Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013

Οι τρεις μεγάλοι της ναυτιλίας ενώνουν δυνάμεις


AP Møller-Maersk, Mediterranean Shipping Company και CMA CGM προχωρούν σε συμμαχία για να αντιμετωπιστούν τα δεινά του κλάδου. Δημιουργούν κοινό λειτουργικό κέντρο για τις τρεις μεγαλύτερες εμπορικές θαλάσσιες οδούς.

Οι τρεις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρίες φορτηγών πλοίων στον κόσμο ενώνουν τις δυνάμεις τους στις τρεις πλέον πολυσύχναστες εμπορικές θαλάσσιες οδούς του πλανήτη, εξέλιξη, που κατά τους αναλυτές, αποτελεί απόρροια της επιδείνωσης των συνθηκών στο ναυτιλιακό κλάδο.

AP Møller-Maersk, Mediterranean Shipping Company και CMA CGM συμφώνησαν να δημιουργήσουν το δίκτυο Ρ3 για τρεις εμπορικές διόδους: Ασία – Ευρώπη, διάπλου του Ειρηνικού και διάπλου του Ατλαντικού. Οι τρεις όμιλοι, συνολικά διαχειρίζονται το 37% της παγκόσμιας δυναμικής πλοίων container σύμφωνα με τα στοιχεία της Alphaliiner και τώρα αναμένουν το πράσινο φως από τις ρυθμιστικές αρχές ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να ξεκινήσουν τη συνεργασία από το δεύτερο τρίμηνο του 2014 με αρχική δυναμική 255 πλοίων.

Τα πλοία θα εξακολουθούν να ανήκουν στις μεμονωμένες εταιρείες, οι οποίες θα διατηρήσουν το δικό τους εμπορικό τμήμα και marketing. Θα υπάρξει όμως, ένα κοινό λειτουργικό κέντρο που θα προσφέρει στους πελάτες ταχύτερες υπηρεσίες και άμεση πρόσβαση σε περισσότερα λιμάνια, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

Ο κλάδος πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έχει πληγεί σημαντικά από την έντονη αστάθεια που καταγράφεται στις κύριες θαλάσσιες οδούς. Η CMA CGM αναγκάστηκε τον προηγούμενο χρόνο να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του τραπεζικού της δανεισμού. Η Maersk, που θεωρείται ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο, έδειξε ότι συζητά το ενδεχόμενο στροφής στις επενδύσεις στον ενεργειακό κλάδο και τα λιμάνια.


euro2day.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...