Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013

Αντίστροφη μέτρηση για την κατασκευή νέας προβλήτας στον Πειραιά

Για τα κρουαζιερόπλοια – Αύξηση 20,21% στην κίνηση των επιβατών κρουαζιέρας


Αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη φάση της κατασκευής της προβλήτας στη νότια πλευράς του επιβατικού λιμένα του Πειραιά για την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων μετά την υπουργική απόφαση που αναρτήθηκε την Τρίτη στη «Διαύγεια» από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Όπως αναφέρεται σχετικά, ο υπουργός αποφασίζει «την εκτέλεση του έργου "Επέκταση επιβατικού λιμένα Πειραιά-νότια πλευρά-Α' φάση", όπως περιγράφεται στην από 18.9.2013 Τεχνική Περιγραφή του Πολιτικού Μηχανικού, προϋπολογισμού 135 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το άρθρο 46, παρ. 4.δ, του Ν. 4150/2013 (Α' 102)».

Η απόφαση αυτή, σημειώνεται, «επέχει θέση άδειας κατασκευής του έργου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 46, παρ. 3 και 4, του Ν. 4150/2013 (Α΄ 102)».

Επίσης ζητείται να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών και από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά να ενημερώσει την αρμόδια υπηρεσία για την έναρξη και τη λήξη των εργασιών.

Αύξηση 20,21% στην κίνηση επιβατών κρουαζιέρας τον Οκτώβριο

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), αύξηση 20,21% παρουσίασε η κίνηση επιβατών κρουαζιέρας τον Οκτώβριο 2013 σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012 στο λιμάνι του Πειραιά.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «στο γεγονός της σημαντικής αύξησης διακίνησης επιβατών κρουαζιέρας, σε μήνα μάλιστα εκτός των τυπικών καλοκαιρινών περιόδων, συνέτεινε η απρόσμενη αύξηση κατά 45,79% των επιβατών που επιβιβάσθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά (home). Για το ίδιο διάστημα οι διερχόμενοι επιβάτες κρουαζιερόπλοιων (transit) αυξήθηκαν κατά 15,98%».

Επιπλέον στο επίπεδο των συγκριτικών στοιχείων 10μήνου 2013 (Ιανουάριος - Οκτώβριος) η γενική αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012 ανήλθε σε +13,71% (17,07% στο transit και -3,62 στο home).

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ κ. Γιώργος Ανωμερίτης, «οι προβλέψεις μας επιβεβαιώνονται. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι στο λιμάνι κρουαζιέρας του Πειραιά υπάρχει πλέον σημαντικότατη ποιοτική αναβάθμιση στις παρεχόμενες υπηρεσίες και στην ασφάλεια με διεθνείς πιστοποιήσεις, ποιότητα η οποία θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο το 2014 λόγω δύο νέων θέσεων ελλιμενισμού και της λειτουργίας του Γ' Διεθνούς Terminal Επιβατών στην Ακτή Αγίου Νικολάου. Η βελτίωση που επήλθε στο 10μηνο 2013 (+20,21%) σε σχέση με τα αποτελέσματα του 9μήνου 2013 (+12,48) δείχνει μία σταθερή και αύξουσα τάση ακόμα και κατά τη φθινοπωρινή περίοδο, στοιχείο το οποίο υπογραμμίζει τη θετική πορεία, σύμφωνα με τις προβλέψεις μας, του τομέα κρουαζιέρας στην Ελλάδα».

Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...