Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2013

Σε καταυλισμούς οι μετανάστες που εντοπίζονται στο Αιγαίο

Για τον σχεδιασμό του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου για τη βελτίωση των συνθηκών διαμονής των  μεταναστών που εντοπίζονται στα νησιά του Αιγαίου μίλησε στον BHMAFM, το πρωί της Πέμπτης, ο υπουργός κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Είχε προηγηθεί στα τέλη Ιουλίου η επίσκεψη συνδικαλιστικών εκπροσώπων των λιμενικών στη Σάμο όπου κατέγραψαν σε βίντεο τις άσχημες συνθήκες διαμονής των μεταναστών στους χώρους του Λιμεναρχείου.   

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως συμφωνεί με τους εκπροσώπους των λιμενικών για την εικόνα που παρουσιάζεται στα κατά τόπους λιμεναρχεία και προανήγγειλε πως σήμερα Πέμπτη δίνει εντολή να βρεθούν υπαίθριοι χώροι οι οποίοι θα μετατραπούν σε προσωρινούς χώρους διαμονής των μεταναστών. Στους χώρους αυτούς θα στηθούν αντίσκηνα, σε διαφορετικά σημεία οι άντρες από τις γυναίκες ενώ θα εξοπλιστούν με χημικές τουαλέτες.

Επίσης έως αύριο Παρασκευή θα εκδοθεί υπουργική απόφαση για την αποδέσμευση χρημάτων που έχει το υπουργείο προκειμένου να δοθούν για τη σίτιση των μεταναστών καθώς μέχρι σήμερα οι λιμενικοί έβαζαν από την τσέπη τους λεφτά για ένα πιάτο φαγητό των αλλοδαπών.

Ακόμη ζήτησε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των κατά τόπους υπηρεσιών του Λιμενικού με ιατρικούς συλλόγους ώστε εάν κάποιος εκ των μεταναστών έχει πρόβλημα υγείας να μπορεί να εξεταστεί άμεσα από γιατρό και εάν κριθεί απαραίτητο να μεταφερθεί είτε σε νοσοκομείο είτε σε Κέντρο Υγείας.

Ζήτησε ακόμη να υπάρχει συνεργασία των λιμενικών και με κατά τόπους δικηγορικούς συλλόγους ώστε να παρέχουν νομική συνδρομή στους μετανάστες.

Ο υπουργός Ναυτιλίας μίλησε για συστηματικοποίηση της επιχείρησης εξωραϊσμού της εικόνας και λειτουργίας των λιμεναρχείων, τα αποτελέσματα της οποίας θα γνωστοποιηθούν σε περίπου ένα μήνα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση γιατί δεν εφαρμόστηκαν όλα αυτά νωρίτερα έκανε λόγο για πολυδαίδαλη γραφειοκρατία.

Επιπλέον για μια ακόμη φορά εξήρε το έργο του προσωπικού στο Λιμενικό Σώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...