Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013

Οι Έλληνες εφοπλιστές συντρίβουν κάθε ρεκόρ αγοράς πλοίων

Ένα στα τέσσερα πλοία που άλλαξαν χέρια παγκοσμίως, στο οκτάμηνο Ιανουαρίου Αυγούστου, κατέληξε σε χέρια Ελλήνων εφοπλιστών, με συνέπεια να αποτελέσει το 2013 την δεύτερη καλύτερη χρονιά στις αγοραπωλησίες πλοίων διεθνώς από το 2008, όταν και ξέσπασε δηλαδή η παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση.

Τα στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Allied Shipbroking, που δημοσιεύει η Ναυτεμπορική, είναι ενδεικτικά των ρεκόρ που σπάνε οι Έλληνες εφοπλιστές στην παγκόσμια αγορά.

σχεδόν ένα στα τρία ευρώ που δόθηκαν για αγορά πλοίου το 2013 ανήκει σε ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία η οποία απέκτησε ένα στα τέσσερα πλοία που άλλαξε χέρια φέτος ανά τον κόσμο

Στο οκτάμηνο Ιανουαρίου Αυγούστου οι Έλληνες εφοπλιστές αγόρασαν 209 πλοία από τα 867 που πουλήθηκαν διεθνώς.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι Έλληνες εφοπλιστές απέκτησαν περισσότερα πλοία δαπανώντας πολύ λιγότερα χρήματα από άλλες χρονιές.

Δηλαδή εφέτος για την αγορά 209 πλοίων έδωσαν 2,98 δισεκατομμύρια δολάρια όταν το 2008 πλήρωσαν 7,37 δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά μόλις 164 πλοίων.

εφέτος για την αγορά 209 πλοίων έδωσαν 2,98 δισεκατομμύρια δολάρια όταν το 2008 πλήρωσαν 7,37 δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά μόλις 164 πλοίων

Όπως δημοσιεύεται δηλαδή σχεδόν ένα στα τρία ευρώ που δόθηκαν για αγορά πλοίου το 2013 ανήκει σε ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία η οποία απέκτησε ένα στα τέσσερα πλοία που άλλαξε χέρια φέτος ανά τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...