Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Τέρενς Κουίκ για νέες απολύσεις Ελλήνων ναυτικών


Τις νέες απολύσεις Ελλήνων ναυτικών που παρείχαν τις υπηρεσίες τους στο πλοίο Έλλη Τ., στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με επιστολή των εργαζομένων, που παραδόθηκε στο λογαριασμό του Τέρενς Κουίκ από τον Πολιτευτή Κυκλάδων του Κινήματος Βασίλη Παρασκευαϊδη «στις 04-05-2012 το Δ.Σ. του Ναυτιλιακού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου με την επωνυμία CRETAN LINES, τους ειδοποίησε να παρουσιαστούν στο πλοίο ΕΛΛΗ Τ. και να ξεκινήσουν τις εργασίες ώστε το πλοίο να ετοιμαστεί για δρομολόγιο.

»Η κατάσταση ήταν χαοτική και ενώ οι ναυτικοί εργάζονταν ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ μέχρι τις 25 Ιουνίου, μετά από παρέμβαση του Β’ Λιμεναρχείου Κερατσινίου και της Επιθεώρησης Εργασίας, ασκήθηκε ποινική δίωξη και ακολούθησε η αυτόφωρος διαδικασία.

»Το πλοίο υπέστη σοβαρή μηχανική βλάβη στις 23-09-2012 και από τότε παραμένει στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας και με τους ναυτικούς απλήρωτους.

»Και ενώ πολλά μέλη του πληρώματος κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα, προκειμένου να διασφαλίσουν τα δεδουλευμένα τους, όσοι παρέμειναν στο πλοίο, παρέμειναν γιατί η Διοίκηση της Cretan Lines, τους διαβεβαίωνε ότι το πλοίο θα επισκευαστεί.

»Στις 02 Απριλίου με εντολή του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, παρουσιαστήκαμε ώστε να γίνει απόλυση, χωρίς να δίνεται όμως το δικαίωμα σε εταιρεία και σε Λιμεναρχείο σε συνεννόηση με το ΝΑΤ να απολύσει τους ναυτικούς και μεταφέροντας τους στο κυπριακό καθεστώς, δεδομένου ότι το πλοίο φέρει κυπριακή σημαία».

Κι επειδή ο παραλογισμός σε αυτή τη χώρα περισσεύει, όταν οι ναυτικοί απευθύνθηκαν στο αρμόδιο γραφείο του Υπουργείου Ναυτιλίας για να μάθουν πώς θα διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, σύμφωνα με τη καταγγελία, η αρμόδια αξιωματικός - υπάλληλος του Υπουργείου, τους απάντησε ότι η καλύτερη λύση είναι να απευθυνθούν σ΄ ενα δικηγόρο, να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα, να απολυθούν από το πλοίο ΕΛΛΗ Τ. και να ψάξουν αλλού για δουλειά.

Σε δεύτερη μάλιστα ερώτησή τους για το εάν μπορούν να μπουν στο νόμο περί εγκαταλελειμμένων πλοίων, ήταν αρνητική ακόμα και στο να καταθέσουν αίτηση και μάλιστα τους έφερε το παράδειγμα πως αυτή τη στιγμή εργάζονται σε ένα κατάστημα στην Κύπρο και ζητούν τα χρήματά τους από την Ελλάδα.

«Κατανοείτε ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα στις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από ΝΑΤ, Λιμεναρχείο και εταιρία, όταν μάλιστα κανένας δεν έχει το δικαίωμα απόλυσης ναυτικών μεταφέροντάς τους σε άλλο καθεστώς και εν προκειμένω το Κυπριακό;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την ακύρωση της πράξης απόλυσης των εργαζομένων στο πλοίο Έλλη Τ., την καταβολή των δεδουλευμένων τους και την αναδρομική ασφάλιση των Ελλήνων ναυτικών, ώστε να μην οδηγηθούν στα όρια της εξαθλίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...