Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Χρυσοχοΐδης: Παρούσα η Ελλάδα σε παγκόσμιο επίπεδο στη Ναυτιλία

Τη διαβεβαίωση στους Έλληνες ναυτικούς ότι οι πατρίδα θα είναι πάντα κοντά τους, δίνει με μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα της Ναυτιλίας, που φέτος είναι αφιερωμένη, από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ), στην καταπολέμηση της πειρατείας, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Το μήνυμα του κ. Χρυσοχοΐδη έχει ως εξής:

«Η επιλογή του ΙΜΟ φέτος, η Ναυτιλία να εορτάσει αναδεικνύοντας το πρόβλημα της πειρατείας και τους τρόπους αντιμετώπισής της, με άλλα λόγια την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, υπογραμμίζει πόσο σημαντικό αγαθό είναι η ασφάλεια στη θάλασσα, η προστασία της ναυσιπλοΐας από παράνομες πράξεις αλλά και η προστασία, από όλους μας, του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Πέρυσι η χρονιά ήταν αφιερωμένη στους ναυτικούς που ζούνε, άλλωστε, και το πρόβλημα της πειρατείας. Μία σύγχρονη μάστιγα που δεν κοστίζει μόνο οικονομικά, αλλά θέτει καθημερινά σε κίνδυνο και τα πληρώματα των εμπορικών μας πλοίων, σε αυτές τις περιοχές που εντοπίζεται το πρόβλημα.

Θέλω να διαβεβαιώσω του 13.500 Έλληνες ναυτικούς του εμπορικού μας στόλου, και βέβαια τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις θαλάσσιες μεταφορές, ότι η πατρίδα είναι πάντα κοντά τους και θα τους συνδράμει μέρα και νύχτα σε οτιδήποτε χρειαστούν.

Η Ελλάδα θέλει και είναι παρούσα σε παγκόσμιο επίπεδο στη Ναυτιλία και θα επιδιώξουμε να γίνει ακόμη πιο ισχυρή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...