Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

Σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για τα θαλάσσια σπορ


Ζητά με παρέμβασή  του, ο Λευτέρης Αυγενάκης


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των επαγγελματιών των θαλάσσιων σπορ ως προς την αδειοδότηση και όχι μόνο, επισημαίνει με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη.

O μεγάλος πόλος έλξης για τον τουρισμό στην πατρίδα μας, είναι ο ήλιος και η θάλασσα, και εξίσου σημαντικές είναι και όλες οι σχετιζόμενες δραστηριότητες  που λαμβάνουν χώρα γύρω από αυτά, όπως η ψυχαγωγία και άθληση των επισκεπτών, και που κατά κύριο λόγο  γίνεται   μέσα  από τα επαγγέλματα που έχουν σχέση με την θάλασσα, όπως θαλάσσια σπορ, καταδύσεις κλπ.

Όπως επισημαίνει ο Λευτέρης Αυγενάκης στην παρέμβασή του προς τον Υπουργό: «στην χωρά μας δεν υπάρχει μια σταθερή κατάσταση, γύρω από την χρήση αιγιαλού σε επαγγέλματα που έχουν άμεση σχέση με τον τουρισμό, με αποτέλεσμα  κάθε χρόνο στην αρχή της σαιζόν να δημιουργούνται παρά πολλά προβλήματα, διότι η απαραίτητη άδεια από τις λιμενικές αρχές για εκμίσθωση θαλασσίων μέσων αναψυχής,  έχει διάρκεια μόνο ένα χρόνο».

Υπάρχουν πολλά επαγγέλματα  σχετιζόμενα π.χ. με τα θαλάσσια σπορ ,  που κάθε χρόνο χρήζουν πολύ μεγάλης  προετοιμασίας, για την ανανέωση  και συντήρηση του εξοπλισμού, που όμως με την σημερινή κατάσταση της αβεβαιότητας, αυτό γίνεται όλο και δυσκολότερο, «με σοβαρές συνέπειες στην ανταγωνιστικότητα μας, με άλλες τουριστικές χώρες» υπογραμμίζει ο Λευτέρης Αυγενάκης, και προσθέτει ότι: «για τα εν λόγω επαγγέλματα υπάρχουν μόνο αστυνομικού τύπου διατάξεις, χωρίς να διέπονται και από τουριστική ψυχολογία και περισσότερη βεβαιότητα, ώστε να μπορεί κάποιος να επενδύσει, χωρίς να έχει τον φόβο, ότι τον επόμενο χρόνο ενδεχομένως να μην μπορεί λειτουργήσει την επιχείρησή του».

Παράλληλα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου είναι  πολλά καθώς οι δήμοι, που χορηγούσαν το απαραίτητο παραχωρητήριο προκειμένου  να εκδοθεί η  ανάλογη άδεια από τα λιμεναρχεία, ενημερώνουν ότι έχουν πάρει οδηγίες από την κτηματική υπηρεσία, ώστε με τις νέες αλλαγές, δεν έχει κανείς τις προϋποθέσεις για ανανέωση του παραχωρητηρίου.

Τέλος, ο Ηρακλειώτης Βουλευτής  ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό  την εκ του συνόλου επανεξέταση του ζητήματος, τόσο για την νομοθετική βελτίωση όσο και για να παρέχεται μεγαλύτερης διάρκειας άδεια στους επαγγελματίες του κλάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...