Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013

Με καθυστέρηση αναχώρησαν δύο υδροπτέρυγα για Αργοσαρωνικό

Κανένα πλοίο που οφείλει δεν θα φεύγει, αν δεν δίνει έγγραφη διαβεβαίωση, τονίζουν τα σωματεία των ναυτικών.

Με καθυστέρηση αναχώρησαν για τα νησιά του Αργοσαρωνικού πριν από λίγο δύο υδροπτέρυγα, καθώς από τις 6 το πρωί ναυτεργατικά σωματεία πραγματοποιούν συνδικαλιστική παρέμβαση σε πλοία εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα.
Ο πρόεδρος της Πανελήνιας 'Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού(ΠΕΜΕΝ) Σάββας Τσιμπόγλου, δήλωσε ότι η παρέμβαση σε πλοία εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα θα συνεχιστεί και κανένα πλοίο δεν θα φεύγει αν πρώτα η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν δίνει έγγραφη διαβεβαίωση για εξόφληση των δεδουλευμένων στους ναυτικούς.

Παρέμβαση σε πλοία εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα σε ναυτικούς, πραγματοποιούν από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, ναυτεργατικά σωματεία.

Στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις του λιμενικού και παρακολουθούν διακριτικά τις κινητοποιήσεις των ναυτικών.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία είχε στείλει εδώ και καιρό επιστολή προς τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας ΣΕΕΝ, ζητώντας οι εταιρείες να προχωρήσουν άμεσα στην εξόφληση των δεδουλευμένων, αλλιώς θα προχωρούσε σε συνδικαλιστική παρέμβαση στα πλοία.

Εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα, έχει ζητήσει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού Αντώνης Νταλακογιώργος.

Ο υπουργός Ναυτιλίας σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τους ακτοπλόους είχε ζητήσει από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες να δώσουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εξόφληση των δεδουλευμένων των ναυτικών.

Ο κ.Μουσουρούλης έχει δηλώσει ότι το υπουργείο αντιλαμβάνεται ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες διανύουν μια δύσκολη περίοδο, αλλά αυτό δεν αποτελεί άλλοθι για να μην πληρώνονται οι εργαζόμενοι.

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...