Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

Υπέρ της πρόβλεψης πλοίου ασφαλείας στη διάρκεια απεργιών, τάσσεται το Επιμελητήριο Κυκλάδων


Υπέρ της πρόβλεψης πλοίου ασφαλείας κατά τη διεξαγωγή των απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτικών, τάσσεται το Επιμελητήριο Κυκλάδων, χαρακτηρίζοντάς το «ζήτημα ζωτικής σημασίας για τις νησιωτικές κοινωνίες».

«Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, έχοντας εξετάσει τι συμβαίνει σε επίπεδο ευρωπαϊκής επικράτειας με αντίστοιχες περιπτώσεις απεργιακών κινητοποιήσεων, έχουμε ζητήσει την πρόβλεψη πλοίου ασφαλείας, προκειμένου να αποφεύγονται τα ακραία φαινόμενα σε βάρος των κοινωνιών, της υγείας, της τροφοδοσίας και των τοπικών οικονομιών της μεγάλης πλειοψηφίας των νησιών, χωρίς όμως αυτό να γίνει ποτέ δεκτό» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του επιμελητηρίου. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη πρόταση, που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, έγινε από τον υπουργό Ναυτιλίας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ζητώντας όμως τη συναίνεση όλων των κομμάτων. Η πρόταση προβλέπει έναν απαιτούμενο αριθμό δρομολογίων για να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον, όταν μια απεργία των ναυτικών ξεπεράσει τις 48 ώρες, προκειμένου να μην είναι η πρώτη επιλογή η πολιτική επιστράτευση.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), Αντώνης Νταλακογιώργος, σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για «φασιστική και αντιδημοκρατική προτεινόμενη ρύθμιση».

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει προαναγγείλει την ερχόμενη Τρίτη 24ωρη προειδοποιητική απεργία, ζητώντας την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας «Ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις». Πηγές από την ΠΝΟ ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, αν τελικά το νομοσχέδιο περάσει με τη σημερινή του μορφή, δεν αποκλείεται να υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...