλομέτοχος με ποσοστό 65% είναι η DryShips του Γιώργου Οικονόμου.

Έως το τέλος του 2013 ολόκληρο το αρχηγείο της Ocean Rig θα λειτουργεί στην Ελλάδα, ενώ  άλλα δύο νέα γραφεία της θα ανοίξουν στην Αγκόλα και τη Βραζιλία. Τα νέα της γραφεία  στελεχώνονται με το κατάλληλο προσωπικό από Έλληνες, ενώ θα μεταφερθεί και ένα μέρος από τα 120 άτομα που απασχολούνταν στη Νορβηγία.

Οι  λόγοι μεταφοράς της είναι  δύο. Ο πρώτος αφορά το κλίμα που  οικοδομείται ότι η Ελλάδα θα αποτελέσει κόμβο  για τις δραστηριότητες που αφορούν εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η διαχείριση της εταιρείας θα είναι πιο αποδοτική και ανταγωνιστική στην Ελλάδα.

 Στις αρχές της εβδομάδας,  η Dryships του Γιώργου Οικονόμου  στο πλαίσιο της προσπάθειας  που κάνει για να ενισχύσει την ρευστότητάς της ανακοίνωσε  ότι   θα πουλήσει πέντε εκατομμύρια μετοχές της Ocean Ring στην οποία είναι μεγαλομέτοχος .

Πιο συγκεκριμένα η Dryships θα κάνει δημόσια προσφορά για πέντε εκατομμύρια μετοχές  της Ocean Ring προκειμένου να συγκεντρώσει 88 εκατομμύρια δολάρια.

Μετά την πώληση του  πακέτου αυτού το ποσοστό της  στην Ocean Ring  θα μειωθεί στο 61,3%.

Η Deutsche Bank Securities και η  Credit Suisse είναι οι τράπεζες που θα συντάξουν τον φάκελο και θα τον καταθέσουν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Την άνοιξη του 2012  η Dryships  είχε προχωρήσει  στη διάθεση 11.500.000 μετοχών της Ocean Rig  εξασφαλίζοντας έσοδα ύψους 186,87 εκατ. δολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...