Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

Στα δύο οι συγκεντρώσεις των ναυτεργατών στο λιμάνι


Χωριστά και στο λιμάνι. Διαφορετικές συγκεντρώσεις πραγματοποιούν αύριο, κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας στα πλοία, που αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, οι οργανώσεις των ναυτεργατών, ανάλογα με το πολιτικό τους χρώμα.

Στους καταπέλτες των πλοίων θα βρίσκονται από τις 6.00 το πρωί, ώρα έναρξης της απεργίας οι δυνάμεις των σωματείων του ΠΑΜΕ, - πρόσκεινται στο ΚΚΕ. Τα τρία «κόκκινα» σωματεία της ΠΝΟ, Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. «Ο Στέφενσων» και Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού καλούν τους ναυτεργάτες σε απεργιακή προσυγκέντρωση, στις 5.30 το πρωί, στην Πλατεία Καραϊσκάκη, για να περιφρουρήσουν την απεργία. Στην Πλατεία Καραϊσκάκη οργανώνουν για τις 10.30 και την κεντρική απεργιακή τους συγκέντρωση.

Μιάμιση ώρα αργότερα, στις 12.00 το μεσημέρι, στην άλλη πλευρά του λιμανιού, μπροστά από το υπουργείο Ναυτιλίας πραγματοποιείται η συγκέντρωση των σωματείων των υπολοίπων εργαζομένων στο λιμάνι αλλά και το υπουργείο, στην οποία από τα ναυτεργατικά σωματεία συμμετέχουν η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) - πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ - καθώς και η Πανελλήνια Ενωση Κυβερνητών - Μηχανοδηγών.

Στην συγκέντρωση αυτή, για την οργάνωση της οποίας εξέδωσαν σχετική κοινή ανακοίνωση, μετέχουν επίσης τα σωματεία: Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜ.Υ.Λ.Ε), Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΥΕΝ (Π.Ο.Υ.Ε.Ν), Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στην Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑ.Σ.Ε.Ν.Τ), Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ, Ένωση Μονίμων Υπαλλήλων ΟΛΠ, Ένωση Τεχνικών και Χειριστών Υπαλλήλων ΟΛΠ, Σύλλογος Υπαλλήλων ΝΑΤ, Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Υ.Ε.Ν, και Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Πλοηγικής Υπηρεσίας.

Η ΠΝΟ, που έχει προκηρύξει την απεργία, και τα υπόλοιπα σωματεία που ανήκουν σε αυτήν - όπως η Ενωση Πλοιάρχων - δεν έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής τη συμμετοχή τους σε κάποια από τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Επίσης η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Αρχιεργατών-Εποπτών ΟΛΠ πραγματοποιούν αύριο Τρίτη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας καθώς και συγκέντρωση στο υπουργείο Ναυτιλίας στις 12.15 το μεσημέρι.

Βυθούλκας Διονύσης/ tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...