Τρίτη, 2 Ιουλίου 2013

Τέλος εποχής για τον Κάπτεν Γουέι στην COSCO!

Ανακοινώθηκε ότι απομακρύνεται με συνοπτικές διαδικασίες με εντολή του ΚΚ Κίνας- Tι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα... 

Λίγες μέρες μετά την πολυσυζητημένη επίσκεψή του στην Ελλάδα, για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, και των δηλώσεων για την ενίσχυση των σινοελληνικών επιχειρηματικών σχέσεων - ακόμη και για τη δημιουργία ενός μικρού Ντουμπάι στο Ελληνικό είχε μιλήσει- ο ισχυρός Κάπτεν Γουέι Τζιαφού αποσύρθηκε από την προεδρία της China Ocean Shipping Group!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που μεταδίδει και το Loyd's List, αποσύρεται από την προεδρία με απόφαση της κυβέρνησης, τερματίζοντας τη δεκαπενταετή καριέρα του στην εταιρεία κολοσσό, ηγέτιδα παγκοσμίως στον τομέα της. Πρόεδρος αναλαμβάνει o Ma Zehua.

Σύμφωνα με το ShinoShip News εδώ και καιρό φήμες ανέφεραν πως ο ισχυρότερος άντρας στο χώρο της ναυτιλίας θα αντικατασταθεί επειδή κάποιοι επενδυτές φέρονταν να τον κατηγορούν για τις ζημίες που παρουσίαζε την τελευταία διετία ο γίγαντας Cosco.

Πάντως ο Γουέι έχει ξεπεράσει την επίσημη ηλικία συνταξιοδότησης που επιβάλλεται στις κρατικές επιχειρήσεις.

Πληροφορίες του ShinoShip News αναφέρουν πως ο Γουέι θα διατηρήσει κάποιο τιμητικό ρόλο στην COSCO, στην οποία εργάζεται από τη δεκαετία του '60 και έχει περάσει από πολλές θέσεις, οι περισσότερες με διοικητικές αρμοδιότητες πριν φτάσει στην κορυφή.

Αναλυτές τονίζουν ότι η αποχώρηση του Κάπτεν Γουέϊ δεν θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην στρατηγική της εταιρείας, η οποία ως κύριο στόχο έχει την διευκόλυνση του εμπορίου μεταξύ της Κίνας και του υπόλοιπου κόσμου.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...