Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013

Τέσσερις οι νεκροί από την πρόσκρουση πλοίου στο λιμάνι της Γένοβας


Τους τέσσερις έφτασαν οι νεκροί στο λιμάνι της Γένοβας, από την πρόσκρουση του πλοίου Jolly Nero στον πύργο ελέγχου της λιμενικής αρχής.

Οι τραυματίες, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές είναι τέσσερις, και έξι οι αγνοούμενοι.

Μέρος των αγνοουμένων μπορεί να βρίσκεται στο εσωτερικό του ασανσέρ που, κατά την πρόσκρουση έπεσε στην θάλασσα , ακριβώς μπροστά στο μόλο. Οι δύτες συνεχίζουν, αδιάκοπα τις προσπάθειές τους, οι οποίες ξεκίνησαν χθες το βράδυ, λίγο μετά τις δώδεκα τοπική ώρα.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, επιβεβαιώνεται ότι το Jolly Nero υπέστη μηχανική βλάβη.

Όπως διέρρευσε, ο κυβερνήτης δεν μπόρεσε να βγει από την περιοχή του λιμανιού, λόγω αβαρίας στις μηχανές, και η πρύμνη προσέκρουσε στο κτήριο του πύργου ελέγχου, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς.

Τη στιγμή, ακριβώς, της πρόσκρουσης, οι εργαζόμενοι στον πύργο ελέγχου άλλαζαν βάρδια : δέκα, περίπου, υπάλληλοι, βρίσκονταν μέσα στο ασανσέρ που τους μετέφερε στα γραφεία τους.

Το Jolly Nero , με μήκος που αγγίζει τα 239 μέτρα, είχε ως μόλις σαλπάρει με προορισμό το λιμάνι της Νάπολης.

Η εισαγγελία της Γένοβας κατέσχεσε το πλοίο και προχώρησε, ήδη, σε ανάκριση του κυβερνήτη, ο οποίοε φέρεται να βρίσκεται, όμως, σε κατάσταση σοκ.

Ένα ελικόπτερο πετά συνεχώς πάνω από το μόλο του λιμανιού, φωτίζοντας το σημείο της θάλασσας όπου πρέπει να βρίσκονται οι αγνοούμενοι, ώστε να μπορέσουν να διευκολυνθούν οι συνεχείς προσπάθειες των δυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...