Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

Άκαρπη η συνάντηση ακτοπλόων – ναυτεργατών


Απέβη άκαρπη και η δεύτερη συνάντηση των ακτοπλόων με τα μέλη της ΠΝΟ που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα γραφεία της Ομοσπονδίας, για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των ναυτικών.

Οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων, που τόνισαν ότι δεν διαπραγματεύονται καμία μείωση των αποδοχών, ζήτησαν την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αύξηση που θα καθοριστεί και από τις δύο πλευρές.

Για το θέμα των ειδικών επιδομάτων στα δρομολόγια των άγονων γραμμών, αλλά και των εξπρές δρομολογίων, οι εκπρόσωποι των ναυτικών συμφώνησαν να υπάρξει κοινή επιτροπή από τις δύο πλευρές, που θα εξετάσει τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Υπενθυμίζεται ότι είχε ζητηθεί από τα μέλη του Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), να επανεξεταστεί το θέμα του ειδικού επιδόματος της άγονης γραμμής και των εξπρές δρομολογίων, καθώς και να μειωθούν 10% οι αποδοχές των ναυτικών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Ωστόσο οι ακτοπλόοι έδωσαν την δέσμευση τους ότι θέματα που έθεσε εκ νέου η ΠΝΟ, , θα συζητηθούν σε νέα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...