Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

Για άλλα τρία χρόνια θα συνεχιστεί η κρίση στη ναυτιλία

Η διεθνής ναυτιλία θα εξακολουθήσει να αντιμετωπίζει σοβαρά  προβλήματα χρηματοδότησης το 2013

Η χρηματοδότηση προς τη ναυτιλία ήταν ακόμη χαμηλότερη το 2012 δεδομένου ότι μεγάλες διεθνείς τράπεζες συνέχισαν την αποχώρησή τους από την αγορά αυτή. Η ναυτιλιακή χρηματοδότηση  εξασφαλίστηκε μόνο από οργανωμένα επενδυτικά κεφάλαια και  την  ιδιωτική τοποθέτηση αλλά η χαμηλή ναυλαγορά ή και η επακόλουθη μείωση της αξίας  των πλοίων κατέστησαν τον δανεισμό ακόμη πιο προβληματικό. 

“Καθώς οι εκτεταμένες παραγγελίες ναυπηγήσεων συνεχίζουν να απορροφούν τα περιορισμένα διαθέσιμα  ποσά χρηματοδότησης, η διεθνής ναυτιλία θα εξακολουθήσει να αντιμετωπίζει σοβαρά  προβλήματα χρηματοδότησης το 2013” επισημαίνει σε ανάλυσή της η Ένωση Ελλήνων εφοπλιστών:

«Παρά την ύφεση και την υπερπροσφορά χωρητικότητας, η ελληνική ποντοπόρος ναυτιλία παρέμεινε ιδιαίτερα ανταγωνιστική με  τους Έλληνες εφοπλιστές να ελέγχουν άνω του 1 % του παγκόσμιου στόλου. Η ικανότητα προσαρμογής της σε συνεχώς μεταβαλλόμενες και απαιτητικές συνθήκες αποδεικνύεται από τις  επενδύσεις σε νέα πλοία. Όμως εκτιμάται ότι η ναυτιλιακή κρίση πιθανόν να συνεχισθεί για τα προσεχή τρία χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...