Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

Πώληση ΟΛΠ με διαδικασίες εξπρές προαναγγέλλει ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

Η πώληση του μεριδίου της ελληνικής κυβέρνησης είχε προγραμματιστεί για το 2014 αλλά, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, θα προχωρήσει μέσα στο 2013


Την πρόθεση του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει μέσα στο 2013, και όχι το 2014 όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, στην πώληση του εριδίου της ελληνικής κυβέρνησης ποσοστού 74% στον ΟΛΠ εξέφρασε ο πρόεδρος του Ταμείου, Στέλιος Σταυρίδης, μιλώντας στην Wall Street Journal.

Όπως αναφέρεται στην ανταπόκριση της αμερικανικής εφημερίδας από την Αθήνα η κυβέρνηση με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να καλύψει μια τεράστια τρύπα στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεών.

Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με την ενδεχόμενη πώληση του ΟΣΕ, επισημαίνεται στο δημοσίευμα, μπορεί να προσελκύσει το έντονο ενδιαφέρον των Κινέζων επενδυτών, οι οποίοι έχουν ήδη επενδύσει στον ΟΛΠ, μέσω της Cosco.

Σύμφωνα με τον κ. Σταυρίδη, το λιμάνι του Πειραιά, για το οποίο σχεδιάζεται η εκχώρηση της διοίκησής του για διάστημα 30-40 ετών, αποτελεί «μια ώριμη κίνηση (σ.σ. για τους Κινέζους επενδυτές), καθώς αυτοί ήδη έχουν παρουσία στο συγκεκριμένο χώρο και πρόσφατα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κίνα. Έχουμε αρκετές διαφορετικές επιλογές και έως τα τέλη του ερχόμενου μήνα, θα ολοκληρώσουμε την απόφασή μας», όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος, τέλος, για «φιλόδοξο«, αλλά «επί μακρόν καθυστερημένο ελληνικό σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων», το οποίο, όπως σημειώνεται, συνάντησε σοβαρά εμπόδια την περασμένη εβδομάδα, όταν η χώρα απέτυχε να προσελκύσει έστω και μία προσφορά για την πώληση της εταιρείας φυσικού αερίου ΔΕΠΑ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...