Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2013

Ο γ.γ. Νησιωτικής Πολιτικής απαντά στην ΝEL Lines για το ακτοπλοϊκό

Επιστολή προς το «Βήμα» μέσω της οποίας απαντά στην ανακοίνωση της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη / Καβάλα - Λήμνο - Μυτιλήνη - Χίο - Σάμο - Ικαρία απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Σπιλάνης τον οποίο η ναυτιλιακή εταιρεία κατηγορούσε για τη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Υπενθυμίζεται πως για το θέμα σήμερα Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη θα έχει συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου Γιάννη Αβραντίνη ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Σπιλάνης εξηγεί τους λόγους για τους οποίους μειοψήφισε στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα δρομολόγια του πλοίου «Θεόφιλος» της NEL Lines. Επίσης κάνει λόγο για προβλήματα αρκετών μηνών που ταλαιπωρούν κατοίκους και επιχειρηματίες των νησιών με συνεχείς βλάβες και ακινησίες των πλοίων που οδήγησαν σε πολύωρες καθυστερήσεις. Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής αναφέρει ακόμη πως η ΝΕΛ παραβιάζει όλες τις αρχές σκοπιμότητας και νομιμότητας.

Τέλος επισημαίνει χαρακτηριστικά:«Αν για κάτι μπορώ να κατηγορηθώ είναι ότι δεν κήρυξα έκπτωτη της ΝΕΛ εκτός τουριστικής περιόδου όταν φάνηκαν τα σημάδια ανεπάρκειας της να εκτελέσει τα δρομολόγια για να προλάβω τη σημερινή κατάσταση. Όμως δυστυχώς με ενδείξεις, όσο ισχυρές να είναι, δεν προχωρά κανείς σε ακύρωση σύμβασης. Όπως επίσης χρειάζεται και σαφής πολιτική βούληση που να κατανοεί τις προτεραιότητες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...