Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013

Τη συνδρομή των τραπεζών για τα χρέη στην ακτοπλοϊα θα ζητήσει ο Βαρβιτσιώτης


Συννενόηση με τις τράπεζες για τα χρέη των ακτοπλοϊκών εταιρειών που ανέρχονται στα 800 εκατομμύρια θα αναζητήσει... ο Υπουργός Ναυτιλίας προκειμένου να αποφευχθούν εξελίξεις που θα καταστήσουν όμηρο την νησιωτική χώρα και μάλιστα στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Ο ακτοπλοϊκός κλάδος έχει περιέλθει σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας με δεδομένο ότι οι συνολικές οφειλές στις τράπεζες ξεπερνούν τα 800 εκατομμύρια ευρώ και οι δυνατότητες αναχρηματοδότησης των δανείων έχουν εκμηδενιστεί.

"Υποχρεωμένος να εξασφαλίσω τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες"

Για το λόγο αυτό ο Υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προανήγγειλε συναντήσεις με τους τραπεζίτες προκειμένου να αναζητηθεί η πλέον ενδεδειγμένη λύση.
«Η οικονομική κατάσταση τω ακτοπλοϊκών εταιρειών είναι δραματική λόγω μείωσης επιβατών, αύξησης τιμής καυσίμων, έλλειψης χρηματοδότησης από τις τράπεζες. Σκοπεύω να συναντήσω τους τραπεζίτες για να δω την πολιτική που θα ακολουθήσουν για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες», δήλωσε ο υπουργός. Οπως είπε « θα είναι διαφορετική η πολιτική που θα ασκήσουμε εάν οι τράπεζες σκοπεύουν να τραβήξουν την πρίζα της χρηματοδότησης των ακτοπλοϊκών εταιρειών» και κατέληξε «είναι υποχρέωσή μου είναι να διασφαλίσω ότι θα τηρηθεί το πρόγραμμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...