Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

Ποινές που δεν θα εκτελεστούν για το ναυάγιο του "Sea Diamond"

Με ποινές για 9 από τους 13 κατηγορούμενους, ανακοινώθηκε την Τετάρτη, η απόφαση του τριμελούς πλημμελειοδικείου Πειραιά, για το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου "Sea Diamond", το 2007, στη θαλάσσια περιοχή Αθηνιός της Σαντορίνης.

Για την υπόθεση συνολικά κάθισαν στο εδώλιο 13 άτομα, σε τρία από αυτά αποδόθηκε η κατηγορία εκ προθέσεως, ενώ το δικαστήριο αθώωσε τέσσερις από τους κατηγορούμενους.

Οι ποινές θυμίζουν την υπόθεση του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, αφού καμία δεν πρόκειται να εκτελεστεί, είτε λόγω αναστολής που χορήγησε το δικαστήριο, είτε λόγω μετατροπής τους (10 ευρώ ανά ημέρα) ήδη από το πρώτο βαθμό.

Συγκεκριμένα στον πλοίαρχο επιβλήθηκαν 12 χρόνια και 2 μήνες καθώς και χρηματική ποινή 8.000 ευρώ, στον αρχιπλοίαρχο 8 χρόνια, στον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο της πλοιοκτήτριας εταιρείας στη ξηρά σύμφωνα με τον κώδικα ασφαλούς διαχείρισης DPA (Designated personnel ashore) 8 χρόνια, στον αρχιμηχανικό 28 μήνες, στον αξιωματικό ναυτιλίας 2 χρόνια και 10 μήνες, στον αξιωματικό ασφαλείας 6 μήνες και 600 ευρώ χρηματική ποινή, στον επιθεωρητή του νηογνώμονα 15 μήνες και στους νόμιμους εκπρόσωπους της εταιρείας 2 χρόνια.

Αθωώθηκαν ο πρώτος μηχανικός, ο ύπαρχος, ο αρχιθαλαμηπόλος και η υπεύθυνη καμπινών.

Η δίκη, ήταν σε βαθμό πλημμελήματος και διήρκεσε περισσότερο από τέσσερις μήνες ενώ κατέθεσαν περισσότεροι από 60 μάρτυρες.

Σε ανακοίνωσή της, η διαχειρίστρια και πλοιοκτήτρια του "Sea Diamond", άσκησε έφεση κατά της απόφασης του πρωτοβάθμιου ποινικού Δικαστηρίου, με τη βεβαιότητα ότι οι κατηγορίες που απέμειναν κατά των στελεχών τους που κατηγορήθηκαν, θα καταρριφθούν στο ανώτερο Δικαστήριο.
Enhanced by Zemanta

Στο λιμάνι του Πειραιά το κεντρικό υδατοδρόμιο

Κρήτη, Κυκλάδες, Σποράδες και Νησιά του Ιονίου είναι οι πρώτοι σχεδιαζόμενοι προορισμοί των υδροπλάνων. Αυτού του είδους τα σκάφη, σύμφωνα με ειδικούς, δεν επηρεάζονται από την κατάσταση της θάλασσας, αφού μπορούν ανά πάσα στιγμή να προσθαλασσώνονται στο υπήνεμο - το προστατευόμενο μέρος - των νησιών.

Στα θετικά τους είναι και το γεγονός πως οι πτήσεις τους δεν εξαρτώνται από τους δυνατούς ανέμους, αρκεί οι άνεμοι να μην τα χτυπούν από το πλάι.

Ετσι, στο υπό διαμόρφωση νέο σκηνικό πέρα από τις επαφές μεταξύ των εταιρειών έχουν αρχίσει και οι διαπραγματεύσεις για τις παραγγελίες των πρώτων ελληνικών υδροπλάνων.

Για τον λόγο αυτό προχθές έγινε ενημέρωση από την καναδέζικη εταιρεία κατασκευής υδροπλάνων Viking Air για τις υπηρεσιακές δυνατότητες των υδροπλάνων τύπου Twin Otter Series 400. Αυτού του είδους τα υδροπλάνα μπορούν να μεταφέρουν 19 επιβάτες και αναπτύσσουν ταχύτητα 160 κόμβων (250 χιλιόμετρα).

ΕΞΑΓΟΡΑ. 

Η πρόσκληση των εκπροσώπων της Viking Air - που συμμετείχαν και στο χθεσινό συνέδριο στη Σύρο - έγινε από την ελληνική εταιρεία Κ2 Smart Jets σε συνεργασία με την καναδική πρεσβεία στην Αθήνα. Σημειώνεται ότι η εταιρεία πρόσφατα προχώρησε στην εξαγορά του 50% της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια.

Στο μεταξύ, πλώρη για τη δημιουργία του πρώτου κεντρικού υδατοδρομίου της Αττικής στο λιμάνι του Πειραιά βάζει ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά. Την ίδια ώρα, τα Ελληνικά Υδατοδρόμια έχουν αναλάβει την κατασκευή τεσσάρων υδατοδρομίων στην Κέρκυρα, στους Παξούς, τους Οθωνούς και την Ερεικούσα για λογαριασμό του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας.

Παράλληλα, αναμένεται να κινηθούν οι διαδικασίες επαναδειοδότησης των υδατοδρομίων που λειτουργούσαν έως το 2008 στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου. Βάση της εταιρείας για τη Δυτική Ελλάδα θα αποτελέσει η Πάτρα. Η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις για την κατασκευή και άλλων υδατοδρομίων στην Κρήτη (σε Ηράκλειο και Χανιά), στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τον Αργοσαρωνικό και τις Σποράδες.

Το σενάριο συγχώνευσης ΑΝΕΚ με ATTICA με τις ευλογίες της τρόικας

«Οι συγχωνεύσεις είναι απαραίτητες προκειμένου να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας» τονίζουν κυβερνητικοί κύκλοι.


Η επιβίωση της ελληνικής ακτοπλοίας αποτελεί το μεγάλο στοίχημα αλλά και ένας σοβαρό πονοκέφαλο για την κυβέρνηση. Οι συγχωνεύσεις μεταξύ εταιρειών είναι ίσως η μόνη λύση με τις ευλογίες και της Τρόϊκα.

«Οι συγχωνεύσεις είναι απαραίτητες προκειμένου να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας»  τονίζουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν πιέσεις από τους τροϊκανούς για πλήρη απελευθέρωση του κλάδου γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για τη θαλάσσια συγκοινωνιακή σύνδεση της νησιωτικής χώρας με την ηπειρωτική.

Στην Ελλάδα υπάρχουν τρεις εισηγμένοι όμιλοι ΑΝΕΚ-Attica και Μinoan Lines και ακολουθεί η ΝΕΛ. Οι δύο πρώτοι συνεργάζονται ήδη στη γραμμή Πειραιάς-Ηράκλειο και Πάτρα-Ανκόνα με μεγάλη επιτυχία. Η πιθανή περαιτέρω συνεργασία των δύο εταιρειών και σε άλλες γραμμές ίσως δρομολογήσει τις εξελίξεις.

 Η Minoan Lines που ανήκει στον Ιταλό Εμμανουέλ Γκριμάλντι είναι απέναντί τους ανταγωνιστικά. Η μεγαλύτερη σε μέγεθος στόλου εταιρεία Hellenic SeaWays βρίσκεται  σε μία ιδιαίτερη φάση αφού συνεχίζει με νέο μάνατζμεντ και τον Εμάνουελ Γκριμάλντι να έχει αναλάβει να την βγάλει από το αδιέξοδο. Πρόεδρος είναι  ο Γεράσιμος Στρίντζης και διευθύνων σύμβουλος ο Αντώνης Αγαπητός, ενώ το εγχείρημα στηρίζει η Τράπεζα Πειραιώς που είναι μεγαλομέτοχος.

Το προφανές είναι ότι εάν γίνει μία συγχώνευση αυτή θα είναι μεταξύ ΑΝΕΚ και Αttica.

Ενδεικτική είναι η επισήμανση του διοικητικού συμβουλίου της ΑΝΕΚ στην ετήσια οικονομική έκθεση της εταιρείας για το 2012.

«Από την πλευρά των εταιρειών, είναι επιτακτική η ανάγκη για εξεύρεση ρευστότητας με διάφορους τρόπους, όπως οι πωλήσεις πλοίων, οι αυξήσεις κεφαλαίου, η μείωση του λειτουργικού κόστους και η περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασιών. Μετά την επιτυχή κίνηση της σύστασης κοινοπραξίας το 2011 με τον όμιλο ATTICA σε δύο κύριες γραμμές δραστηριοποίησης, η διοίκηση του ομίλου εξετάζει τα περιθώρια για περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασιών με σκοπό την επίτευξη οικονομιών κλίμακας».
Enhanced by Zemanta

Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013

Βαρβιτσιώτης: Δεν καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις στη ναυτιλία

Δεν τίθεται θέμα κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ξεκαθάρισε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Ο υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο διάλογος που έχει αναπτυχθεί με την ομοσπονδία θα συνεχιστεί και θα αποδειχθεί επωφελής για το σύνολο της ναυτιλίας.

Η συζήτηση των δύο πλευρών επικεντρώθηκε, μεταξύ άλλων, στα ζητήματα των συνθέσεων πληρωμάτων στα πλοία, της εκτεταμένης ανεργίας που παρατηρείται στις γυναίκες του κλάδου, των συμβάσεων εργασίας στη ναυτιλία, της ναυτικής εκπαίδευσης, καθώς και σε εκείνο της καταβολής των δεδουλευμένων στους ναυτικούς στα πλοία της ακτοπλοΐας.

Ο κ.Βαρβιτσιώτης, ζήτησε από την Π.Ν.Ο τις προτάσεις που έχει για τη βελτίωση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου, με σκοπό την ταχύτερη απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων.

«Έχουμε χρήματα από την Ε.Ε που δεν έχουμε αξιοποιήσει ακόμα και οφείλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να διευκολύνουμε την είσοδο νέων ναυτικών στην αγορά εργασίας», τόνισε.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επανέλαβε την πρόθεση που έχει για ουσιαστική και εποικοδομητική συνεργασία, ενώ, σε αρκετές περιπτώσεις, προέτρεψε τους εκπροσώπους του κλάδου να καταθέσουν και εκείνοι τις προτάσεις τους, ώστε η συμπόρευση να μετουσιωθεί σε πράξη.

«Είμαι πρόθυμος να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Θέλω να γνωρίζετε ότι γνώμονας των αποφάσεων μου είναι η μείωση της ανεργίας του Έλληνα ναυτικού», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

Σε επιφυλακή η ΠΝΟ για τα προβλήματα της ναυτεργασίας


Διεξοδικά εξέτασε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στον Κανονισμό για την εφαρμογή απαιτήσεων της Σύμβασης Ναυτικής Εργασίας 2006 (MLC), που δημοσιεύθηκε πρόσφατα... (ΦΕΚ 1671 Β΄), εστιάζοντας στο περιεχόμενο της παραγράφου 1 του άρθρου 6, που αναφέρεται στη σύμβαση ναυτολόγησης.

«Ομόφωνη ήταν η εκτίμηση ότι η ρύθμιση αυτή που επιχειρείται στο χώρο των συμβάσεων ναυτολόγησης κατ’ αρχήν δεν συνάδει αλλά προσκρούει στη Διεθνή Σύμβαση MLC, που κυρώθηκε με τον Ν. 4078/2012 και ότι συνιστά συνέχιση, με άλλη μορφή της προσπάθειας, που προϋπήρξε στη κατεύθυνση αυτή με το πασίγνωστο άρθρο 19 του πολυνομοσχεδίου ΥΝΑ (ήδη Ν. 4150/13) περί «ατομικών συμβάσεων», το οποίο τελικά καταψηφίσθηκε στη Βουλή των Ελλήνων» επισημαίνει η ΠΝΟ:

«Η Διοίκηση επίσης ασχολήθηκε και με σειρά άλλων θεμάτων, που προκύπτουν από σχετικές ρυθμίσεις του παραπάνω Κανονισμού καθώς και την ανατροπή των επιπέδων στελέχωσης των πλοίων, που δρομολογούνται μεταξύ λιμένων εσωτερικού και εξωτερικού με την εφαρμογή της «Ελάχιστης Ασφαλούς Στελέχωσης» (safe manning), τη συνεχιζόμενη μη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των ναυτεργατών στην επιβατηγό ναυτιλία, παρά τις δοθείσες δεσμευτικές δηλώσεις των εφοπλιστών».

Η ΠΝΟ επισημαίνει ότι «λόγω της σοβαρότητας των θεμάτων αυτών η Διοίκηση απεφάσισε να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και επιφυλακή για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των σωρευμένων προβλημάτων της ναυτεργασίας και να ζητήσει άμεση συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου προκειμένου να εκθέσει αναλυτικά τις θέσεις της".
newmoney.gr

ΟΛΠ: Oλοκλήρωση του έργου του επιλιμένιου εμπορευματικού σταθμού μεταφοράς αυτοκινήτων


Την ολοκλήρωση του έργου του επιλιμένιου εμπορευματικού σταθμού μεταφοράς αυτοκινήτων από την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., στο car-terminal του Ν. Ικονίου, πιστοποίησαν με αυτοπρόσωπη παρουσία τους ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ Γιώργος Ανωμερίτης και ο...
Δ/νων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. κ. Κώστας Σπηλιόπουλος συνοδευόμενοι από διοικητικά και τεχνικά στελέχη των δύο εταιριών και της «ΑΚΤΩΡ», η οποία κατασκεύασε το έργο.

Το έργο αποτελεί το επιστέγασμα των έργων της Σύμβασης μεταξύ ΟΣΕ Α.Ε. και ΟΛΠ Α.Ε. για την κατασκευή δύο επιλιμένιων σιδηροδρομικών σταθμών, έναν για τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων και έναν για τη μεταφορά αυτοκινήτων.

Ο νέος σιδηροδρομικός σταθμός βρίσκεται στην απόληξη της μονής σιδηροδρομικής γραμμής, μήκους 17 χλμ., η οποία συνδέει το Εμπορικό Λιμάνι του ΟΛΠ Α.Ε. με το Θρίασιο Εμπορευματικό Κέντρο του ΟΣΕ Α.Ε. και το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Για την αξιοποίηση και του νέου τερματικού σταθμού, σύμφωνα με τη Σύμβαση ΟΣΕ/ΟΛΠ υπεύθυνος κατ’ αποκλειστικότητα διαχειριστής εργασιών μεταφόρτωσης είναι ο ΟΛΠ Α.Ε.

Τα εγκαίνια του νέου επιλιμένιου σιδηροδρομικού σταθμού μεταφοράς αυτοκινήτων θα γίνουν το Σεπτέμβριο , οπότε μέσα από συμφωνίες των εταιριών αυτοκινήτων, του ΟΛΠ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα αρχίσει και η λειτουργία του νέου σταθμού. Όπως είναι γνωστό σε σύσκεψη που έγινε στον ΟΛΠ πριν από 4 μήνες μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων χρηστών, εκδηλώθηκε σημαντικό ενδιαφέρον χρησιμοποίησης του νέου δικτύου. Με το έργο αυτό ο ΟΛΠ Α.Ε. και η θυγατρική του εταιρία «Συνδυασμένες Μεταφορές» (Logistics ΑΕ) αναμένεται να δραστηριοποιηθούν σε ένα ακόμα δυναμικό τομέα της λιμενικής βιομηχανίας. Όπως είναι γνωστό ο ΟΛΠ Α.Ε., παρά την κρίση, έχει επεκτείνει δυναμικά τις εργασίες του στο χώρο μεταφοράς αυτοκινήτων (car-terminal), καθιστώντας το Λιμάνι του Πειραιά διεθνή κόμβο car-terminal στη Μεσόγειο.

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

Τα ακριβότερα ναύλα στα πλοία, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Αποτελεί πρόκληση απέναντι στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα και στους νησιώτες η δεύτερη αύξηση μέσα σε λιγότερο από 10 μήνες στα ναύλα των πλοίων, που εκτελούν δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό και σε μια σειρά από τοπικές γραμμές σε όλη την Ελλάδα», δήλωσε ο βουλευτής Α’ Πειραιά και Νησιών του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, μετά την απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτη που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β’ 1772/23-7-2013), με την οποία αναπροσαρμόζονται ή και αυξάνονται οι ναύλοι επιβατών και οχημάτων σε μια σειρά από ακτοπλοϊκές γραμμές.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει "δυσβάστακτο χαράτσι" τις γραμμές που "έχουν χαρακτήρα αστικής συγκοινωνίας" και κάνει λόγο για "ένα ακόμα δώρο του υπουργείου Ναυτιλίας στις ακτοπλοϊκές εταιρείες". "Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση επιλέγει την εξυπηρέτηση οργανωμένων συμφερόντων με επιβάρυνση των πολιτών, αντί της διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος". τονίζει.

Σημειώνει επίσης πως "οι ακτοπλόοι με πρόσφατη επίσημη ανακοίνωσή τους είχαν ζητήσει κυβερνητική παρέμβαση για τον έλεγχο των τιμών καυσίμων και μείωση του Φ.Π.Α. στα εισητήρια", αλλά "δημοσίως τουλάχιστον δεν είχαν ζητήσει – ή δεν είχαν τολμήσει να ζητήσουν – αυξήσεις στις τιμές των εισητηρίων". Αλλά "ο υπουργός τις έδωσε. Γαλαντόμος!"

Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

Υποτροφίες από την WISTA Hellas για τα μεταπτυχιακά προγράμματα Shipping του ALBA

Η WISTA Hellas και το ALBA Graduate Business School at the American College of Greece συνεχίζουν την πρωτοβουλία “Women in Shipping Scholarship Series”, η οποία ξεκίνησε το 2006.
Αναγνωρίζοντας τη συνεχή αύξηση και τη σημασία των γυναικών που εργάζονται στον τομέα της ναυτιλίας, η WISTA Hellas, σε συνεργασία με το ALBA Graduate Business School at the American College of Greece, προσφέρει δύο μερικές υποτροφίες με τη μορφή της οικονομικής ενίσχυσης (50% των διδάκτρων) σε δύο γυναίκες που εργάζονται στον τομέα της ναυτιλίας .

H πρωτοβουλία για την σειρά υποτροφιών συμπίπτει με έναν από τους κύριους στόχους της WISTA Hellas, την υποστήριξη των γυναικών που επιθυμούν να ακολουθήσουν μια επαγγελματική σταδιοδρομία στο ναυτιλιακό τομέα και την παροχή ευκαιριών για εκπαίδευση και δικτύωση των γυναικών που εργάζονται στο συγκεκριμένο τομέα.

Οι υποτροφίες αφορούν τα δύο προγράμματα του ALBA, το MBA in Shipping και το MSc in Shipping Management , για την ακαδημαϊκή χρονιά 2013-2014. (Το συνολικό κόστος για το MBA in Shipping είναι €19,750 ενώ για το MSc in Shipping Management €12,500).

Μέσα από ένα συνδυασμό ακαδημαϊκών και πρακτικών γνώσεων, το MBA in Shipping παρέχει στους φοιτητές όλα τα απαραίτητα εφόδια για να αντιμετωπίσουν το ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον της ναυτιλίας. Το πρόγραμμα ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στην ηγεσία και τις στρατηγικές ικανότητες διαχείρισης. Απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες του χώρου με εργασιακή εμπειρία τουλάχιστον τριών ετών καθώς επίσης και σε Ά πλοιάρχους και Ά μηχανικούς. Περισσότερες πληροφορίες στο:http://www.alba.edu.gr/Academic/shipping

Το MSc in Shipping Management παρέχει μία σφαιρική και σε βάθος γνώση των πρακτικών και επιστημονικών θεμάτων που απασχολούν μία ναυτιλιακή επιχείρηση όπως: Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων, Τεχνολογία Πλοίου, Ναυτιλιακή Οικονομική και Χρηματοοικονομική, Ναυλώσεις, Ναυτικό Δίκαιο, Δίκαιο Θαλάσσιας Ασφάλισης, Στρατηγική των Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων κτλ. Απευθύνεται κυρίως σε νέους απόφοιτους πρώτου πτυχίου αλλά και νέους επαγγελματίες που θέλουν να εισέρθουν στο χώρο της ναυτιλίας καθώς επίσης και σε πλοιάρχους και μηχανικούς που επιθυμούν να συνεχίσουν την καριέρα τους στη στεριά. Περισσότερες πληροφορίες στο:

http://www.alba.edu.gr/ACADEMIC/MSCSHIP

Κριτήρια Επιλογής των υποψηφίων (επιγραμματικά):

• Η υποτροφία αφορά γυναίκες που εργάζονται στον τομέα της ναυτιλίας

• Κατώτατο όριο ηλικίας: 25 ετών

•Πτυχίο πανεπιστημίου σε σχετικό γνωστικό αντικείμενο ή ισοδύναμο επαγγελματικό τίτλο από αναγνωρισμένο ίδρυμα, συμπεριλαμβανομένων των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.

•Τουλάχιστον τρία χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στον τομέα των θαλάσσιων προσανατολισμένη τομέα – Αφορά αποκλειστικά το MBA

• Ελάχιστη βαθμολογία GMAT 550 -– Αφορά αποκλειστικά το MBA

• Άριστη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας

• Δύο συστατικές επιστολές από εργοδότες ή / και καθηγητές

• Ικανοποιητική απόδοση σε προσωπική συνέντευξη

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν αποτελεί προϋπόθεση για τους υποψήφιους να είναι μέλη της WISTA

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

 Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών ενισχύει τον προϋπολογισμό - Σαμαράς: Ευχαριστώ

Την απόφασή της για την ενίσχυση του κρατικού προϋπολογισμού, ανακοίνωσε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά η Ένωση Ελλήνων εφοπλιστών, σε συνάντηση που είχε μαζί του απόψε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθούν άμεσα σε πρώτη φάση 75 εκατ. ευρώ και από εκεί και πέρα η Ένωση θα ενισχύει τον κρατικό προϋπολογισμό με 140 εκατ. το χρόνο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την απόφαση αυτή και εξήρε τον ρόλο των Ελλήνων εφοπλιστών τονίζοντας πως η ναυτιλία πάντοτε είχε σταθεί αρωγός στις προσπάθειες της χώρας. Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά το 90% του στόλου με ελληνική σημαία και το 65% του στόλου με ξένη σημαία, θα στηρίξουν σε πρώτη φάση την προσπάθεια αυτή.

Σαμαράς: Ευχαριστώ από καρδιάς τους Έλληνες εφοπλιστές
Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα, παρουσία των υπουργών Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα και Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με το Προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και υπέγραψαν συνυποσχετικό σύμφωνο οικειοθελούς προσφοράς προς το Ελληνικό Δημόσιο, με το οποίο επισφραγίζεται η επιθυμία της Ναυτιλιακής Κοινότητας να συνδράμει, σε ορίζοντα τριετίας, στην Εθνική Προσπάθεια για τη σταθεροποίηση της Οικονομίας της χώρας.

Κατά τη συνάντηση ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε:

«Σε αυτήν τη δύσκολη καμπή του Τόπου, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους Έλληνες εφοπλιστές για αυτήν την εθελοντική συνεισφορά τους στον Προϋπολογισμό και στην Εθνική προσπάθεια.

Η σημερινή συμφωνία για την οικειοθελή, δική σας συμμετοχή στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 90% του Στόλου υπό την Ελληνική Σημαία και του 65% του Στόλου με ξένη σημαία, είναι, πραγματικά, συγκινητική και αποδεικνύει ότι, πράγματι, η Ναυτιλία σε όλες τις κρίσιμες, τις δύσκολες περιόδους του Έθνους ήταν πάντοτε, ως Εθνικός Πρωταθλητής, άλλωστε, μία δύναμη πατριωτισμού.

Η προσπάθεια για όλο τον Ελληνικό Λαό είναι δύσκολη, αλλά όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Θέλω για άλλη μία φορά να σας ευχαριστήσω θερμά, γιατί γνωρίζω ότι σήμερα είναι μία ξεχωριστή ημέρα και για τη Ναυτιλία και για εμάς».

Ο Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης είπε: «Είναι, πράγματι, συγκινητικό ότι μία προσπάθεια, η οποία η Ένωση ανέλαβε να φέρει κοντά όλους τους εφοπλιστές, τους συναδέλφους, ανεξαρτήτως αν είναι μέλη ή όχι. Ένα μεγάλο κομμάτι από αυτούς, οι οποίοι συνέβαλλαν σε αυτήν την υπογραφή του συμφωνητικού, είναι φίλοι και πολλοί συνάδελφοι δεν είναι ούτε καν μέλη.

Αυτή, όμως, η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία, διότι όλοι έδειξαν και την αγάπη τους στην Ναυτιλία, ανταποδίδοντας τη δική σας στήριξη και αγάπη προς τον κλάδο μας και νομίζω ότι, πιστοποίησαν ότι ο εφοπλισμός πάντα ήταν, είναι και θα είναι παρόν σε οτιδήποτε η Ελλάδα ζητήσει από εμάς».

Κρουαζιέρα: Εννέα προβλήματα στο τραπέζι της κυβέρνησης

Τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχαν το Προεδρείο της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ)  με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο της κρουαζιέρας τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχαν το Προεδρείο της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ)  με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ειδικότερα η Ένωση έθεσε τα εξής θέματα:

1. Τις προεκτάσεις και τις προϋποθέσεις αξιοποίησης των τελευταίων Νομοθετικών ρυθμίσεων, όσον αφορά την κατάργηση του cabotage για τα κρουαζιερόπλοια που δεν φέρουν κοινοτική σημαία.

2. Τις λιμενικές υποδομές, για τις οποίες επισημάνθηκε η μεγάλη ανάγκη να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση η εκτέλεση έργων στους λιμένες της Χώρας που υπάρχουν ανάγκες εξυπηρέτησης των κρουαζιεροπλοίων, αλλά και των δι’ αυτών διακινουμένων επιβατών – τουριστών. Στο σημείο αυτό τονίστηκε ότι, η αναβάθμιση της λιμενικής υποδομής θα βοηθήσει ουσιαστικά και στην εφαρμογή των Διεθνών και Κοινοτικών απαιτήσεων, όσον αφορά το Maritime Security και τις απαιτήσεις του διεθνούς κώδικα ISPS. Επισημάνθηκε ότι, σε ορισμένες τουριστικές περιοχές, με μεγάλη κίνηση από πλευράς κρουαζιεροπλοίων, υπάρχουν ξεχωριστές ανάγκες και ιδιαιτερότητες όσον αφορά την εξυπηρέτηση των επισκεπτών που αποβιβάζονται από τα κρουαζιερόπλοια με τα σκάφη των λεμβούχων και σαν παράδειγμα αναφέρθηκε η περίπτωση της Σαντορίνης, με τη μεγάλη ανάγκη κατασκευής δεύτερης σύγχρονης και με μεγάλη μεταφορική ικανότητα μονάδος τελεφερίκ.

3. Την ανάγκη αναβάθμισης των αεροδρομίων της περιφέρειας και ιδιαίτερα αυτών στις περιοχές των λιμένων που προσεγγίζουν κρουαζιερόπλοια, ώστε να μπορεί να αναπτυχθεί το home porting.

4. Τη δημιουργία όρων που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως κίνητρο επιστροφής των πλοίων στην Ελληνική σημαία. Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε η περίπτωση κάλυψης των ναυτικών εισφορών των ναυτικών από το ΝΑΤ, σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες ειδικές οδηγίες της Ε.Ε. (Guide Lines on Maritime Transport).

5. Τη μελέτη διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου, όσον αφορά την περίπτωση απασχόλησης των κρουαζιεροπλοίων, εκμεταλλευόμενοι το ενδιαφέρον για περιοχές Στη μελέτη διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου, όσον αφορά την περίπτωση απασχόλησης των κρουαζιεροπλοίων, εκμεταλλευόμενοι το ενδιαφέρον για περιοχές κυρίως της Νότιας νησιωτικής Χώρας, όπου επικρατούν ηπιότερες καιρικές συνθήκες, προς όφελος της δραστηριότητος όλου του πλέγματος χερσαίου και θαλάσσιου τουρισμού.

6. Την πύκνωση των αεροπορικών συνδέσεων απευθείας με το εξωτερικό και ιδιαίτερα με υπερατλαντικές πτήσεις.

7. Τη διεύρυνση των ωρών λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων.

8. Την αναδιοργάνωση της Πλοηγικής Υπηρεσίας και η μελέτη όσον αφορά το καθεστώς της υποχρεωτικής πλοήγησης.

9. Τη χορήγηση visa με απλοποιημένες διαδικασίες προκειμένου για τους επισκέπτες τουρίστες από Χώρες εκτός Schengen.

Ο κ. υπουργός δήλωσε ότι θα παρακολουθήσει στενά την μελέτη κάθε θέματος που απασχολεί τον κλάδο της κρουαζιέρας, προκειμένου να μπορέσουν να γίνουν οι αναγκαίες ρυθμίσεις. Είπε επίσης ότι, θα υπάρχει συνεχής επικοινωνία με την ΕΕΚΦΝ, προκειμένου να επιβεβαιώνεται η πρόοδος επίλυσης των θεμάτων και να επισημαίνονται τυχόν δυσκολίες που προκύπτουν, για τις οποίες θα ανταλλάσσονται απόψεις για την εξεύρεση των αναγκαίων λύσεων.

protothema.gr

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

Συμμετέχουν στη γενική απεργία και οι λιμενεργάτες

Στη γενική απεργία που έχουν κηρύξει για αύριο η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ συμμετέχει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή την Τρίτη και την Τετάρτη.

«Η κυβέρνηση με το νέο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζει στη Βουλή συνεχίζει με ιδιαίτερο φανατισμό την ίδια αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη πολιτική που μετατρέπει την κοινωνία σ’ ένα απέραντο ναρκοπέδιο», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΜΥΛΕ και καλεί τους εργαζόμενους στα Λιμάνια να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή απεργία. «Οι νέες κυβερνητικές επιλογές στα εργασιακά, έχουν οδηγήσει τον κόσμο της εργασίας στην εξαθλίωση και παράλληλα έχουν στερήσει τα δημοκρατικά δικαιώματά μας», τονίζει από την πλευρά της σε ανακοίνωσή της η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ.

Οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ θα διαδηλώσουν στη Κεντρική Συγκέντρωση στη Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 π. μ.

Απλησίαστα για το μέσο νοικοκυριό τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Η επιβατική κίνηση είναι μειωμένη κατά 30%, λόγω της ύφεσης και των ψαλιδισμένων μισθών και συντάξεων

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι κυμαίνονται οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων φέτος το καλοκαίρι.

Ωστόσο, η επιβατική κίνηση είναι μειωμένη κατά 30%, λόγω της ύφεσης και των ψαλιδισμένων μισθών και συντάξεων.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους καταναλωτικών οργανώσεων, οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων είναι «τσουχτερές» για τα ελληνικά νοικοκυριά, ενώ μικρές αυξήσεις παρατηρούνται σε ορισμένες κατηγορίες, όπως είναι η διακεκριμένη θέση, καθώς και σε ορισμένα νησιά, κυρίως του Β. Αιγαίου.

Για παράδειγμα, η τιμή του εισιτηρίου για αριθμημένη θέση, από 31 ευρώ πέρυσι, πήγε φέτος στα 36 ευρώ.

newmoney.gr 

Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013

Θα κοστίσει 500 εκατ. ευρώ η ανέλκυση του Costa Concordia


Η ανέλκυση του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia από τις ακτές του ιταλικού νησιού Τζίλιο θα κοστίσει... 500 εκατομμύρια ευρώ, ποσό υπερδιπλάσιο από την αρχική εκτίμηση, ανακοίνωσε σήμερα η πλοιοκτήτρια εταιρεία.
Δεκαοκτώ μήνες μετά το ναυτικό δυστύχημα, το πλοίο εξακολουθεί να βρίσκεται μισοβυθισμένο κοντά στην ακτή.

Τον Σεπτέμβριο πρόκειται να ανελκυθεί και στη συνέχεια να ρυμουλκηθεί σε κάποιο, άγνωστο μέχρι στιγμής, λιμάνι και αργότερα να αποσυναρμολογηθεί.

Τον Ιούλιο του 2012, η πλοιοκτήτρια εταιρεία Costa Crociere ανακοίνωσε ότι το σχέδιο ανέλκυσής του θα κόστιζε 236 εκατομμύρια ευρώ. Τον Ιανουάριο, προχώρησε σε αναθεώρησή του, ανεβάζοντας το κόστος σε 400 εκατομμύρια ευρώ.

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν την ταχύτερη ανέλκυσή του καθώς θεωρούν το ναυάγιο άσχημο θέαμα και πλήγμα για τον τουρισμό τους.

Το Costa Concordia ναυάγησε στις 13 Ιανουαρίου του 2012. Από τους 4.229 επιβάτες του οι 32 πνίγηκαν. Η δίκη του κατηγορούμενου καπετάνιου του κρουαζιερόπλοιου Φραντσέσκο Σκετίνο πρόκειται να ξεκινήσει στις 17 Ιουλίου.
e-go.gr

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

Ερώτηση της ΔΗΜΑΡ σχετικά με τη χρηματοοικονομική κατάσταση της COSCO και τις συνθήκες Εργασίας των εργαζομένων με τις θυγατρικές της


Ερώτηση των βουλευτών της Α' Θεσσαλονίκης Ασ. Ξηροτύρη-Αικατερινάρη, Εύβοιας Δ. Αναγνωστάκη, Τρικάλων Γ. Κυρίτση, Αχαΐας N. Τσούκαλη και Λάρισας Θ. Ψύρρα σχετικά με τη χρηματοοικονομική κατάσταση της COSCO και τις συνθήκες Εργασίας των εργαζομένων με τις θυγατρικές της.

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τους κκ. Υπουργούς

Α) Ναυτιλίας και Αιγαίου

Β) Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας

Θέμα: Χρηματοοικονομική κατάσταση της COSCO - Οι Συνθήκες Εργασίας των εργαζομένων με τις θυγατρικές της

Από τις αρχές του έτους δημοσιεύματα τόσο στον ελληνικό όσο και στον ξένο τύπο αναφέρουν ότι η εν θέματι εταιρεία βρίσκεται τα τελευταία δυο χρόνια σε εξαιρετικά άσχημη χρηματοοικονομική κατάσταση. Πιο συγκεκριμένα, το 2011 η εταιρεία είχε ζημίες 1,7 δις δολάρια ενώ το 2012 είχε ζημίες 2 δις δολάρια.

Ενδεικτικό γεγονός της όλης κατάστασης είναι το ότι και στις αρχές του έτους αλλά και τον Μάρτιο τ.ε η μετοχή της εταιρείας κινδύνεψε να κατεβεί από το ταμπλό του χρηματιστηρίου της Σαγκάης όπου διαπραγματεύεται και της επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι διαπραγμάτευσης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου ζημίες αναμένονται και το 2013 –εκτιμώνται γύρω στα 2.4 δις δολάρια- παρά το γεγονός ότι η εταιρεία δηλώνει ότι θα ανακάμψει το 2013.

Ενδεχομένως, το πρόσφατο αίτημα της εταιρείας για αναστολή ή μείωση του ετήσιου τιμήματος προς τον ΟΛΠ να συνδέεται με την προαναφερθείσα κατάσταση.

Εκτός όμως από τη χρηματοοικονομική της κατάσταση και τα νούμερα, τίθεται και θέμα συνθηκών εργασίας και ουσιαστικής αύξησης των θέσεων εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, η COSCO ερχόμενη στην Ελλάδα, δεν προσέλαβε συγκεκριμένο προσωπικό με πλήρη σχέση εργασίας, δεν έκανε συλλογική σύμβαση, δεν προχώρησε σε διαδικασία εκπαίδευσης και κατάρτισης. Από τους περίπου 700 εργαζόμενους , γύρω στους 200-250 δουλεύουν με πλήρη σχέση εργασίας με ατομικές συμβάσεις κατευθείαν με την ΣΕΠ (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά), όπως λέγεται η θυγατρική της COSCO. Από κει και πέρα έχει κάνει την επιλογή να δουλεύει με ένα σύστημα υπεργολάβων, οι οποίοι παρέχουν κάποιο προσωπικό σε ευκαιριακή βάση εξασφαλίζοντας μίνιμουμ μεροκάματα με μια φιξ αμοιβή που δεν περιλαμβάνει έξτρα αμοιβή για τα σαββατοκύριακα, αργίες, νυχτερινά κλπ. Είναι δε ανύπαρκτη οποιαδήποτε εκπαιδευτική διαδικασία και επαγγελματική κατάρτιση ενώ, βάσει της σύμβασης παραχώρησης, έχει την υποχρέωση να παρέχει εκπαίδευση στους εργαζόμενους στελνοντάς τους στη σχολή κατάρτισης του ΟΛΠ. Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσιευμένες μαρτυρίες, είναι αμφισβητούμενες οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Γενικότερα, φαίνεται ότι επικρατούν πρακτικές του προηγούμενου αιώνα που υποτίθεται ότι τις έχουν αφήσει πίσω τους οι δυτικές κοινωνίες. Αυτή η κατάσταση, εκτός από απάνθρωπη, έχει επιπτώσεις και στο ασφαλιστικό ταμείο δεδομένου ότι η εταιρεία δεν ασφαλίζει τους εργαζόμενους με το καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, όπως υποχρεούται βάσει της Εγκυκλίου 27/20-3-2012 του ΙΚΑ – Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Μισθωτών, Τμήμα Μητρώου και Βαρέων Επαγγελμάτων.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί:

(1) Ελήφθη υπόψη η κακή χρηματοοικονομική κατάσταση της εταιρίας πριν τη δέσμευση του ελληνικού κράτους για 30 έτη;

(2) Αληθεύει ότι η εταιρία ζήτησε μείωση ή αναστολή του ετήσιου τιμήματος;

(3) Υπάρχει πρόθεση να σταλεί σε συστηματική βάση η επιθεώρηση εργασίας για έλεγχο;

(4) Πως θα αντιμετωπιστεί η απώλεια εσόδων από τον αντίστοιχο ασφαλιστικό φορέα;

Οι βουλευτές που ερωτούν

Ασημίνα Ξηροτύρη - Αικατερινάρη

Δημήτρης Αναγνωστάκης

Γιώργος Κυρίτσης

Nίκος Τσούκαλης

Θωμάς Ψύρρας

Συνέντευξη Τύπου για τη λαθραία διακίνηση καπνικών ειδών στο Υπ. Ναυτιλίας και Αιγαίου


Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα 577 του κτιρίου της Ακτής Βασιλειάδη, παρουσίαση – συνέντευξη τύπου για... τη λαθραία διακίνηση καπνικών ειδών σε περιοχές αρμοδιότητας Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατά το α΄ εξάμηνο του 2013.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε σε διαπιστευμένους ναυτιλιακούς συντάκτες παρευρέθησαν ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Δημήτριος Μπαντιάς, ο Διευθυντής Κλάδων Επιχειρήσεων και Ασφάλειας Υποναύαρχος Λ.Σ. Βασίλειος Σιέττος, ο Διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) κ. Θεόδωρος Φλωράτος καθώς και ο Γενικός Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της εταιρείας «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ» κ. Ιάκωβος Καργαρώτος.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης δόθηκε έμφαση στο ρόλο και τη συμβολή του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής στην καταπολέμηση διαφόρων μορφών εγκληματικότητας.

Επίσης, τονίστηκαν οι ολοένα αυξανόμενες επιτυχίες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην πάταξη της λαθραίας διακίνησης τσιγάρων, ενώ επισημάνθηκε η άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.), καθώς και με τα υπόλοιπα Σώματα Ασφάλειας.

Ειδικότερα, έγινε αναφορά για το σύνολο των περιστατικών διακίνησης παράνομων καπνικών προϊόντων δια θαλάσσης, τις συλλήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί, τα κατασχεθέντα μέσα και τα χρηματικά ποσά από τους διαφυγόντες δασμούς κατά το α΄ εξάμηνο του 2013.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κος Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι σε μία περίοδο που η χώρα αναζητάει έσοδα από κάθε πιθανή πηγή, μέσω και αιματηρών περικοπών που αφορούν μισθωτούς – συνταξιούχους ,η αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου δεν μπορεί παρά να είναι κυρίαρχη επιλογή. Παράλληλα, στάθηκε στην αύξηση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στα φορτία στα οποία έχουν συλληφθεί: «Το 2011 εντοπίστηκαν 417 φορτία με 744 εκατ. τσιγάρα και το 2012 πιάστηκαν 1151 φορτία. Αυτό σημαίνει ότι είναι μεγαλύτερη η ανάγκη για επιτήρηση και ελέγχους , πολλαπλή απασχόληση για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, πολλαπλές δυνάμεις στον τομέα της ασφάλειας και πολλαπλή καταπόνηση των μέσων των οποίων έχουμε. Μέχρι σήμερα, έχουνε κατασχεθεί 128 εκατ. τσιγάρα και 18 φορτηγά και ΙΧ καθώς και κάποια πλωτά μέσα από το Λιμενικό σώμα και από την Ακτοφυλακή μας. Οι διαφυγόντες φόροι μέσα από αυτή την διαδικασία είναι περίπου 20 εκατ. ευρώ».

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κος Βαρβιτσιώτης, εξήρε την αστείρευτη δύναμη που συνεχώς επιδεικνύουν τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όλα τα στελέχη του Λ/Σ έχουν υποστεί δραματικές περικοπές στα πλαίσια του προγράμματος της δημοσιονομικής προσαρμογής, εγώ όμως θέλω να επισημάνω το αίσθημα αυταπάρνησης και το αίσθημα προσήλωσης προς τους στόχους τους, έτσι όπως το εκδηλώνουν καθημερινά και να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, για λογαριασμό της πολιτείας, για λογαριασμό της κυβέρνησης και για λογαριασμό των συμπολιτών μας».

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013

Κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνησης για τη φορολογία των εφοπλιστών

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει την αλληλογραφία της με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα ζητήματα της φορολογίας των ναυτιλιακών εταιριών

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή, όπως υποστηρίζει το κόμμα της αντιπολίτευσης  την άρνηση του Υπουργού Ναυτιλίας & Αιγαίου να καταθέσει την αλληλογραφία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για θέματα φορολογίας των ναυτιλιακών εταιρειών.

Ειδικότερα με την υπ. αριθμ. 1149 Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) που υπέβαλλαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Θ. Δρίτσας, Δ. Γάκης, Γ. Δραγασάκης, Α. Καλογερή, Γ. Σταθάκης, Δ. Στρατούλης, Ν. Συρμαλένιος και Ε. Τσακαλώτος στις 6 Ιουνίου ζητούσαν την κατάθεση επιστολών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των απαντήσεων της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με τις φοροαπαλλαγές των ναυτιλιακών εταιρειών. Η ΑΚΕ κατατέθηκε σε συνέχεια της υπ. αριθμ. 4962/443 Ερώτησης και Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων που είχαν υποβάλλει οι βουλευτές στις 12 Δεκεμβρίου του 2012 και για την οποία ουδέποτε κατατέθηκαν τα αιτούμενα έγγραφα από τους αρμόδιους υπουργούς.

«Για δεύτερη φορά η κυβέρνηση διά του νέου Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Βαρβιτσιώτη επέλεξε να μην καταθέσει τα έγγραφα που ζητήθηκαν εκ νέου παραθέτοντας στοιχεία που είναι ήδη γνωστά. Ο κ. Υπουργός δικαιολόγησε μάλιστα τη στάση του αναφέροντας στο κείμενο της απάντησης ότι «στην παρούσα φάση διαβούλευσης με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρ. Επιτροπής τόσο για λόγους δεοντολογίας όσο και για λόγους διαπραγματευτικής τακτικής δεν κρίνεται σκόπιμη η δημοσιοποίηση των συναφών κειμένων» δήλωσε ο Θοδωρής Δρίτσας, ο υπεύθυνος  ΕΕΚΕ Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και βουλευτή Α Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε:
« Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν διαπραγματεύεται με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και με τον ελληνικό λαό για να φοβάται τη δημοσιοποίηση των εγγράφων. Διαπραγματεύεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους ανταγωνιστές οι οποίοι γνωρίζουν τα πάντα, αφού η ίδια η κυβέρνηση τους έχει παράσχει όλα τα σχετικά στοιχεία.
Η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να διαχειριστεί το θέμα με πλήρη διαφάνεια και να δώσει στη δημοσιότητα τα έγγραφα που απέστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οφείλει επίσης να εξηγήσει στον ελληνικό λαό γιατί πασχίζει να προφυλάξει τους έλληνες εφοπλιστές για τη φοροασυλία που απολαμβάνουν την ίδια ώρα που έχει εξοντώσει την ελληνική κοινωνία με φόρους και χαράτσια».  

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

Χιλιάδες επισκέπτες στο Ηράκλειο μέσα στο χειμώνα!

Σε μια πολύ σημαντική συμφωνία προχώρησε ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, ο Ο.Λ.Η. προχώρησε σε μια σημαντική συμφωνία με μια από... τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας παγκοσμίως. 

Ο λόγος για την MSC, κρουαζιερόπλοιο της οποία θα καταπλεύσει στο λιμάνι του Ηρακλείου, όχι μια αλλά (τουλάχιστον) έξι φορές! Από τη συμφωνία αυτή υπολογίζεται πως θα φτάσουν και θα επισκεφθούν την πόλη από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο, περισσότεροι από 30 χιλιάδες τουρίστες, κυρίως από Ιταλία και Σκανδιναβικές χώρες.

Στην άφιξη του Fantasia πρέπει να προστεθούν τα κρουαζιερόπλοια από τις εταιρίες costa kai aida, τα οποία θα ''δέσουν'' επίσης χειμώνα στο Ηράκλειο, δίνοντας μια ανάσα μέσα σε μήνες τουριστικά ''νεκρούς''.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως πολλές από τις χειμερινές αφίξεις στο Ηράκλειο, είναι προγραμματισμένες Κυριακή γεγονός που ανοίγει ξανά το θέμα των καταστημάτων, τα οποία παραμένουν κλειστά τις Κυριακές.
flashnews.gr

Για άλλα τρία χρόνια θα συνεχιστεί η κρίση στη ναυτιλία

Η διεθνής ναυτιλία θα εξακολουθήσει να αντιμετωπίζει σοβαρά  προβλήματα χρηματοδότησης το 2013

Η χρηματοδότηση προς τη ναυτιλία ήταν ακόμη χαμηλότερη το 2012 δεδομένου ότι μεγάλες διεθνείς τράπεζες συνέχισαν την αποχώρησή τους από την αγορά αυτή. Η ναυτιλιακή χρηματοδότηση  εξασφαλίστηκε μόνο από οργανωμένα επενδυτικά κεφάλαια και  την  ιδιωτική τοποθέτηση αλλά η χαμηλή ναυλαγορά ή και η επακόλουθη μείωση της αξίας  των πλοίων κατέστησαν τον δανεισμό ακόμη πιο προβληματικό. 

“Καθώς οι εκτεταμένες παραγγελίες ναυπηγήσεων συνεχίζουν να απορροφούν τα περιορισμένα διαθέσιμα  ποσά χρηματοδότησης, η διεθνής ναυτιλία θα εξακολουθήσει να αντιμετωπίζει σοβαρά  προβλήματα χρηματοδότησης το 2013” επισημαίνει σε ανάλυσή της η Ένωση Ελλήνων εφοπλιστών:

«Παρά την ύφεση και την υπερπροσφορά χωρητικότητας, η ελληνική ποντοπόρος ναυτιλία παρέμεινε ιδιαίτερα ανταγωνιστική με  τους Έλληνες εφοπλιστές να ελέγχουν άνω του 1 % του παγκόσμιου στόλου. Η ικανότητα προσαρμογής της σε συνεχώς μεταβαλλόμενες και απαιτητικές συνθήκες αποδεικνύεται από τις  επενδύσεις σε νέα πλοία. Όμως εκτιμάται ότι η ναυτιλιακή κρίση πιθανόν να συνεχισθεί για τα προσεχή τρία χρόνια».

Προκήρυξη Υποτροφιών από τον Hellenic Shipbrokers Association (H.S.A.)

Για τα μεταπτυχιακά προγράμματα Shipping του ALBA Graduate Business School at the American College of Greece (Αποκλειστικά για αποφοίτους του Shipbroking Gnosis Certificate S.G.C.)  

 Η Ένωση Ελλήνων Ναυλομεσιτών ανακοινώνει τη συνεργασία του με το ALBA Graduate Business School At The American College of Greece (ALBA) και προκηρύσσει δύο μερικές υποτροφίες της τάξεως του 50% για την κάλυψη των διδάκτρων αποκλειστικά για τους αποφοίτους του S.G.C.
Οι υποτροφίες αφορούν τα δύο πιστοποιημένα από την H.S.A. προγράμματα του ALBA, το MBA in Shipping και το MSc in Shipping Management , για την ακαδημαϊκή χρονιά 2013-2014. (Το συνολικό κόστος για το MSc in Shipping Management είναι €12,500 ενώ για το MBA in Shipping €19,750).
Μέσα από ένα συνδυασμό ακαδημαϊκών  και πρακτικών γνώσεων, το MBA in Shipping παρέχει στους φοιτητές όλα τα απαραίτητα εφόδια για να αντιμετωπίσουν το ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον της ναυτιλίας. Το πρόγραμμα ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στην ηγεσία και τις στρατηγικές ικανότητες διαχείρισης. Απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες του χώρου με εργασιακή εμπειρία τουλάχιστον τριών ετών καθώς επίσης και σε Ά πλοιάρχους και Ά μηχανικούς. Περισσότερες πληροφορίες στο:http://www.alba.edu.gr/Academic/shipping
Το MSc in Shipping Management  παρέχει μία σφαιρική και σε βάθος γνώση των πρακτικών και επιστημονικών θεμάτων που απασχολούν μία ναυτιλιακή επιχείρηση όπως: Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων, Τεχνολογία Πλοίου, Ναυτιλιακή Οικονομική και Χρηματοοικονομική, Ναυλώσεις, Ναυτικό Δίκαιο, Δίκαιο Θαλάσσιας Ασφάλισης, Στρατηγική των Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων κτλ. Απευθύνεται κυρίως σε νέους απόφοιτους πρώτου πτυχίου αλλά και νέους επαγγελματίες που θέλουν να εισέρθουν στο χώρο της ναυτιλίας καθώς επίσης και σε πλοιάρχους και  μηχανικούς που επιθυμούν να συνεχίσουν την καριέρα τους στη στεριά. Περισσότερες πληροφορίες στο:

Τα κριτήρια επιλογής για τις υποτροφίες είναι εκείνα που αφορούν σε όλα τα ακαδημαϊκά προγράμματα του ALBA συν επιπλέον  υψηλόβαθμο S.G.C. (Δείτε τα κριτήρια επιλογής του ALBA για το MBA in Shipping στο http://www.alba.edu.gr/Academic/shipping/Pages/InfoforAdmissions.aspx και για το MSc in Shipping Management στοhttp://www.alba.edu.gr/Academic/mscship/Pages/InfoforAdmission.aspx

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις υποτροφίες λήγει στις 26/7/2013 και η αίτηση γίνεται OnLine -https://applications.alba.edu.gr/. Μετά τη συγκέντρωση όλων των αιτήσεων, η τελική επιλογή θα γίνει από το ALBA με βάση την αξιολογική κατάταξη των υποψηφίων και σε συνεργασία με την H.S.A.

Για περισσότερες πληροφορίες  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Μαρίλια Κούκου (Shipping Programs Coordinator), τηλ.: 210 8964531 (εσωτ. 2265), e-mail: mkoukou@alba.edu.gr

Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

Με νέες συνεργασίες και συνέργειες η HELLENIC SEAWAYS στη νέα εποχή της ελληνικής ακτοπλοΐας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 9 Ιουλίου 2013 στις εγκαταστάσεις της εταιρείας συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση των δραστηριοτήτων, των υπηρεσιών και των στόχων της Hellenic Seaways. 

Ξεκινώντας την παρουσίαση ο κύριος Αντώνης Αγαπητός, Α’ Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, αναφέρθηκε στην τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής ακτοπλοΐας. Συγκεκριμένα σημείωσε ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια, έχει συρρικνώσει σημαντικά το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών γεγονός το οποίο έχει οδηγήσει σε μείωση κατά περίπου 30% την επιβατική και εμπορευματική κίνηση και συνεπώς τα έσοδα όλων των εταιρειών του κλάδου. Τα ανωτέρω σε συνδυασμό με το υψηλό σταθερό λειτουργικό κόστος, τη σημαντικότατη αύξηση του κόστους καυσίμων η οποία ανέρχεται σε σχεδόν 100% σε σχέση με το 2009 και την καθυστέρηση στον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες έχουν οδηγήσει σε σημαντικές ζημιές για το σύνολο των εταιρειών του κλάδου. Στον αντίποδα βέβαια σημείωσε ότι την τελευταία δεκαετία έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις και ανανέωση του στόλου με νέα και ταχύτερα πλοία, με την Hellenic Seaways να πρωτοπορεί στον τομέα αυτό, ενώ το τελευταίο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί συμπράξεις και κοινοπραξίες εταιρειών σε διάφορες γραμμές.

Συνεχίζοντας την παρουσίαση ο κύριος Αγαπητός αναφέρθηκε στη θέση της εταιρείας μεταξύ των 5 μεγαλύτερων ελληνικών ακτοπλοϊκών εταιρειών σημειώνοντας ότι η Hellenic Seaways κατέγραψε τη 2η καλύτερη επίδοση στο 2012 αναφορικά με το δείκτη δάνεια/αξία στόλου και το δείκτη δάνεια/Ίδια Κεφάλαια. Παράλληλα τόνισε ότι η Hellenic Seaways στην 5ετία 2008-2012 έχει καταγράψει τις μικρότερες ζημιές ύψους € 70 εκατ. όταν το σύνολο των 5 μεγαλύτερων εταιρειών έχουν σημειώσει στην 5ετία ζημιές που φτάνουν τα €757 εκατ. Επίσης η Hellenic Seaways στην 5ετία 2008-2012 έχει σημειώσει το υψηλότερο περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA margin) ύψους 7% επί των πωλήσεών της.

Στη συνέχεια, ο κύριος Αγαπητός αναφέρθηκε στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της εταιρείας η οποία, διαθέτοντας πολλούς διαφορετικούς τύπους πλοίων, έχει την ευελιξία να προσαρμόζεται και να ξεπερνά τα προβλήματα που επικρατούν. Παράλληλα δημιουργεί συνέργειες με στόχο να παρέχει πάντα υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Επίσης παρουσιάστηκαν τα δρομολόγια της εταιρείας το 2013 με τα οποία η Hellenic Seaways με καθημερινά δρομολόγια καλύπτει τις Κυκλάδες, το Βορειανατολικό Αιγαίο, τον Αργοσαρωνικό και τις Σποράδες. Σημειώνεται ότι η Hellenic Seaways με το Νήσος Μύκονος, που σύντομα θα επιστρέψει στη γραμμή, φτάνει γρήγορα και οικονομικά στη Σάμο με ενδιάμεσους προορισμούς Σύρο, Μύκονο και Ικαρία, ενώ δρομολογώντας πλοίο διπλάσιας χωρητικότητας σε σχέση με πέρυσι συνδέει τα νησιά των Κυκλάδων με την Κρήτη. Επιπλέον, με το ταχύπλοο Flyingcat 4 έχει μειώσει σημαντικά το χρόνο για Κουφονήσια και Αμοργό κάνοντας τα συγκεκριμένα νησιά προορισμούς ακόμα και για Σαββατοκύριακο.

Αναφορά έγινε και στη συνεργασία της Hellenic Seaways με την Interamerican στο πλαίσιο της οποίας με το πρόγραμμα «Ασφαλώς πάμε μαζί!» παρέχεται ιατρική βοήθεια στους ταξιδιώτες της HSW από τη στιγμή της μετάβασης στο πλοίο μέχρι και για 7 ημέρες μετά το ταξίδι. Επιπλέον έγινε αναφορά στο πρόγραμμα Cosmote Deals for You, όπου προσφέρεται στους πελάτες της Cosmote δωρεάν το εισιτήριο της επιστροφής με την αποστολή ενός απλού SMS.

Κλείνοντας την παρουσίαση ο κύριος Αγαπητός αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες της στρατηγικής της εταιρείας οι οποίοι περιλαμβάνουν την ανακατάταξη των δρομολογίων του στόλου, την αξιοποίηση των ευκαιριών που παρουσιάζονται, την ανάπτυξη συνεργειών, τον περεταίρω περιορισμό διοικητικών και λειτουργικών εξόδων, την ενδυνάμωση της επικοινωνιακής παρουσίας μέσα από την αξιοποίηση και των νέων μέσων και τις πωλήσεις πλοίων που δεν εντάσσονται πλέον στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της εταιρείας. Στόχος της Hellenic Seaways για το 2013 είναι η επιστροφή στη λειτουργική κερδοφορία και η διεύρυνση των μεριδίων αγοράς που κατέχει η εταιρεία.

Πτώση 10,1% στην ασφάλιση πληρωμάτων πλοίων το 2012

Μείωση 10% παρουσίασε το 2012 η παραγωγή ασφαλίστρων στον κλάδο ασφάλισης πληρωμάτων πλοίων και διαμορφώθηκε στα 4 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με μελέτη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, για τον κλάδο που παρουσιάστηκε σήμερα.

Σε σχέση με το 2008 οπότε η παραγωγή είχε φθάσει στα 5,2 εκατ. ευρώ η μείωση φθάνει στο 23%.

Παράλληλα, όλα τα παραγωγικά μεγέθη του κλάδου που καταγράφηκαν από την έρευνα της ΕΑΕΕ μειώθηκαν (προμήθειες, αποζημιώσεις, προβλέψεις).

Ο δείκτης ζημιών του κλάδου έμεινε σταθερός μεταξύ 44% με 45% την τελευταία διετία.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη τιμή του δείκτη αποτελεί μία από τις καλύτερες επιδόσεις της τελευταίας δεκαετίας (2003-2012).

kathimerini.gr

Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013

Συρρίκνωση ελληνικού στόλου τη διετία 2011-2013

Μείωση έως 3,7% σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια στον αριθμό των πλοίων υπό ελληνική σημαία. Σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και έχουν συγκεντρωθεί από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου για πλοία 100 κ.ο.χ.(κόροι ολικής χωρητικότητας) και άνω, τον μήνα Μάρτιο του 2013 ανήλθε σε 1.932 πλοία, με συνολική ολική χωρητικότητα 43.932.408 κόρους, ενώ τον αντίστοιχο μήνα του 2012 ο ελληνικός εμπορικός στόλος αριθμούσε 2.006 πλοία άνω των 100 κ.ο.χ. με συνολική χωρητικότητα 44.052.753 κόρους.

Τον Μάρτιο του 2011 ο ελληνικός εμπορικός στόλος εμφανίστηκε με 2.074 πλοία άνω των 100 κ.ο.χ, συνολικής ολικής χωρητικότητας 42.969.229 κόρων.

Όπως επισημαίνεται σύμφωνα με το ΑΠΕ, στο έγγραφο που υπογράφεται από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με βάση τα παραπάνω στοιχεία, ο αριθμός των πλοίων υπό ελληνική σημαία, κατά τη σύγκριση των ετών 2012-2013 και 2011-2012, παρουσίασε μείωση της τάξης του 3,7% και 3,3% αντίστοιχα, ενώ η συνολική ολική χωρητικότητα για το χρονικό διάστημα 2012-2013 υποχώρησε κατά 0,3% έναντι αύξησης 2,5% για το 2011-2012.

Κυριακή, 7 Ιουλίου 2013

Αποκολλήθηκαν τα πλοία που συγκρούστηκαν στην Άνδρο

Είχαν συγκρουστεί νοτιοδυτικά της Ανδρου - Θα οδηγηθούν στο Λαύριο

Με ασφάλεια και με τη βοήθεια ρυμουλκών, έγινε το απόγευμα της Κυριακή η αποκόλληση των δύο φορτηγών πλοίων, που συγκρούστηκαν την περασμένη Πέμπτη, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, στα νοτιοδυτικά του ακρωτηρίου «Φάσα» της 'Ανδρου, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.Τα δύο πλοία από τη σύγκρουση, είχαν υποστεί σοβαρό ρήγμα με ελεγχόμενη εισροή υδάτων, αλλά και σοβαρότατες ζημιές.

Εξειδικευμένα συνεργεία με δύτες από την Παρασκευή, υπό την καθοδήγηση ειδικών εμπειρογνωμόνων, είχαν πραγματοποιήσει, επί τόπου ταπώσεις και στα δύο πλοία με παράλληλες απαντλήσεις υδάτων, που έφθαναν έως και 1000 κυβικά την ώρα.Στόχος τους ήταν να διασφαλιστεί το αξιόπλοο των δύο πλοίων, ώστε να μην υπάρξει κανένας κίνδυνος βύθισης.

Το φορτηγό πλοίο BARU SATU με σημαία Παναμά,που είναι έμφορτο με ζάχαρη και 17 μέλη πλήρωμα, εκ των οποίων και ένας Έλληνας τεχνικός, θα οδηγηθεί με τη βοήθεια των ρυμουλκών στην περιοχή του Θωρικού στο Λαύριο, όπου εκ νέου θα γίνουν επιπλέον εργασίες, πριν οδηγηθεί στο ναυπηγείο.

Τις βραδυνές ώρες στην ίδια περιοχή, αναμένεται να ρυμουλκηθεί και να οδηγηθεί και το φορτηγό πλοίο CATHERINE, με σημαία Μάλτας, που είναι έμφορτο με σίδηρο και έχει πάνω του 14 άτομα πλήρωμα από τα 23 συνολικά. Σημειώνεται ότι την ημέρα της σύγκρουσης για λόγους ασφαλείας 9 μέλη από το πλήρωμα του πλοίου οδηγήθηκαν με πλωτό του λιμενικού στην Κάρυστο. 

Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013

Επίσχεση εργασίας στο πλοίο «Πηνελόπη», στη Ραφήνα, πραγματοποιούν μέλη του πληρώματος

Επίσχεση εργασίας στο επιβατηγό- οχηματαγωγό πλοίο «Πηνελόπη», στο λιμάνι της Ραφήνας, για μη καταβολή δεδουλευμένων, πραγματοποιούν από τη Δευτέρα 01/07, 58 μέλη του πληρώματος.

Η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), η Ένωση Θερμαστών (ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ) και η Πανελλήνια Ένωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), με ανακοίνωσή τους, ζητούν την παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, καθώς -όπως αναφέρουν- η εταιρεία παραβιάζει τη συλλογική σύμβαση εργασίας και συγκεκριμένα το άρθρο 10 που ορίζει ότι η εξόφληση του μισθού και των πάσης φύσεων αποδοχών των ναυτικών γίνεται στο τέλος κάθε ημερολογιακού μηνός. Σε αντίθετη περίπτωση τονίζουν ότι ο ναυτικός δικαιούται να προβεί σε καταγγελία της σύμβασης ναυτολόγησης.

Εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας Agoudimos Lines, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιβεβαίωσε ότι αυτήν τη στιγμή πράγματι οφείλονται μισθοί σε διαφορετικές ειδικότητες του πληρώματος, από έναν έως τέσσερις μήνες, και ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με το πλήρωμα για να δοθούν κάποια χρήματα έναντι, προκειμένου το πλοίο να μπορέσει να μπει εκ νέου στα δρομολόγια.

Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι θα υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη καταβολή των οφειλόμενων στα 58 μέλη του πληρώματος του «Πηνελόπη».

Το πλοίο πραγματοποιεί από το 1989 το δρομολόγιο στη γραμμή Ραφήνα, Άνδρος, Τήνος, Μύκονος.

Τη συνδρομή των τραπεζών για τα χρέη στην ακτοπλοϊα θα ζητήσει ο Βαρβιτσιώτης


Συννενόηση με τις τράπεζες για τα χρέη των ακτοπλοϊκών εταιρειών που ανέρχονται στα 800 εκατομμύρια θα αναζητήσει... ο Υπουργός Ναυτιλίας προκειμένου να αποφευχθούν εξελίξεις που θα καταστήσουν όμηρο την νησιωτική χώρα και μάλιστα στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Ο ακτοπλοϊκός κλάδος έχει περιέλθει σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας με δεδομένο ότι οι συνολικές οφειλές στις τράπεζες ξεπερνούν τα 800 εκατομμύρια ευρώ και οι δυνατότητες αναχρηματοδότησης των δανείων έχουν εκμηδενιστεί.

"Υποχρεωμένος να εξασφαλίσω τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες"

Για το λόγο αυτό ο Υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προανήγγειλε συναντήσεις με τους τραπεζίτες προκειμένου να αναζητηθεί η πλέον ενδεδειγμένη λύση.
«Η οικονομική κατάσταση τω ακτοπλοϊκών εταιρειών είναι δραματική λόγω μείωσης επιβατών, αύξησης τιμής καυσίμων, έλλειψης χρηματοδότησης από τις τράπεζες. Σκοπεύω να συναντήσω τους τραπεζίτες για να δω την πολιτική που θα ακολουθήσουν για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες», δήλωσε ο υπουργός. Οπως είπε « θα είναι διαφορετική η πολιτική που θα ασκήσουμε εάν οι τράπεζες σκοπεύουν να τραβήξουν την πρίζα της χρηματοδότησης των ακτοπλοϊκών εταιρειών» και κατέληξε «είναι υποχρέωσή μου είναι να διασφαλίσω ότι θα τηρηθεί το πρόγραμμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες».

Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2013

Έντεκα επενδυτικά σχήματα προκρίνονται στον διαγωνισμό για τις μαρίνες

Έσοδα 500 εκατ. ευρώ αναμένει το ΤΑΙΠΕΔ από τους διαγωνισμούς ακινήτων που μπαίνουν στην τελική διαδικασία

Τα 11 επενδυτικά σχήματα που θα συνεχίσουν στη β’ φάση του διαγωνισμού για τη λειτουργία, διαχείριση και εκμετάλλευση της πρώτης ομάδας τουριστικών λιμένων η οποία απαρτίζεται από:

(α) την μαρίνα Αλίμου, (β) το τουριστικό αγκυροβόλιο Νέας Επιδαύρου, (γ) μέρος του λιμένα Ύδρας και (δ) μέρος του λιμένα και του τουριστικού καταφυγίου του Πόρου, ενέκρινε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ.

Τα σχήματα που επελέγησαν  είναι:

1.       ΚΑΣΟΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΚΑΣΟΣ Α.Ε.»
2.       AZIMUT-BENETTI S.P.A
3.       GLOBAL LIMAN IŞLETMELERI A.Ş.
4.       Α.Τ.Ε.Σ.Ε. ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ- ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ («Α.Τ.Ε.Σ.Ε. ΑΕ»)
5.       J & P ΑΒΑΞ – ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ – ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ
6.       MAJESTIC MARINE ENGINEERING LLC FZE
7.       ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ («ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.»)
8.       ENVITEC ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ («ENVITEC A.E.»)
9.       ARCHIRODON GROUP N.V. – Α1 ΓΙΩΤ ΤΡΕΙΝΤ ΚΟΝΣΟΡΤΣΙΟΥΜ Α.Ε. – ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.
10.   DOĞUS HOLDING A. Ş. - LAMDA DEVELOPMENT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
11.   ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  -  ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΤΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΒΕΓΑ - ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΩΤΙΝΓΚ ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Κατά τη Β’ φάση του διαγωνισμού, οι προεπιλεγέντες επενδυτές θα αποκτήσουν πρόσβαση σε λεπτομερή στοιχεία και τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Το  Έργο Αξιοποίησης Τουριστικών Λιμένων που εντάσσεται στο Έργο «Νηρηίδες» και προβλέπει την αξιοποίηση με παραχώρηση (μακροχρόνια μίσθωση) 46 τουριστικών λιμένων που βρίσκονται σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των διαγωνιστικών διαδικασιών για την αξιοποίηση των τουριστικών λιμένων της Πύλου και της Χίου, ενώ μέσα στο 2013 αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί  για τους τουριστικούς λιμένες Αργοστολίου (luxury marina), του Λαυρίου (mega yacht marina) και της Αρετσού Καλαμαριάς.

Πηγή: newmoney.gr

Εμπόδια στον θαλάσσιο τουρισμό

Παρά την πτώση τιμών, η διαδικασία ταυτοπροσωπίας του κυβερνήτη είναι αποτρεπτικός παράγοντας. Μπορεί να κρατήσει ακόμα και 3 ώρες και θα πρέπει να επαναληφθεί σε κάθε νησί που επισκέπτεται . 


Μικρή αύξηση της πελατείας, η οποία, ωστόσο, δεν αναμένεται να έχει αντίστοιχη αύξηση των εσόδων, αναμένουν για φέτος οι ιδιοκτήτες των ιστιοπλοϊκών σκαφών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΣΙΤΕΣΑΠ (Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Σκαφών Ανευ Πληρώματος). Η αύξηση των κρατήσεων μέχρι στιγμής εκτιμάται στο 5 - 7%, αλλά οι αισθητά μειωμένες τιμές δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για ανατροπή των κακών οικονομικών του κλάδου. Τουλάχιστον όχι για φέτος.Αύξηση της πελατείας, αλλά όχι και αύξηση των εσόδων τους αναμένουν φέτος οι ιδιοκτήτες των ιστιοπλοϊκών.

Οι τιμές για την ενοικίαση των σκαφών έχουν πέσει σε ιστορικό χαμηλό, κάνοντας τις διακοπές με ιστιοπλοϊκό σκάφος προσβάσιμες σε περισσότερο κόσμο. Ωστόσο ο κλάδος δεν αναπτύσσεται αντίστοιχα, γιατί; Αναμφίβολα, η οικονομική κρίση που έχει πλήξει όλη την Ευρώπη παίζει τον σημαντικότερο ρόλο. Η έλλειψη υποδομών (π.χ. μαρίνες) στην Ελλάδα σε σχέση με ανταγωνίστριες χώρες όπως η Τουρκία και η Κροατία, είναι επίσης ένας σημαντικός λόγος. «Ωστόσο, ένας πολύ σοβαρός λόγος είναι και η ελληνική γραφειοκρατία και η σχετική νομοθεσία, η οποία είναι αντιαναπτυξιακή και δημιουργεί πλήθος προβλημάτων στη δουλειά μας», λέει στην «Κ» ο Πάρις Λουτριώτης, πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ.

«Ζητούμε επί χρόνια την αλλαγή του νόμου για τον θαλάσσιο τουρισμό. Επειτα από οκτώ υπουργούς Ναυτιλίας, αυτός δεν έχει αλλάξει. Το τελευταίο νομοσχέδιο που βρισκόταν στα χέρια του προηγούμενου υπουργού, αλλά δεν προχώρησε, έλυνε κάποια πάγια αιτήματά μας, όσον αφορά τουλάχιστον τη μείωση της γραφειοκρατίας», λέει ο κ. Λουτριώτης, δίνοντας ένα παράδειγμα. «Η ταυτοπροσωπία που ζητείται απ’ όποιον ναυλώνει ένα σκάφος για να κάνει διακοπές αποτελεί μεγάλο πρόβλημα που προκαλεί αντιδράσεις και αποτρέπει τους τουρίστες από το να έρθουν στην Ελλάδα.

Στην πράξη ο κυβερνήτης πρέπει -μόλις πιάσει λιμάνι και ύστερα από ώρες ταξιδιού, να επισκεφτεί με τα σχετικά έγγραφα τη λιμενική αρχή ώστε να καταθέσει το ναυλοσύμφωνο, τη λίστα επιβατών και να περάσει από ταυτοπροσωπία (από την οποία επιβάλλεται να περάσουν, σε ορισμένα λιμεναρχεία, και οι επιβάτες). Αυτή η διαδικασία, μαζί με την αναμονή, μπορεί να κρατήσει ακόμα και 3 ώρες, ενώ θα πρέπει να επαναληφθεί σε κάθε νησί που επισκέπτεται.

Στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν ισχύει τέτοια νομοθεσία, οι έλεγχοι γίνονται εν πλω σε σκάφη για τα οποία υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ή άλλοι λόγοι για να ελεγχθούν. Η συγκεκριμένη υποχρέωση εκτός του ότι δρα αρνητικά για τον τουρισμό, δεν έχει κανένα θετικό αποτέλεσμα ως προς την αντιμετώπιση της όποιας εγκληματικότητας» σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ. Πάντως, μιλώντας στην «Κ» στελέχη του Λιμενικού, παραδέχονται πως πρόκειται για μια αναχρονιστική νομοθεσία, η οποία ταλαιπωρεί τους τουρίστες, «ωστόσο οφείλουμε να την εφαρμόζουμε».

Του Κώστα Ονισένκο / ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Προσφορές, εκπτώσεις και δωρεάν εισιτήρια για να γεμίσουν τα πλοία το καλοκαίρι

Τα ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια ήταν ένας από τους βασικότερους παράγοντες που δεν επέτρεπε σε πολύ κόσμο να εγκαταλείψει κατά την καλοκαιρινή περίοδο την Αθήνα για κάποιο νησί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα πλοία να φεύγουν με μικρό αριθμό επιβατών. Εν όψει των καλοκαιρινών διακοπών οι ακτοπλοϊκές εταιρείες με προγράμματα προσφορών, εκπτώσεων, ακόμα και δωρεάν εισιτήριο επιστροφής προσπαθούν να προσελκύσουν επιβάτες.

Οπως αναφέρει και η «Ημερησία» οι εκπτώσεις και οι προσφορές περιλαμβάνουν καμπίνες, αυτοκίνητα, ομαδικά εισιτήρια.

Ειδικότερα:

- κατάστρωμα + IX 85 ευρώ

- καμπίνα ΑΒ2 + ΙΧ 160 ευρώ

- καμπίνα ΑΒ3 + ΙΧ 180 ευρώ

- καμπίνα ΑΒ4 + ΙΧ 196 ευρώ

Η ANEK Lines από τις 5 Ιουλίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματίσει 74 ημερήσια δρομολόγια για την γραμμή των Χανίων πραγματοποιώντας, ταυτόχρονα, κάθε βράδυ και τις αναχωρήσεις από και προς Πειραιά στις 21.00 με άφιξη στις 06.00.

Η εταιρεία προσφέρει στους επιβάτες μεταξύ άλλων:
30% έκπτωση σε καμπίνες και ΙΧ. στα ημερήσια δρομολόγια
3+1 δωρεάν εισιτήριο: στα 4 εισιτήρια το ένα χορηγείται δωρεάν για αγορές με ενιαίο κωδικό κράτησης σε 4κλινη καμπίνα, σε όλα τα δρομολόγια.
20% έκπτωση στην οικονομική θέση και τα αεροπορικά καθίσματα στα ημερήσια δρομολόγια.
20% έκπτωση στους ναύλους επιστροφής στα βραδινά δρομολόγια με την έκδοση εισιτηρίου μετάβασης και επιστροφής.
Δωρεάν εισιτήρια σε παιδιά έως 4 ετών σε οικονομική θέση.
50% έκπτωση σε παιδιά, από 4 έως 12 ετών σε όλες τις θέσεις.
Έως 50% έκπτωση σε πολύτεκνους, τρίτεκνους, φοιτητές, οπλίτες, ΑΜΕΑ κλπ σε όλα τα δρομολόγια.

Επίσης όσοι προγραμματίσουν έγκαιρα το ταξίδι στα Χανιά τους περιμένουν, σύμφωνα με την εταιρεία, ειδικές τιμές για περιορισμένες θέσεις όπως:
  • 84 ευρώ για 1 επιβάτη και 1 Ι.Χ.
  • 158 ευρώ για 2 επιβάτες και 1 Ι.Χ.
  • 178 ευρώ για 3 επιβάτες και 1 Ι.Χ.
  • 194 ευρώ για 4 επιβάτες και 1 Ι.Χ
Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι καλοκαιρινές προσφορές ισχύουν στα βραδινά δρομολόγια έως 18/07 και στα ημερήσια κάθε Παρασκευή και Κυριακή έως 28/07, εκτός της καμπίνας ΑΒ4. Επίσης ισχύουν σε εισιτήρια μίας διαδρομής και για περιορισμένο αριθμό θέσεων όταν ένα τουλάχιστον Ι.Χ. περιλαμβάνεται στην κράτηση και οι επιβάτες επιλέγουν ολόκληρη καμπίνα (ΑΒ2, ΑΒ3, ΑΒ4) ενώ δεν μπορούν να συνδυασθούν με τις υπόλοιπες Εμπορικές Εκπτώσεις της γραμμής Χανίων.

Και η Minoan Lines προσφέρει ειδικές τιμές για να προσελκύσει επιβάτες στην γραμμή Ηράκλειο - Πειραιάς. Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, στα πακέτα προσφορών μπορεί ο επιβάτης να κερδίσει έως και 35% και ειδικότερα αν επιλέξει:
κατάστρωμα + IX 85 ευρώ
καμπίνα ΑΒ2 + ΙΧ 160 ευρώ
καμπίνα ΑΒ3 + ΙΧ 180 ευρώ
καμπίνα ΑΒ4 + ΙΧ 196 ευρώ

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ισχύουν για ταξίδια μονής διαδρομής και τα εισιτήρια των συγκεκριμένων προσφορών δεν μπορούν να μετατραπούν σε εισιτήρια ανοικτής ημερομηνίας.

Επίσης η Hellenic Seaways σε συνεργασία με την Cosmote προσφέρει στους πελάτες της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας το εισιτήριο της επιστροφής, όπως σημειώνεται. Ο πελάτης μπορεί να στείλει κενό SMS στο 19019 (0,50€/SMS) και θα αποκτήσει ένα ψηφιακό κωδικό τον οποίο μπορεί να εξαργυρώσει κατά την αγορά του εισιτηρίου αναχώρησης για τον προορισμό της επιλογής και θα αποκτά εντελώς δωρεάν το εισιτήριο της επιστροφής: επιβάτη, οχήματος, μοτοσικλέτας

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «η αγορά του κάθε εισιτηρίου αναχώρησης πραγματοποιείται μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της εταιρίας στο τηλέφωνο 210 4199000 με τη χρήση πιστωτικής κάρτας, όπου θα παραλαμβάνει έναν μοναδικό 10ψήφιο κωδικό κράτησης για το ταξίδι».

Τα δωρεάν εισιτήρια επιστροφής μπορεί κάποιος να προμηθευτεί από τα κεντρικά λιμάνια αναχώρησης: Πειραιά, Ραφήνα, Ηρακλείου, Βόλου, Αγ. Κωνσταντίνου και του κεντρικού εκδοτηρίου της Hellenic Seaways (Άστιγγος 6, Πλ. Καραϊσκάκη, Πειραιάς).

Σύγκρουση φορτηγών πλοίων νοτιοδυτικά της Άνδρου

Δύο φορτηγά πλοία συγκρούστηκαν, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, επτά μίλια νοτιοδυτικά της Άνδρου, στο ακρωτήριο Καφηρέας. Δεν υπάρχουν τραυματίες. Ελεγχόμενη εισροή υδάτων στο ένα πλοίο.

Αν και στην περιοχή ο καιρός ήταν καλός και έπνεαν άνεμοι β/α τέσσερα μποφόρ, η σύγκρουση έγινε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Και τα δύο πλοία, όπως έγινε γνωστό, ήταν ελληνικών συμφερόντων

Ελεγχόμενη εισροή υδάτων, υπάρχει στο ένα απο τα δύο φορτηγά πλοία. Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο KATHERINE με σημαία Μάλτας, ενώ τα 23 άτομα πλήρωμα, εκ των οποίων ένας Ελληνας, ανέφεραν στο Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης, ελεγχόμενη εισροή υδάτων από τρύπα που προκλήθηκε μετά τη σύγκρουση. Ήδη 17 άτομα από το πλήρωμά του, έχουν επιβιβαστεί σε σωσίβια λέμβο, ενώ τα υπόλοιπα 6 παραμένουν πάνω στο πλοίο.
 
Το φορτηγό πλοίο  KATHERINE είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Νοβοροσσίσκ της Μαύρης Θάλασσας προς την Ιταλία, φορτωμένο με σίδηρο.
 
Το άλλο πλοίο ονομάζεται BARU SATU με σημαία Παναμά. Είναι έμφορτο με ζάχαρη και 17 μέλη πλήρωμα, εκ των οποίων ένας Έλληνας τεχνικός. Είχε αναχωρήσει από τον Πειραιά με προορισμό τη Βουλγαρία.
 
Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ενώ τα πλοία παραμένουν «κολλημένα» και ακινητοποιημένα μετά τη σύγκρουση.
 
Στην περιοχή του ναυτικού ατυχήματος, τα αίτια του οποίου ακόμα δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, έχουν καταφθάσει πλωτά του λιμενικού σώματος και παραπλέοντα πλοία ενώ προς το παρόν το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης χαρακτηρίζει την κατάσταση ελεγχόμενη.

ΟΛΠ: Στο 95% η επιδότηση της Ε.Ε. για την επέκταση του νότιου λιμένα

Την ικανοποίησή του για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εγκρίνει και να επιδοτήσει κατά 95% την επέκταση του νότιου λιμένα κρουαζιέρας στον Πειραιά, εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης, στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού.

Η Επιτροπή ενέκρινε κρατική ενίσχυση ύψους 113,9 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 96,9 εκατ. αποτελούν χρηματοδότηση από τα διαρθρωτικά Ταμεία της ΕΕ. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 120 εκατ. ευρώ (χωρίς εκπτώσεις), και εκτός από την κοινοτική ενίσχυση, 17 εκατ. ευρώ θα είναι η εθνική συνδρομή και 6,1 εκατ. η ιδιωτική συμμετοχή του ΟΛΠ Α.Ε.

«Η απόφαση φέρνει 120 εκατ. ευρώ στον Πειραιά, ενισχύει την ελληνική κρουαζιέρα, δικαιώνοντας τις προσπάθειές μας για τη μετατροπή του λιμένα Πειραιά σε πύλη τουρισμού και πολιτισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης.

Το έργο, που θα μετατρέψει τον Πειραιά σε κόμβο κρουαζιέρας της Μεσογείου, έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Σχεδιασμού Ανάπτυξης Λιμένων, έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και έχει προκηρυχθεί από την Περιφέρεια Αττικής. Αφορά την επέκταση του νότιου επιβατικού λιμένα Πειραιά με την κατασκευή 2 νέων θέσεων πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων νέας γενιάς, μήκους άνω των 300 μέτρων και χωρητικότητας 4.000 επιβατών.

Σύμφωνα με στοιχεία που υπέβαλε η Ελλάδα το 2011, τα πλοία νέας γενιάς αντιπροσώπευαν περίπου το 36% της χωρητικότητας των κρουαζιερόπλοιων στη Μεσόγειο. Το λιμάνι του Πειραιά που έχει 9 θέσεις πρόσδεσης για κρουαζιερόπλοια, διαθέτει σήμερα μόνο μία θέση πρόσδεσης που καλύπτει κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς.

Οι εργασίες εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν από τις 15 Μαρτίου 2014 έως τις 31 Μαρτίου 2015.

Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013

Συνάντηση Βαρβιτσιώτη με την Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Με το προεδρείο της Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, συναντήθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης Αξιωματικών, εξετάστηκαν θέματα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του προσωπικού, η αναδιάρθρωση του Σώματος, η εκπαίδευση των στελεχών, αλλά και λειτουργικά ζητήματα.

Ποιος είναι ο διάδοχος του Κάπτεν Γουέι στην Cosco

Τι σημαίνει για την Ελλάδα η αλλαγή ηγεσίας

«Οι ελληνο-κινεζικές σχέσεις δεν πρόκειται να επηρεαστούν. Έχουν δομηθεί εδώ και χρόνια σε στέρεες βάσεις».

Την θέση αυτή εξέφρασαν στο protothema.gr κύκλοι της κινεζικής Cosco με αφορμή την απομάκρυνση του κάπτεν Γουέι από την προεδρία του Ομίλου και τις ανησυχίες που δημιουργήθηκαν στην Αθήνα για ενδεχόμενη αλλαγή πολιτικής μετά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον 60χρονο έως τον περασμένο μήνα CEO του Ομίλου Ma Zehua. Επίσης, ο Λι Γιούνπενγκ κατέλαβε τη θέση του διευθυντή του ΔΣ και προέδρου του Ομίλου COSCO.

«Ο κάπτεν W έφυγε με εύφημο μνεία» υπογράμμισαν και πρόσθεσαν: «Εάν ο Γουέι Γιαφού έφταιγε για τις οικονομικές ζημιές, δεν θα έβαζαν στη θέση του το Νο2 της ιεραρχίας μέχρι σήμερα ο οποίος ανήκει στην ομάδα του κάπτεν» και συμπλήρωσαν:

«Ό,τι ήταν ο κάπτεν Γουέι πριν δύο χρόνια ήταν μέχρι τώρα ο Ma Zehua. Το ότι ο κάπτεν Γουέι έχει παίξει σημαντικό ρόλο είναι δεδομένο και θα πάψει να υποστηρίζει την Ελλάδα. Όμως δεν θα επηρεαστούν οι σχέσεις των δύο κρατών ούτε το επενδυτικό πλάνο. Επίσης δεν αλλάζουν οι συσχετισμοί ούτε στο εσωτερικό του κόμματος, ούτε της Cosco».

Ο διάδοχος του Γουέι Τζιαφού, ο Ma Zehua είναι πρόεδρος και αναπληρωτής γραμματέας στην επιτροπή του Κόμματος. Είναι βαθύς γνώστης της ποντοπόρου ναυτιλίας αλλά και της λιμενικής βιομηχανίας μεμεγάλη εμπειρία στο εξωτερικό και ειδικότερα στις ΗΠΑ και την Βρετανία. Και αυτό γιατί έχει διατελέσει πρόεδρος της Cosco UK και της Cosco America Inc, ενώ έχει διευθύνει και τις δραστηριότητες του ομίλου στην επαρχεία Γκουάνγκ Ζου και στην επαρχεία ΚινγκΝτάο. Είναι α πόφοιτος του Ναυτιλιακού Πανεπιστημίου της Σαγκάη με ειδίκευση στην ποντοπόρο και το Διεθνές Δίκαιο. Διαθέτει masters και πιστοποίηση senior economist.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και μέλος της επιτροπής του Κόμματος, ο Li YunPeng, που διορίστηκε ως πρόεδρος του ομίλου ξεκίνησε την καριέρα του στην Cosco στην περιφέρεια Τιαντζίν το 1976. Δώδεκα χρόνια αργότερα μετατάχθηκε στα κεντρικά του Group το 1998. Ήταν η χρονιά που ανέλαβε την ηγεσία του ομίλου ο Wei Jiafu.

Έχει περάσει από πολλές διευθύνσεις θυγατρικών και το Δεκέμβριο του 2011 ανέλαβε το ρόλο του επιτρόπου του Κουμουνιστικού Κόμματος στον όμιλο. Διαθέτει masters στη ναυπηγική από το Πανεπιστήμιο της Τιαντζίν το οποίο απέκτησε το 2001 ενώ εργαζόταν στην Cosco.

Η απομάκρυνση του Γουέι Τζιαφού ήρθε λίγες ημέρες μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα, για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για το λιμάνι του Πειραιά και την παραχώρηση του δυτικού τμήματος της προβλήτας ΙΙΙ, που θα καθιστά την Cosco σε κυρίαρχη δύναμη της Μεσογείου αλλά και για την εξέταση των προοπτικών περαιτέρω επενδύσεων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Θα ενθαρρύνω κινεζικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στη χώρα σας», είχε δηλώσει ο Κάπτεν Γουέι. Η σχέση του με τη χώρα μας ήταν τόσο καλή που κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, τιμήθηκε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο με το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Φοίνικα, που του απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Κάπτεν Γουέι αγαπάει πολύ την Ελλάδα, τον ήλιο της και τα νησιά της. Μάλιστα έχει εκμυστηρευτεί στο φιλικό του περιβάλλον ότι μόλις αποχωρήσει από την Cosco θέλει να έρθει να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη. Ήταν προσωπικός φίλος του αείμνηστου καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο, ο οποίος έπαιξε καταλυτικό ρόλο για να έρθουν οι Κινέζοι στην Ελλάδα, αφού ενήργησε ως «επιχειρηματικός πρέσβης».


«Τα δύο κράτη έχουν κοινή ιστορία στο εμπόριο και τις μεταφορές και μοιραζόμαστε τα ίδια όνειρα για το μέλλον» δήλωσε ο «κάπτεν» στα εγκαίνια του ανατολικού τμήματος της προβλήτας ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά.

Η απάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ήταν ενδεικτική του κλίματος που έχει δημιουργηθεί: «Φίλε κάπτεν Γουέι, είστε αποδεδειγμένος φίλος της χώρας μου. Ανοίγονται νέοι δρόμοι. Είμαστε αποφασισμένοι για την περαιτέρω ανάπτυξη και σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών με μεγαλύτερη συμμετοχή της Κίνας στην ανάπτυξη της χώρας».

Ο “κάπτεν W” είχε αποκαλύψει ότι θα αναλάβει να ενθαρρύνει επιχειρήσεις από τη χώρα του για να προχωρήσουν σε επενδύσεις στην Ελλάδα τονίζοντας ότι ήδη κινεζικό fund έχει εκφράσει ενδιαφέρον για το παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού. «Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, ψήφο εμπιστοσύνης στον νέο υπουργό Ναυτιλίας. Θα στηρίξουμε την Ελλάδα στο αγώνα που δίνει για την αντιμετώπιση της κρίσης» είπε χαρακτηριστικά.

Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον της Cosco επεκτείνεται και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ αφού από τον Πειραιά θα μεταφέρονται όλα τα προϊόντα πολύ πιο γρήγορα στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη με το τραίνο, ενώ θα είναι πύλη για τη βόρειο Αφρική, την Ασία και τη Μέση Aνατολή.

Σε πηγαδάκι που δημιουργήθηκε μετά την τελετή των εγκαινίων ο κάπτεν Γουέι εκμυστηρεύτηκε στον νέο υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη:

«Μας ενδιαφέρει ο Πειραιάς πολύ έντονα και εδώ έχουμε εστιάσει. Στην τελευταία συνάντησή μου με τον Ολάντ μου έλεγε: Καλά η Ελλάδα και οι επενδύσεις, δεν έρχεσαι να πάρεις και τη Χάβρη για να εξυπηρετείς και τη δυτική Ευρώπη;» είχε πει ο κάπτεν Γουέι προσθέτοντας ότι απάντησε στον πρόεδρο Ολάντ: «Του απάντησα ότι με ενδιαφέρει μόνο η Ελλάδα και ο Πειραιάς».

protothema.gr

Συμφωνία Excel Maritime-τραπεζών για αναδιάρθρωση των δανείων

Η οικογένεια Παναγιωτίδη, επενδύοντας το ποσό των 50 εκ. δολαρίων αυξάνει το ποσοστό συμμετοχής της στο 60% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Αίτηση έναρξης της προκαθορισμένης διαδικασίας αναδιάρθρωσης δανείων προς το Δικαστήριο της Νέας Υόρκης κατέθεσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Excel Maritime έπειτα από την υπογραφή της συμφωνίας με τις τράπεζες. 

Η οικογένεια Παναγιωτίδη, επενδύοντας το ποσό των 50 εκ. δολαρίων αυξάνει το ποσοστό συμμετοχής της στο 60% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

«Με αυτό το αίτημά μας κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα για τη διατήρηση της ηγετικής θέσης του στόλου μας στην παγκόσμια αγορά.

Η διαδικασία αναδιάρθρωσης που θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό εξασφαλίζει ότι  η Excel Maritime θα συνεχίσει να προσφέρει τις κορυφαίες υπηρεσίες της στους πελάτες της.

Όπως είχαμε προβλέψει,  τιμούμε στο ακέραιο τη συνεργασία με τους προμηθευτές μας, διασφαλίζουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων μας και είμαστε απόλυτα αισιόδοξοι για την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας μας» δήλωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Excel Maritime Carriers Ltd. κ. Γαβριήλ Παναγιωτίδης αναφορικά με την υπογραφή της συμφωνίας.
Enhanced by Zemanta

Τρίτη, 2 Ιουλίου 2013

Οι Κύπριοι πλοιοκτήτες καταγγέλλουν το τουρκικό εμπάργκο στα πλοία τους

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Κύπρου, Γιώργος Μούσκας, παρέδωσε επιστολή προς τον Βρετανό ΥΠΕΞ, με την οποία καλεί τη βρετανική κυβέρνηση «να κάνει ό, τι μπορεί για να βοηθήσει την Κύπρο»

Σε ενημέρωση αξιωματούχων του Γραφείου Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας της Βρετανίας για τις αρνητικές συνέπειες του τουρκικού εμπάργκο προέβη η Ένωση Πλοιοκτητών Κύπρου δια του Προέδρου της Γιώργου Μούσκα , παραδίδοντας επίσης επιστολή προς τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Πλοιοκτητών ο κ. Μούσκας είχε την ευκαιρία να ενημερώσει για τα προβλήματα που δημιουργεί το τουρκικό εμπάργκο τους αξιωματούχους της Κοινοπολιτείας Hinesh Rajani και Lydia Strachman κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας.

Παράλληλα, τους παρέδωσε επιστολή του προς τον κ. Χέιγκ στην οποία καλεί τον ίδιο και τη βρετανική Κυβέρνηση «να κάνουν ό, τι μπορούν για να βοηθήσουν την Κύπρο, χρησιμοποιώντας τις καλές τους σχέσεις με την Τουρκία, να προσπαθήσουν για την άρση του εμπάργκο, κάτι που θα είναι επωφελές όχι μόνο για την Κύπρο και την Τουρκία, αλλά και για το σύνολο της ΕΕ».

Όπως αναφέρεται , η επιστολή παραθέτει τη θέση της Ένωσης όσον αφορά στο εμπάργκο το οποίο είναι «πολύ επιζήμιο για ολόκληρη την οικονομία της ΕΕ και ειδικά της Κύπρου».

Η ίδια η Τουρκία, προστίθεται στην επιστολή, πληρώνει ακριβό τίμημα για τη διατήρηση του εμπάργκο σε σχεδόν 2.000 ποντοπόρα πλοία με Κυπριακή σημαία και το κόστος της μεταφοράς αγαθών στην Τουρκία είναι ψηλότερο αν εξαιρεθούν όλα αυτά τα πλοία.

Η Ένωση υπογραμμίζει ακόμη τη δυσκολία που έχει να πείσει ευρωπαίους πλοιοκτήτες να προτιμήσουν την κυπριακή σημαία, η οποία είναι ευρωπαϊκή, αντί μιας άλλης σημαίας εκτός ΕΕ.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να πραγματοποιείται συνάντηση μεταξύ της Ένωσης και του Γραφείου Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας της Βρετανίας κάθε έξι μήνες για να παρακολουθείται η πρόοδος που υπάρχει στο θέμα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Τέλος εποχής για τον Κάπτεν Γουέι στην COSCO!

Ανακοινώθηκε ότι απομακρύνεται με συνοπτικές διαδικασίες με εντολή του ΚΚ Κίνας- Tι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα... 

Λίγες μέρες μετά την πολυσυζητημένη επίσκεψή του στην Ελλάδα, για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, και των δηλώσεων για την ενίσχυση των σινοελληνικών επιχειρηματικών σχέσεων - ακόμη και για τη δημιουργία ενός μικρού Ντουμπάι στο Ελληνικό είχε μιλήσει- ο ισχυρός Κάπτεν Γουέι Τζιαφού αποσύρθηκε από την προεδρία της China Ocean Shipping Group!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που μεταδίδει και το Loyd's List, αποσύρεται από την προεδρία με απόφαση της κυβέρνησης, τερματίζοντας τη δεκαπενταετή καριέρα του στην εταιρεία κολοσσό, ηγέτιδα παγκοσμίως στον τομέα της. Πρόεδρος αναλαμβάνει o Ma Zehua.

Σύμφωνα με το ShinoShip News εδώ και καιρό φήμες ανέφεραν πως ο ισχυρότερος άντρας στο χώρο της ναυτιλίας θα αντικατασταθεί επειδή κάποιοι επενδυτές φέρονταν να τον κατηγορούν για τις ζημίες που παρουσίαζε την τελευταία διετία ο γίγαντας Cosco.

Πάντως ο Γουέι έχει ξεπεράσει την επίσημη ηλικία συνταξιοδότησης που επιβάλλεται στις κρατικές επιχειρήσεις.

Πληροφορίες του ShinoShip News αναφέρουν πως ο Γουέι θα διατηρήσει κάποιο τιμητικό ρόλο στην COSCO, στην οποία εργάζεται από τη δεκαετία του '60 και έχει περάσει από πολλές θέσεις, οι περισσότερες με διοικητικές αρμοδιότητες πριν φτάσει στην κορυφή.

Αναλυτές τονίζουν ότι η αποχώρηση του Κάπτεν Γουέϊ δεν θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην στρατηγική της εταιρείας, η οποία ως κύριο στόχο έχει την διευκόλυνση του εμπορίου μεταξύ της Κίνας και του υπόλοιπου κόσμου.
Enhanced by Zemanta

Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2013

Παράταση στην αγωνία των νησιωτών για τα δρομολόγια με Βόρεια Ελλάδα

Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με αφορμή το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη βόρεια Ελλάδα, όπου παραμένει επί μια εβδομάδα ακάλυπτη η γραμμή Θεσσαλονίκη - Καβάλα - Λήμνο - Μυτιλήνη - Χίο - Σάμο - Ικαρία, ζήτησε με επιστολή της η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου.

Σημειώνεται ότι για τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας είχε οριστεί ραντεβού μεταξύ του υπουργού και εκπροσώπου της ΝΕL Lines ωστόσο τελικά έγινε συνάντηση μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας Αθανάσιου Μπούσιου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΛ Γιάννη Αβραντίνη κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε το πλοίο Ionian Sky να κάνει από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο τα δρομολόγια του πλοίου Θεόφιλος.

Παράλληλα πηγές του υπουργείου ανέφεραν πως ο κ.Μ.Βαρβιτσιώτης ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες την άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με τη συγκεκριμένη γραμμή.

Η ΝΕΛ στην επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας, αφού ζητά την παρέμβασή του, αναφέρει, ότι  σε καμία περίπτωση δεν έχει δηλώσει αδυναμία κάλυψης της συγκεκριμένης γραμμής  και ότι ενώ έχει υποβάλλει αίτημα στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου, με αλλαγές σε συγκεκριμένα δρομολόγια πλοίων για την κάλυψή της, παρά ταύτα, πληροφορίες κάνουν λόγο για παραχώρησή  της, σε άλλο πλοίο ανταγωνίστριας εταιρείας.

Επίσης δηλώνει, ότι δεν πρόκειται να παραμείνει θεατής, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «μπορεί κάποιοι να έχουν «ραντεβού» με τη Δικαιοσύνη, σε καμία περίπτωση όμως η εταιρεία δεν προτίθεται να έχει ραντεβού με την καταστροφή».

Η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου χαρακτηρίζει ακόμη ως «συκοφαντικό λιβελλογράφημα»  την επιστολή του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου κ.Γιάννη Σπιλάνη προς το «Βήμα» και θεωρεί ότι ο ίδιος έχει σοβαρότατες ευθύνες για το ότι έχει γίνει μέχρι τώρα.

tovima.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...