Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

Αθώοι οι δύο κατηγορούμενοι για παρακώλυση συγκοινωνιών ναυτεργάτες

Το περιστατικό είχε λάβει χώρα στο λιμάνι της Ραφήνας, στη διάρκεια των κινητοποιήσεων μελών του πληρώματος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Πηνελόπη Α», στις 7 Ιουνίου


Αθωώθηκαν, από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, οι δύο ναυτικοί-μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), που κατηγορούνταν για παρακώλυση συγκοινωνιών στο λιμάνι της Ραφήνας στη διάρκεια των κινητοποιήσεων μελών του πληρώματος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Πηνελόπη Α», στις 07/06, που διεκδικούσαν δεδουλευμένες αποδοχές.

Το συγκεκριμένο πλοίο παρέμενε στο λιμάνι της Ραφήνας, λόγω επίσχεσης εργασίας, και οι δύο ναυτικοί είχαν τοποθετήσει τα οχήματά τους, σύμφωνα με το λιμενικό, μπροστά απο τον καταπέλτη.

Τα αυτοκίνητα και οι επιβάτες του «Πηνελόπη Α» προωθήθηκαν στον προορισμό τους με πλοίο άλλης εταιρείας την ίδια μέρα το πρωί.

Σύμφωνα με την ΠΕΝΕΝ, η επίσχεση εργασίας των μελών του πληρώματος καταστρώματος στο «Πηνελόπη Α» σταμάτησε την Πέμπτη 13/6/2013, αφού προηγουμένως η πλοιοκτήτρια εταιρεία κατέβαλε ένα σημαντικό ποσό από τις καθυστερούμενες δεδουλευμένες αποδοχές τους και συμφωνήθηκε η εξόφληση του υπόλοιπου ποσού να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...