Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

Τα ακριβότερα ναύλα στα πλοία, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Αποτελεί πρόκληση απέναντι στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα και στους νησιώτες η δεύτερη αύξηση μέσα σε λιγότερο από 10 μήνες στα ναύλα των πλοίων, που εκτελούν δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό και σε μια σειρά από τοπικές γραμμές σε όλη την Ελλάδα», δήλωσε ο βουλευτής Α’ Πειραιά και Νησιών του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, μετά την απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτη που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β’ 1772/23-7-2013), με την οποία αναπροσαρμόζονται ή και αυξάνονται οι ναύλοι επιβατών και οχημάτων σε μια σειρά από ακτοπλοϊκές γραμμές.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει "δυσβάστακτο χαράτσι" τις γραμμές που "έχουν χαρακτήρα αστικής συγκοινωνίας" και κάνει λόγο για "ένα ακόμα δώρο του υπουργείου Ναυτιλίας στις ακτοπλοϊκές εταιρείες". "Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση επιλέγει την εξυπηρέτηση οργανωμένων συμφερόντων με επιβάρυνση των πολιτών, αντί της διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος". τονίζει.

Σημειώνει επίσης πως "οι ακτοπλόοι με πρόσφατη επίσημη ανακοίνωσή τους είχαν ζητήσει κυβερνητική παρέμβαση για τον έλεγχο των τιμών καυσίμων και μείωση του Φ.Π.Α. στα εισητήρια", αλλά "δημοσίως τουλάχιστον δεν είχαν ζητήσει – ή δεν είχαν τολμήσει να ζητήσουν – αυξήσεις στις τιμές των εισητηρίων". Αλλά "ο υπουργός τις έδωσε. Γαλαντόμος!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...