Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

Αντιδράσεις και κινητοποιήσεις για την πώληση μετοχών του ΟΛΠ

Η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων στα λιμάνια αλλά και πολιτικών κομμάτων.


Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, που έχουν προκηρύξει για την Τρίτη 11 Μαρτίου τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00, αναμένεται να συγκεντρωθούν στις 11:30 στην Πλατεία Καραϊσκάκη, στον Πειραιά και να πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.


Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και οι λιμενεργάτες υπογραμμίζουν πως προχωρούν σε πολυποίκιλες δράσεις για να ανατρέψουν το «πολιτικό έγκλημα ιδιωτικοποίησης – ξεπουλήματος του ΟΛΠ αλλά και του ΟΛΘ και των άλλων λιμανιών». Στη σχετική της ανακοίνωση, η ΟΜΥΛΕ αναφέρει ότι «η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχουν καμία νομική πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση να προχωρήσουν σε πρόσκληση ενδιαφέροντος» ενώ χαρακτηρίζει τη διαδικασία στη Βουλή «φιάσκο» καθώς, όπως σημειώνει, δεν υπήρξε ακρόαση των φορέων.
Δείτε ΕΔΩ τη σχετική ανακοίνωση.

Για ξεπούλημα του ΟΛΠ κάνει λόγο και το τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι στην προκήρυξη αποκαλύπτεται, ξεκάθαρα, ο εμπαιγμός των κυβερνητικών βουλευτών απέναντι στους εργαζόμενους του ΟΛΠ, που διαβεβαίωναν ότι δεν θα θιγούν από την πώληση. Στην ανακοίνωση προστίθεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ, θα σταθεί αποφασιστικά στο πλευρό των εργαζόμενων, των κοινωνικών φορέων, των κατοίκων της περιοχής του Πειραιά, στον δίκαιο αγώνα για να παραμείνει το λιμάνι υπό δημόσιο έλεγχο, ενώ υπογραμμίζεται πως το ξεπούλημα του ΟΛΠ δεν θα περάσει.
Δείτε ΕΔΩ τη σχετική ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Θοδωρής Δρίτσας, δήλωσε πως η κυβέρνηση «με διαδικασίες – εξπρές, προχωράει στην πώληση του ΟΛΠ, αγνοώντας την ομόθυμη αντίθεση των εργαζόμενων, των Επιμελητηρίων, των επαγγελματιών και των κοινωνικών φορέων του Πειραιά» και συμπληρώνει πως «η σπουδή… για να προχωρήσει το ξεπούλημα, ενισχύει ακόμα περισσότερο την ανησυχία όλων, ότι η διαδικασία είναι σκανδαλώδης, ΄κομμένη και ραμμένη΄ για συγκεκριμένα συμφέροντα, ντόπια και ξένα, που θέλουν το πρώτο λιμάνι της χώρας, ως ιδιωτικό μονοπώλιο».
Δείτε ΕΔΩ τη σχετική ανακοίνωση.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...