Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΛΠ: Εγκρίθηκε η επέκταση του Λιμένα Κρουαζιέρας

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ, θα είναι έτοιμο σε 23 μήνες. Η επέκταση της νότιας πλευράς κρουαζιέρας θα μπορεί να εξυπηρετεί κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς άνω των 300 μ.


Εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε., μετά και την έκδοση από το ΥΠΕΚΑ των περιβαλλοντικών όρων, η εκτέλεση κατασκευής του έργου «Επέκταση Επιβατικού Λιμένα Πειραιώς - Νότια Πλευρά Κρουαζιέρας», που θα χρηματοδοτηθεί κατά 95% από την ΕΕ και θα καταστήσει τον Πειραιά, Διεθνές Κέντρο Κρουαζιέρας της Μεσογείου.

Το ΔΣ του οργανισμού, ενέκρινε επίσης, την προκήρυξη Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου καθώς και αίτηση χρηματοδότησης.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ, θα είναι έτοιμο σε 23 μήνες, από την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού με τον τεχνικό σύμβουλο, η προεκτιμημένη αμοιβή του οποίου, βάση του Ν. 3316/2005, ανέρχεται στο ποσό 1.283.802 ευρώ. Ο διαγωνισμός για την πρόσληψη του Συμβούλου είναι ανοιχτός, οι δε δαπάνες του, βαρύνουν τις πιστώσεις του έργου.

Το έργο, επέκταση νότιας πλευράς κρουαζιέρας, θα μπορεί να εξυπηρετεί κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς άνω των 300 μ.

θα έχει εσωτερικούς κρηπιδότοιχους 1000 μ., ωφέλιμο βάθος 18 μ. εξωτερικά λιμενικά έργα (κυματοθραύστες) 1.100 μ. και χερσαίους χώρους 140.000 τ.μ.

Επί του χώρου αυτού προβλέπεται να κατασκευασθεί Διεθνής Σταθμός Επιβατών με Σύμβαση Παραχώρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...