Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013

ΠΝΟ: Η μείωση οργανικών συνθέσεων αυξάνει την ανεργία

Για τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις στα πλοία διαμαρτύρεται η ΠΝΟ και ενημερώνει για την πρόσφατη συνάντησή της με την πολιτική ηγεσία για το θέμα αυτό. Παράλληλα, συμμετέχει στην αυριανή απεργία της 6ης Νοεμβρίου. Όπως σημειώνει η ΠΝΟ: «Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κατά την έκτακτη συνεδρίασή της την 1 Νοεμβρίου 2013 αφού προέβη στην εξέταση όλων των δεδομένων και επιπτώσεων από την εφαρμογή του άρθρου 29 του Ν.
4150/2013 περί μειωμένων συνθέσεων στα πλοία της ακτοπλοΐας, ζήτησε την άμεση συνάντηση της με τον κ. Υπουργό Υ.Ν.Α. η οποία συνάντηση και πραγματοποιήθηκε, αυθημερόν, λόγω κωλύματος του κ. Υπουργού, με την ανώτατη ηγεσία των Υπηρεσιακών Παραγόντων υπό την προεδρεία του κ. Υπαρχηγού Λ.Σ. .

Η Ομοσπονδία με συγκεκριμένα ουσιαστικά και νομικά επιχειρήματα ανέπτυξε και απέδειξε ότι η συγκεκριμένη διάταξη και άδικη είναι και αντικοινωνική είναι και επικίνδυνη και κυρίως ανεφάρμοστη από ουσιαστική αλλά και νομική άποψη, αφού από την στεγνή και κατά γράμμα εφαρμογή της οδηγούνται στην πυρά και στην απόλυση δεκάδες Έλληνες ναυτικοί και ευθέως παραβιάζονται άλλες ισχύουσες διατάξεις, αυξημένης μάλιστα ισχύος, περί ωρών εργασίας, περί σωστικών μέσων κ.ο.κ.

Το ΥΝΑ δια των άνω εκπροσώπων του αφού άκουσε με την δέουσα προσοχή τις θέσεις, την επιχειρηματολογία και τις προτάσεις της ΠΝΟ περί αναστολής της εφαρμογής της συγκεκριμένης διάταξης, επιφυλάχθηκε να τις μεταφέρει στην Πολιτική Ηγεσία του ΥΝΑ με τις δικές τους εισηγήσεις.

Κατόπιν αυτών η Διοίκηση της Ομοσπονδίας τέλει εν αναμονή των εξελίξεων και καλεί τους ναυτεργάτες να βρίσκονται σε συνεχή αγωνιστική ετοιμότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...