Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

Υποτροφίες από την WISTA Hellas για τα μεταπτυχιακά προγράμματα Shipping του ALBA

Η WISTA Hellas και το ALBA Graduate Business School at the American College of Greece συνεχίζουν την πρωτοβουλία “Women in Shipping Scholarship Series”, η οποία ξεκίνησε το 2006.
Αναγνωρίζοντας τη συνεχή αύξηση και τη σημασία των γυναικών που εργάζονται στον τομέα της ναυτιλίας, η WISTA Hellas, σε συνεργασία με το ALBA Graduate Business School at the American College of Greece, προσφέρει δύο μερικές υποτροφίες με τη μορφή της οικονομικής ενίσχυσης (50% των διδάκτρων) σε δύο γυναίκες που εργάζονται στον τομέα της ναυτιλίας .

H πρωτοβουλία για την σειρά υποτροφιών συμπίπτει με έναν από τους κύριους στόχους της WISTA Hellas, την υποστήριξη των γυναικών που επιθυμούν να ακολουθήσουν μια επαγγελματική σταδιοδρομία στο ναυτιλιακό τομέα και την παροχή ευκαιριών για εκπαίδευση και δικτύωση των γυναικών που εργάζονται στο συγκεκριμένο τομέα.

Οι υποτροφίες αφορούν τα δύο προγράμματα του ALBA, το MBA in Shipping και το MSc in Shipping Management , για την ακαδημαϊκή χρονιά 2013-2014. (Το συνολικό κόστος για το MBA in Shipping είναι €19,750 ενώ για το MSc in Shipping Management €12,500).

Μέσα από ένα συνδυασμό ακαδημαϊκών και πρακτικών γνώσεων, το MBA in Shipping παρέχει στους φοιτητές όλα τα απαραίτητα εφόδια για να αντιμετωπίσουν το ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον της ναυτιλίας. Το πρόγραμμα ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στην ηγεσία και τις στρατηγικές ικανότητες διαχείρισης. Απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες του χώρου με εργασιακή εμπειρία τουλάχιστον τριών ετών καθώς επίσης και σε Ά πλοιάρχους και Ά μηχανικούς. Περισσότερες πληροφορίες στο:http://www.alba.edu.gr/Academic/shipping

Το MSc in Shipping Management παρέχει μία σφαιρική και σε βάθος γνώση των πρακτικών και επιστημονικών θεμάτων που απασχολούν μία ναυτιλιακή επιχείρηση όπως: Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων, Τεχνολογία Πλοίου, Ναυτιλιακή Οικονομική και Χρηματοοικονομική, Ναυλώσεις, Ναυτικό Δίκαιο, Δίκαιο Θαλάσσιας Ασφάλισης, Στρατηγική των Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων κτλ. Απευθύνεται κυρίως σε νέους απόφοιτους πρώτου πτυχίου αλλά και νέους επαγγελματίες που θέλουν να εισέρθουν στο χώρο της ναυτιλίας καθώς επίσης και σε πλοιάρχους και μηχανικούς που επιθυμούν να συνεχίσουν την καριέρα τους στη στεριά. Περισσότερες πληροφορίες στο:

http://www.alba.edu.gr/ACADEMIC/MSCSHIP

Κριτήρια Επιλογής των υποψηφίων (επιγραμματικά):

• Η υποτροφία αφορά γυναίκες που εργάζονται στον τομέα της ναυτιλίας

• Κατώτατο όριο ηλικίας: 25 ετών

•Πτυχίο πανεπιστημίου σε σχετικό γνωστικό αντικείμενο ή ισοδύναμο επαγγελματικό τίτλο από αναγνωρισμένο ίδρυμα, συμπεριλαμβανομένων των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.

•Τουλάχιστον τρία χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στον τομέα των θαλάσσιων προσανατολισμένη τομέα – Αφορά αποκλειστικά το MBA

• Ελάχιστη βαθμολογία GMAT 550 -– Αφορά αποκλειστικά το MBA

• Άριστη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας

• Δύο συστατικές επιστολές από εργοδότες ή / και καθηγητές

• Ικανοποιητική απόδοση σε προσωπική συνέντευξη

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν αποτελεί προϋπόθεση για τους υποψήφιους να είναι μέλη της WISTA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...