Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Σε λειτουργία από τη Δευτέρα ο νέος σταθμός κρουαζιέρας στον Πειραιά


Σε πλήρη χρήση θα δοθεί από τη Δευτέρα 13 Μαΐου ο νέος διεθνής επιβατικός σταθμός κρουαζιέρας του ΟΛΠ, που θα μπορεί να εξυπηρετεί 25.000 επιβάτες κάθε μέρα.

Ο δεύτερος σταθμός, συνολικού εμβαδού 5.600 τ.μ., θα υποδέχεται τους επιβάτες των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων που θα ελλιμενίζονται στους προβλήτες Αλκίμου, Παλατάκι και Θεμιστοκλέους, ενώ θα φέρει το όνομα του Θεμιστοκλή, του οποίου, κατά μία εκδοχή, παραδίπλα βρίσκεται το ταφικό του μνημείο.

Ο νέος σταθμός, με το παλαιό λιθόκτιστο κτίριο (πρώην Κανέλλου) διαθέτει μεγάλους χώρους εισόδου-εξόδου επιβατών και σύγχρονα συστήματα έλεγχου, περιβάλλοντα χώρο για στάθμευση ταξί, τουριστικών λεωφορείων και ΙΧ αυτοκινήτων, ενώ η είσοδός του θα είναι από την Πύλη Ε12.

Οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάζουν τμήμα των τειχών του Κόνωνος του αρχαίου λιμανιού, περνώντας από μια γυάλινη γέφυρα. Το τμήμα αυτό αποκαλύφθηκε και συντηρήθηκε πλήρως από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιά με δαπάνη του ΟΛΠ ΑΕ.

Τα εγκαίνια του νέου σταθμού θα γίνουν τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2013 στις 12.30 το μεσημέρι από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη, ενώ γίνονται προσπάθειες να είναι έτοιμος μέχρι το τέλος του έτους και ο τρίτος σταθμός επιβατών κρουαζιέρας, ο οποίος θα εξυπηρετεί τα κρουαζιερόπλοια της περιοχής της Ακτής Μιαούλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...