Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014

Θα έβγαζαν στο σφυρί... τα μισά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά


Το πρωθυπουργικό γραφείο απέτρεψε την τελευταία στιγμή, δύο πλειστηριασμούς που ήταν στα σκαριά στο Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καθώς είχαν προηγηθεί ήδη οι σχετικές δημοσιεύσεις. 


Από αυτούς ο ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, η εταιρεία Prinverest του Λιβανέζικου Ισκαντάρ Σάφα, θα αποκόμιζε μισό εκατ. ευρώ από τη μεταβίβαση γερανών, δεξαμενών και ρυμουλκών.


Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» που επιβεβαιώνονται ανεπίσημα τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης όσο και από την πλευρά των συνεργατών του βασικού μετόχου, είχε προγραμματισθεί η εκποίηση σε τουρκικές εταιρείες σε πλειστηριασμό  στις 27 Νοεμβρίου 2013: α) ενός πλωτού γερανού Kosmus Bremen που είχε κατασκευαστεί το 1979 και έχει καθαρή ανυψωτική δύναμη 36 τόνων, β) ενός πλωτού μη αυτοκινούμενου γερανού Hensen Rotterdam,  που μπορεί να σηκώσει μέχρι 130 τόνους και έχει κατασκευαστεί το 1969, γ) ενός φράγματος κι ενός σταθμού απορρύπανσης, αγορασμένων το 2005 και δ) μιας γερανογέφυρας, ανυψωτικής ικανότητας 5 τόνων, που εκινείτο  στην οροφή του κτιρίου του βαρέος ελασματουργείου.
Προηγουμένως είχε προγραμματιστεί για τις 6 Νοεμβρίου 2013 εκποίηση τεσσάρων ρυμουλκών κι ενός φορτηγού- περιουσίας του Ναυπηγείου επίσης- και συγκεκριμένα των ρυμουλκών «Ποσειδών», «Κρόνος», «Τιτάν», «Ωκεανός» και του φορτηγού «Πήγασος». Από τα πλοία αυτά, που θα έβγαιναν στον πλειστηριασμό για 420.000 ευρώ περίπου το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το φορτηγό «Πήγασος». Όχι μόνον επειδή είναι σε αξία ακριβότερο, 200.000 ευρώ, αλλά και λόγω της ιστορίας του. Το πλοίο 50 μέτρων ναυπηγήθηκε στην Γερμανία το 1967 και έχει ολική χωριτικότητα 590 κόρων.

Πηγή: Η Καθημερινή
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...